НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 5

• 26 030
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Аз правя зеленчуци за 2-3 дни, пълня в буркани, докато е горещо и обръщам надолу. Месо затворихме в бурканчета.

# 271
Аз готвя всеки ден, евентуално понякога вечер и оставям в хладилника за другия ден. Направила съм си заготовки от зеленчуци (успях да хвана и една последна тиква) и замразих и само си вадя и готвя. Може и да не е най-доброто, но ми е удобно и бързо. Замразените зеленчуци открих, че стават за 10тина минутки. Така или иначе няма да имам за повече от месец напред, така че няма да стоят дълго замразени. По същия начин процедирам и с месото. Вземам прясно, варя, пасирам и замразявам във формички за лед (едно кубче ми е 20 гр., та ми е лесно и да знам колко слагам в пюрето). Скоро смятам да стерилизирам бурканчета за около седмица, защото ни предстои пътуване и не ми се ще да вземам още купешки.

Учудвам се на педиатрите, когато се опитват да се наложат без да им е искано мнението. Да, длъжни да са изпеят песента, но... Иначе си мисля, че "педиатърството", ако може така де нарече, е една доста трудна специалност, т.к се очаква от тях да се грижат за пациенти, които не могат сами да си кажат какво им е и всичко е до голяма степен догатки. Дай Боже да не се налага на никого нещо по-сериозно с дечицата.

# 272
Много ви благодаря! Това с купеното месо е много добра идея! Иначе като ходихме на море веднъж стерилизирах цяла нощ и после и обръщах надолу с капачките и не знам какво бях сгрешила, но само 1-2 от 10-на бурканчета бяха здраво затворени Sad та добре че бях взела няколко пюренца + решетката за пара.
Аз преди исках да споделя и забравих - ползвам ей това чудо и ми помага много за по-малко и лесно чистене и по-малко храна на вятъра - https://tidytot.com/

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 08:54 от DeeBee

# 273
  • Тук... някъде
Аз готвя всеки ден зеленчуците за пюрето. Слагам ги в уреда и излизаме на разходка. Когато се върнем,пюрето е готово и изстинало и хапва за обяд.Понякога давам и готови пюрета на Бейбибио-нямат излишни примеси,съдържанието на зеленчука е високо и са вкусни.

# 274
Пробвах се да стерилизирам веднъж останалите зеленчуци, но ме достраша да ги дам после пюренцата и си ги изядох аз...струва ми се, че не ги бях затворила добре, въпреки че като ги отворих се чу характерния звук. Все пак прясната храна си е най-добра, ако не е такава - по-добре заводски пюрета , на този етап поне. Замразяването ми е сложно на мен - имам много малка камера на хладилника, вътре държа много продукти накуп и ме притеснява опасността от кръстосано замърсяване.

# 275
И моето е нещо като DeeBee, само дето се наложи да пътуваме и трябваше да взема купени пюрета, понеже нямах възможност за приготвяне. Не ме в страх толкова от задавяме, колкото ме дразни това че той хвърля храната. В момента се опитвам да му дам прибор да видим какво ще стане. Малко по-добре е като че ли. Ще опитвам тези дни различни методи. Ако нещо не се изяде и аз пасирам и давам на пюре, но по на едро. Което е по-мекл дори с вилицата. Правя всеки ден докато си взема дрямката сутринта и така като се събуди обядва. Бях намерила хубави сладки круши, но ми свършиха и сега се чудя дали да търся или да вземам пюрета. Имам домашни замръзени зеленчуци, но аз съм отделила едно отделение само за него, пълно е с месо, зеленчуци и кърма 😂

# 276
Смесено хранене му прилагам. И купешките пюрета яде, и моите. Скоро ще пътуваме и ще взема готови пюрета. Твърде е топло и не искам да рискувам с домашни. Забелязвам, че като количество, изяжда повече от готовите пюрета - моите са по-питателни явно. От заготовките на плазмон съм доволна.👌 Аз ще замразявам през лятото за зимата, вече имам тиква във фризера, но смятам също тиквички, пипер и други сезонни да замразя.
Кашата си я харесва засега. Плодове и СЗ към 8я месец ще въведа, както и глутен. Това са препоръките на личната лекарка и смятам да ги следвам. Иначе му дадох банан наскоро, бая му хареса. 😁
Очите ми вече са на 4 🧐. Един ден с баща му щяхме да го изтървем за секунда от леглото... по глава надолу се насочи. Изправя се и свалих кошарата, но пък сега не ми е толкова удобно. Трябва да ставам права, за да го слагам да спи през нощта след кърмене, като го завивам, също. И без това се събуждам разглобена всяка сутрин, и вървя като патица, докато се раздвижа (все едно съм в 9я мес.), нооо няма как - малкото зверче е на 1во място! ❣️

# 277
И аз тези дни мислех да питам как са бебоците с изправянето, лазенето... При нас от около седмица як ъпгрейд - в началото на месеца откри лазенето, а от няколко дни вече става и прав в кошарата, та също се наложи да слезе в ниското. Започна разни дълги съчетания от звуци да издава, стават все по-интересни...

# 278
Сериозно ли се изправят?!? Разбихте ме.
Моето пълзи назад и настрани. Напред още не се сеща как. Simple Smile

# 279
Калоян за дни стана друго човече. Както само се въртеше, за два дни се научи да сяда сам ( с много падане), от няколко дни се изправя на коленца, а днес и прав в кошарата. И аз отлагах смъкване, заради кърменето нощем, но ще се наложи няма как. Прави опити за пълзене и се справя доста добре. Днес за трепи път го слагам в паяк и започна и да ходи с него 🤷.
Мен друго ме притеснява, вашите деца още ли стискат ръчичките си, започвах да го уча да пляска, да милва, но щом му хвана ръката свива юмрук. Иначе през другото време си е съвсем нормално, не знам защо така се получава.
От десетина дни спеше през нощта без да се буди, но вече 2 дни се буди през 2 часа с рев и не заспива ако не му дам гърда. Мислех да махам нощното вече. Няма зъби, чудя се дали е от това?

Има ли бебенца без белег от БЦЖ (при него е само червена точка)? Какво се прави ако няма? Ваксина ли?

# 280
Нашият няма белег, ама и червена точка уж няма. Личната ни прати на пулмолог, утре ще ходим. Ако и тя не види нищо, ще правим манту и след три дена ще ходим да провери за реакция. Ако пак няма, май ще се повтаря ваксината, но не съм съвсем сигурна каква е процедурата. Но щом има червена точка, мисля, че това е добре.

Започна да лази на 6 месеца, а да се изправя на 7. Доста падания има вече, ама няма как, той непрекъснато се мъчи да се катери някъде.

# 281
  • Тук... някъде
Цвети, и Биляна няма ни белег, ни точка, но на следваща консултация в седмия месец ще я гледа педиатъра. И аз така знам,както е написала Pistachio - първо манту и после евентуална реимунизация.
От две-три седмици се върти в кръг, а вчера и днес прави някакви бегли опити да се примъква напред като гъсеничка. Далеч е още от пълзене и изправяне.

# 282
KOKONDRELLA, те както са далеч, така изведнъж изненадват с нови умения.
Нашият страшно много порасна за месец и половина, не очаквах толкова бързо да се случи всичко- лазене, изправяне, сядане, отваряне на шкафове, падане. Още от сега започна с белите 🤣 Само да ми види гърба и е влязъл в коша за памперси хаха. Или затиска вратата от вътрешната страна и не мога да вляза.
Днес цял ден повтаря бабаба, бабите са на седмото небе 😁

# 283
Хахах, много са смешни малките човеци, а като се замисля колко труд и усилия полагат, за да усвоят нови неща, и ми става още по-миличък.
Има червена точка от ваксината, личната каза, че така изглеждал белегът!
Цвети, трудна работа ще е отбиването нощем. Не знам как ще става, не мисля, че сам ще иска. За него цицката е, както за мен цигарата навремето - чиста проба успокоение.😂
Ох, всички покрай мен се надяват, че няма да пропуша /най-вече мъжа ми/ ноооо аз съм сигурна, че отново ще ме изкушат. Само че електронна, за да не мириша. Има доста време, обаче, като гледам моят малък цицоман.

# 284
И Божидар е далече и от пълзене и от изправяне. Върти се в кръг и назад от време на време. Пищи и мрънка, моето никога не е било и нощем седи бъдем по два часа, което също не е било.

Общи условия

Активация на акаунт