Страх от обвързване

• 13 683
  • 542
  •   1
Отговори
# 330
Вероятно лунното затъмнение има участие в това. 😄 Когато липсва способност за контрол на вътрешния хаос от негативни емоции и дискомфорта от тяхното натрупване предизвиква  отприщването им, става .. доста интересно и опознавателно. 😄
Избора на битките с кого и за какво говори много красноречиво за водещия ги. 😎

# 331
  • София
Какви са отношенията с майка ти, авторке?
Ако трябва да съм честна, ми звучиш нарцистично. Затова и след психолозИ (явно повече от един) си пак на кота нула. Уж жертва на мъжете, уж онова, но си крайно дезадаптивна, личи си хъсът да уязвиш, ако чуеш нещо, което не отговаря на перфектната в главата ти същност и т.н.

Даа, спести си, че трябва да се махна от темата. За мен пък е интересно да се мисли и коментира критично, щото отчаяните често не са това, което са.

# 332
Защото проектират и компенсират техни собствени слабости.
Едната обижда грубо, което значи, че е насъбрала обиди към самата нея от хората, с които общува в реалния живот и иска да се чувства значима поне онлайн. И тя да обиди някого.
Другата си го написа - чете, за да се информира по отношение на синовете й. Страх я е някой от тях да не й доведе снаха, която ще държи той да работи, да поддържа финансова стабилност и да я води на ресторанти. А нея никой не я е водил 3-4 път в седмицата на ресторант и откъде на къде нейния син ще си гледа така жената. Класика в жанра Simple Smile
И вчера ти казах, че нападките и обидите са плод на собственото ти въображение. Имаш крещяща нужда от психолог, който да те избави от  демоните ти, но ти и такъв не можеш да си избереш.

# 333
Кетчър, ако можеш да си изразиш мнението без обиди, ще ти отговоря. Иначе, отношенията ми с майка ми са прекрасни.

Честно, като ви чета тези с обидите тук, виждам, че поне среда съм си изградила в живота ми, защото не знаех, че има такива жени като вас. Обиждате, знаете, че обиждате, но когато някой ви отговори с вашия тон се засягате ш не можете да го приемете. Има тук някой нужда от психолог, но това не съм аз.

И между другото, да обиждате по отношение на психолози е именно селско (думата, с която една от вас държеше да ме обиди). Също така, проследете темата от вчера вечерта и днес сутринта - какъв тон се поддържаше и какви теми на обсъждане. После се намесихте вие с вашите обиди и вижте, на какво прилича тя в момента. Сами си направете извода....

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 12:04 от Анонимен

# 334
  • София
И манипулативна. Прощавай за 'обидата'.
Темата влоши качеството си на диалогичност, защото започна да включва неща, които не изнасят на авторката и са намек, че моооже и да има проблем и в нея. Но според мен за човек с акъл, четящ я след една-две- пет години, може да е полезна, защото откри много различни, дори полюсни гледни точки.

# 335
Вивиан, не те обижда никой. Има разлики в изразяването, някои звучат много меко, други по-огрубено, трети хумористично, четвърти описателно и детайлизирано, пети..., шести... и т.н.
Ако аз имам проблем и пусна тема по него, ще обмисля точно ония мнения, които не импонират на мисленето Ми, което ме е довело до задълбочаването на проблема. Онова, което е в съзвучие, е същото като мен и би ме довело на същия разклон.

# 336
Кетчър, ако можеш да си изразиш мнението без обиди, ще ти отговоря. Иначе, отношенията ми с майка ми са прекрасни.

Честно, като ви чета тези с обидите тук, виждам, че поне среда съм си изградила в живота ми, защото не знаех, че има такива жени като вас. Обиждате, знаете, че обиждате, но когато някой ви отговори с вашия тон се засягате ш не можете да го приемете. Има тук някой нужда от психолог, но това не съм аз.

И между другото, да обиждате по отношение на психолози е именно селско (думата, с която една от вас държеше да ме обиди). Също така, проследете темата от вчера вечерта и днес сутринта - какъв тон се поддържаше и какви теми на обсъждане. После се намесихте вие с вашите обиди и вижте, на какво прилича тя в момента. Сами си направете извода....
И къде Кетчър те обиди? Кой те обижда „по отношение на психолози”? Нали самата ти каза, че си ходила при няколко, но не си ги одобрила? И те ли те „обиждаха”?

# 337
Да наречеш някого “отчаян” не е ли обида според вас? Или “манипулатор”? Ако ви кажа, че ми звучите като дебели лелки, които не са си сложили червило от 5 години, яд ви е на по-младите жени и съм напълно убедена, че скоро мъжа ви не ви е подарил дори един букет  ще го приемете ли като “по-различна гледна точка, която просто не ви харесва, но трябва да я вземете предвид”?

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 12:27 от Анонимен

# 338
Скоро четох нещо, беше в смисъл "Когато човек се опитва да промени света, в момента на осъзнаване че това е невъзможно, неизбежно идва ред на гнева."
🙂
Всички сме различни, важно е нашите различия да не навреждат на другите. И да ги използваме в границите на своя си живот. А както ние отстояваме себе си, така и другите имат право на това.

Извинявам се за философското отклонение. Просто много емоционално стана в темата, излишно емоционално. Не е нужно да се напада някой с различни от нашите възгледи, все пак те не касаят нас и нашия живот.
🙂

# 339
  • София
Ще го сметна за комплимент, че ти звуча като леля ти. Simple Smile

# 340
Може би така те виждат, този ти образ излиза на преден план от твоя специфичен начин на изразяване. Може би така изглеждаш на останалите. Просто се вслушай и помисли защо, не е нужно да таиш обида.
Нямам против да ме виждат като дебела лелка, на която мъжът й не й е подарил букет. Наясно съм, че няма да се харесам на всички. Даже съм навикнала да изразявам не особено популярна позиция. Laughing

# 341
Ще го сметна за комплимент, че ти звуча като леля ти. Simple Smile

Мила, аз нямам леля Simple Smile А този коментар е на ниво 3 клас 2 срок.
Спрете се, защото развалихте темата. Не сте полезни. И на себе си не сте, защото се изложихте. Пишете си по между си на лични, защото не смятам да си отделям повече от времето, за да ви отговарям.

# 342
Наясно съм, че няма да се харесам на всички. Даже съм навикнала да изразявам не особено популярна позиция. Laughing
А колко сила (не физическа) е нужна да се изправиш с различна и странна за другите позиция, не е истина просто ☺
Твоите мнения обаче са миролюбиви, така че са полезни. А кой как ги оценява... важно е мисията да е миротворна... 🤗

# 343
  • София
Искай да я заключат тогава, защото не можеш да заповядаш на хората как да се държат. Найс, а?

# 344
В интернет хората охотно се възползват да си кажат мнението.
Темата наистина се изчерпа откъм КПД, остана само надлъгване кой е по-по-най.

Общи условия

Активация на акаунт