В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 48 258
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Честито! Жив и здрав да е бебока! На теб бързо възстановяване!

# 346
  • София
Вече забравих на кой какво честитих, така че ЧРД на всички рожденнички бъдете здрави, щастливи и усмихнати. На станалите мами- да са живи и здрави сладурковците, да се възстановявате бързо    И скоро да се прибирате.

# 347
Честито на още една мама и бебче, бъдете щастливи ❤😍🧸 бързо възстановяване

# 348
Дияна, честито бебче! Blue Heart
Бързо възстановяване и скоро да се гушкате у дома!

Аз както се оплаквах, че не ми мерят тонове, сега ме викат 2 пъти седмично на тонове. Само 35 + 1 съм, слава Богу всичко е наред, но явно такъв е редът в майчин дом.
Пратиха ме и на мамолог, та утре пак ще висим по болничните коридори, дано само всичко да е наред и там горе.
Аз си стартирах проекта по дисертацията и имам толкова много работа, че само се моля бебка да си остане до планираното секцио, че иначе не знам, графикът ми е пълен от 8 сутринта до 19 вечерта, аз затова още нищо не съм изпрала:see_no_evil:
Само да не се наложи сестра й накрая да пере и да глади:joy:JoyJoy
Тя и без това и днес, докато си събираше багажа за морето, ми обясняваше колко много иска и тя да си има бебе, та се смях от сърце.
Вчера пазарувахме дрешки за племенничката, която става на 2, такива разкошни неща има по магазините, а ние с дъщеря ми, която е близо на 20 г.,  гледаме някакви летни роклични за 2 годишни и се кокорим колко са малки и тя : Мамо, ама те няма ли да станат на нашето бебе?  И аз: Миии забаравила съм колко малки се раждат, явно много малки JoyJoyJoy  И тя - дай да взмем една рокличка и на нашето, според мен ще й е идеална за лятото, и аз дай поне да от бебешкия щанд, явно има причина тези да са за 2 годишни.  Sunglasses
Все едно не съм отгледала 2 деца, направо като за пръв път ми е Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 349
Daiyana, честит да ви е младежа, да е расте здрав и щастлив! Бързо възстанояване на теб.

Поредното избързало юнче се роди днес. Младеж с перфектни мерки, всичко с него и мен е наред. Секцио беше в 38.0. г.с. Всичко мина много бързо и безболезнено досега. Пожелавам на всички успех и сили!

# 350
Как сте днес, майчета и юнчета ? Heartpulse аз днес съм на тонове и чакам да стане време Hug

# 351
Здравейте,

Има ли някоя от вас която да приема  сорбифер дурулес ( за покачване нивото на желязото  ).
В момента не мога да го намеря никъде( над 20 аптеки проверих) в София, а те казват че дори в складовете е изчерпано.
Имате ли идея къде може да се намери.

Едвам намерихме клексан 0.6, сега пък този сорбифер  се изчерпа.

# 352
Елфи, да пишеш след тоновете как сте.
Аз вчера бях с контракции на 7-8мин, за около 2 часа. Мислех си как се почва и чаках да се засилят, ама накрая се насилих, заспах и поспряха.

Няма Сърбифер, аз от над седмица го издирвам и няма. Вчера питах док, да го сменям или да го спра, каза да го спирам /но на последните изслевания ми беше добре хемоглобина/. Питай АГто дали да не ти го смени с нещо. Но не очаквай скоро зараждане, моя приятелка, която работи в голяма мрежа аптеки, се опета да ми намери- няма! В цялата им мрежа в страната, в скланове, никъде! Ако намериш, ще е останал някъде случайно.
Здравейте,

Има ли някоя от вас която да приема  сорбифер дурулес ( за покачване нивото на желязото  ).
В момента не мога да го намеря никъде( над 20 аптеки проверих) в София, а те казват че дори в складовете е изчерпано.
Имате ли идея къде може да се намери.

Едвам намерихме клексан 0.6, сега пък този сорбифер  се изчерпа.

# 353
Да по-добре питай да ти го сменят, ако имаш крайна необходимост от него, аз съм го пила и не останах много очарована или поне на мен не ми действа, за 3 месеца пиене, желязото ми се качи с +3 само, наблегни и на цвекло и червено месо, помага адски много храната. Масово има дефицит на страшно много лекарства и постоянно, заради ковида и вноса им, пък и до колкото знам складовете в страната са 2-3 само и обслужват всички аптеки в цяла България.

mrs.RM задължително ще пиша Purple Heart

# 354
На мен Сигридов ми препоръча, ако сорбифер не ми действа, а то май е така, да го сменя с тотама. Така че сега при липсата му, май ще взема тотема да видим ще има ли ефект, че ще съм секцио и поне малко да се вдигне желязото. При мен си стои на долна граница въпреки цялото пиене и ядене на месо и цвекло.

# 355
Честито и поздрави на всички майки, които вече са гушнали бебенцата си Sparkling Heart
Много здраве на всички майки и бебчета ! Flowers Four Leaf Clover

Отдавна не съм писала, но минавам да пожелая на всички лек финал и здрави бебенца ! Нека този месец да е изпълнен с радостни новини за всички. Flowers Cherry Blossom

Аз имам планирано секцио поради голяма киста и броим дните до датата.

# 356
  • Германия
Привет! Аз бях вчера на преглед и тонове, всичко беше наред, бебка е почти 3300гр в 38+2г.с. Имам 3 см разкритие. Но тъкмо ставах от стола, когато прокървих, ярко червена кръв. Доста се стреснахме и аз и доки, започнаха болки и контракции. Прати ме с линейка в болница, там близо час на тонове, малко контракции, но отшумяха и кървенето спря. Пратиха ме в къщи. Днес съм добре, тапата ми пада вече доста, да видим кога ще е събитието.
При 3-то раждане уж по-бързо ставало, така се надявах вчера да е денят.

# 357
Честито на всички майчета, бъдете благословени ! 🥰 Исках да попитам направлението за хоспитализация кой ви го издава гинеколога или личния лекар?

# 358
На мен ми го издаде акушерката, която ме проследяваше. Но мисля, че може и личният лекар да го издаде, а ако се случи нещо по спешност и не сме взели направление още, може и без него да се отиде в болницата.

# 359
Честито на новите бебоци! Много да радват мама и татко! ❤💙
Аз днес бях на тонове, след което ме провериха за разкритие - оказа се, че нямам. 38 г.с 🤔
Док също се учуди - каза, че е очаквал да имам, но уви... Бебчо е около 3200 гр.
Контракции имам понякога, обикновено вечер, така че на тоновете не засякоха такива.
Сега се чудя как да подбутна леееекичко малкия човек да излиза, защото иначе рискувам отново секцио (след секцио не могат да предизвикат нормално раждане), а аз много се надявам на такова. В крайна сметка - каквото стане.
Другата седмица отново на тонове и преглед, надявам се последни преди големия ден ☺

Общи условия

Активация на акаунт