В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 47 876
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
връщам се от преглед 38+ 4, само да ви кажа както си и мислех аз нямам никакво разкритие, а до другата неделя трябва да съм родила Satisfied Satisfied

# 586
И аз ходих на тонове и освен, че бебето е слязло много ниско и излязоха слаби подготвителни контракции, а имам 4 дена… но каквото такова.За разкритие даже не ме гледаха.
Иначе пък от вчера имам нова екстра-болки в кръста.
Мрънкам си, ноо живот и здраве когато тогава! Simple Smile

# 587
Момичета и аз да се отчета... първо честито на майчетата и новите бебоци в групата 😀  Да са здрави и послушни! 💙❤
Днес бях на тонове и преглед... тоновете са наред, плацентата вече е 3-та степен, разкритие 1 см. АГ тушира, т.е. помогна ми малко поради което прокървих и сега чакаме бебо да реши да излиза. Около 3 800 гр е, което ме шокира малко 🙃 очаквах да е по-дребен Simple Smile
От утре започвам запис на тонове всеки ден и с нетърпение чакам събитието 🤩

# 588
  • София
Момичета, някоя, която ще ражда или е раждала в Токуда? Може ли да се откаже окситоцина при прием? Днес приеха една приятелка  направо са и включили системата, пък аз твърдо не искам такова предизвикване,  когато не преносвам и не е нужно.
Мисля, че Ralexa роди в Токуда, ако не се лъжа.

Момичета и аз да се отчета... първо честито на майчетата и новите бебоци в групата 😀  Да са здрави и послушни! 💙❤
Днес бях на тонове и преглед... тоновете са наред, плацентата вече е 3-та степен, разкритие 1 см. АГ тушира, т.е. помогна ми малко поради което прокървих и сега чакаме бебо да реши да излиза. Около 3 800 гр е, което ме шокира малко 🙃 очаквах да е по-дребен Simple Smile
Как беше туширането? Много ли болеше? Да видим дали е подпомогнало процеса, чакаме новини от теб Simple Smile

# 589
И аз днес бях на тонове, искаха да ме тушират, но го оставихме за другата седмица, донякъде добре защото аз активно си тренирам и движа и може и от само себе си да си тръгнат нещата🥰 чеф мама честит празник, бъди здрава, щастлива и много обичана! Честити бебчета на момичетата❤🥰 да бъдат най-здравите и най-пухкавите сладурковци❤

# 590
Здравейте!
Честито да са новите бебоци!

Първо да с е похваля, че вчера в 12.50 се роди Магдалена - 2920/49см. Доста бързо стана, леко раждане беше. Някак се бях мотивирала от спомена з а миналото и че всичко се издържа, та минах без никакви упойки и болкоуспокояващи, което ми помогна да съм адекватна и концентрирана (че миналия път бях малко отнесена от бусколизина).

Ренпе, моето раждане беше след окситоцинов тест. В сряда тоновете не бяха добри, а кто казах и на док че не усещам бебето от 2 дни почти, тя се притесни. Поиска анови тонове вчера сутринта и ако бяха ок щеше да ме пусне, е да ма ате бяха ужасни. Взе ме за теста-първо включиха нови тонове за 30мин (малко по-добри, ама пак не ок), после тоалет, защото тя каза че е много вероятно да с е отключи раждането, след това включиха системата. Почнаха леки контракции, бебето слава богу взе да реагира добре на тях. В 9.40 ми включи банката, към 10-10.10 вече имах леки контракции. Почти веднага взеха да зачестяват и да се усилват, та към 11.00-11.30 си бяха силни и на къси интервали. По едно време към 12 вече си болеше доволно, ама аз си мислех как съм макс на 5-6см. Док вика, абе я да видя и бам 8. И от там много бързо станаха нещата, тя ми обясняваше кога, как и какво д а оравя, но когато усещам тялото си, то ми подсказваше. В родила зала за 3 контракции с по 3 напъна се появи моята кукла. Изрева силно и ясно, док ми изпълни желанията з аоърви контакт и отложено клампиране, така че успях да ѝ кажа "добре дошла!".
На 2 я час станах, ходих, ядох, пих... Доста до ре беше!
Така, че не се плаши от ФОТ!

На всички, на които им предстои леко и бързо да минава!

# 591
Добре дошла на Магдалена! Да расте здрава, силна, обичана, щастлива. На мама, честито 🍀❤️

# 592
Момичета, някоя, която ще ражда или е раждала в Токуда? Може ли да се откаже окситоцина при прием? Днес приеха една приятелка  направо са и включили системата, пък аз твърдо не искам такова предизвикване,  когато не преносвам и не е нужно.
Мисля, че Ralexa роди в Токуда, ако не се лъжа.

Как беше туширането? Много ли болеше? Да видим дали е подпомогнало процеса, чакаме новини от теб Simple Smile

Въобще не болеше, док беше мнооого внимателна, обаче сега като почна да ме стяга повече, така че ще видим Simple Smile

# 593
mrs.RN , точно днес имах някакво предчувствие, че си родила 😃🤗 честито, бъдете благословени 😍💜💕

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 20:03 от elfinaa

# 594
mrs.RM, честита да ви е малката Маги, да расте здрава, красива и щастлива!

Първо да с е похваля, че вчера в 12.50 се роди Магдалена - 2920/49см. Доста бързо стана, леко раждане беше.

# 595
Здравейте, борбени момичета Simple Smile

Следя постовете ви с трепет и вълнение и дойде моя ред и аз да споделя щастливата новина. Вчера (4.06) се роди нашата първородна дъщеричка Емилия (3440кг, 51 см). Родих я с планирано секцио (в 38+2) в Токуда при д-р Г. Велева. Наложи се да планираме секцио, защото беше седалищно почти целия последен триместър и така и не пожела да се обърне 😂 Иначе с бебка сме добре и днес очаквам с нетърпение раздвижването и да си я взема в стаята при мен. В Токуда са много мили и до момента съм очарована от грижите и вниманието на всички. Надявам се така да се задържи до края на престоя.
От сърце пожелавам много сила на всички мами в очакване, леко раждане и да гушнете скоро едни здрави и пухкави бебчета Simple Smile

# 596
Честита, Емилия! Да е жива и здрава!
На теб бързо възстановяване!

# 597
Heart честити нови бебчета да са много здрави  Heart Eyes

включвам се малко тревожно, днес си пуснах изследвания за кръвосъсирването, чакам още резултатите, но като си видях памучето на ръката и се стресирах от такава малка игла, чак толкова кръв да изтече, много се притеснявам да не би кръвта ми да е разредена в повече, може ли някой, който разбира да се включи ? какво се прави в случай, че кръвта е разредена повече и има ли опасност от нещо ? Sob

# 598
Диляна, честито бебче да е здрава и много да ви радва ❤
Елфина, много трудно възможно е да си при разредила кръвта, особено в девети месец когато тя физиологично се съсирва в повече. Ако си на терапия като мен имай предвид, че кръвта в началото изглежда по-рядка, но въпреки това доста бързо се съсирва, така че съм сигурна, че нямаш проблеми 🤗Не го мисли. Аз точно обратното се притеснявам, че моята е по- сгъстена след спирането на аспирина, защото останах само на НМХ и натаспин, но няма как...

# 599
Честито на всички нови мами и бебоци 🍀♥️🤗
Бъдете здрави, щастливи и благослови. Леко възстановяване и много гушкане.
Нас вчера ни изписаха, снощи мина първата баня вкъщи. Аз асистирах, тати се справя много добре с всичко. Толкова съм щастлива като виждам с каква любов я обгражва.
Аз се чувствам добре, само имам подуване на краката, което дори при бременността нямах. Абе никога не съм имала изобщо. Казаха, че ще отшуми. Дължи се на залесяването в реанимация, обездвижването после и ниския хемоглобин. Сега набивам протеини. С кърменето сме горе долу. Малката засука, но на шише и е по-лесно и сега комбинирам. Чакам ел.  помпа да ми заемат днес.
Пожелавам на всички чакащи успешен и безболезнена финал с малките звездички.

Общи условия

Активация на акаунт