Банята - тема 38

• 56 883
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
знам, че някои от вас имат доста опит с преобразяването на домовете и затова имам въпрос - как може да се пребоядисат 3 врати на мокри помещения (баня, мокро помещение и тоалетна), които в момента са червена алуминиева рамка с вградени огледала от свете страни на вратите. Дразни ме червеното и огледалата. Има ли вариант - материал/боя и начин/технология на пребоядисване на рамката в бяло, което да стане на място, а да не се демонтират и носят някъде за пребоядисване, което ще е голяма хамалогия. Прикачам снимка.
Ще съм благодарна на идеи от ваша страна.

# 691
  • гр. София
Здравейте, някой ползва ли стенни диспенсъри за душ гел, шампоан и пр. Ако може да ме насочите към магазин, откъдето мога да си закупя на по нормална цена, че намирам някакви 300+ лева. Нещо такова търся:

# 692
# 693
Здравейте!
Оказа се, че много спешно трябва да направим дългоотлагания ремонт на банята.
Интересува ме в кой специализиран магазин в София има най-голям избор на бюджетни (до около 40 лева) изчистени испански плочки с добро качество.
За съжаление нямам особено време за проучване и обикаляне.
Благодаря предварително!

# 694
Дали е най-големият избор - не мога да преценя, ама са вносители на испански плочки - фирма АС-АТ в Горубляне са. Малко мизерно изглежда складът (в къща сред къщи е), но има доста и най-различни видове. Има различни ценови класове.
https://ac-at.net/

# 695
Хубави Испански плочки в бюджета са на Керос. Има ги почти навсякъде.

# 696
Нещо ми иде на ум само да кажа:
Внимавайте като купувате италиански/испански плочи, задължително производителят да е посочил, че са за мокри помещения.
Нашите са прекрасни, но “пият вода” . Като се намокрят от душа, видимо потъмняват в тази зона, все едно да потопени във вода. Интересното е, че не винаги и не всеки път една и съща/и плоча/и.
Възможно е да са били предназначени за употреба в сухи помещения? Декорации? Не зная. В южните държави има такива традиции.

# 697
Керос не са много испански https://siko.bg/keros-balgariya-ead.html

Плочки, които се навлажняват, са ми много съмнителни - вероятно са ти пробутали нещо тип "гаражно" производство от гараж с неизвестна локация. На мен в Сико ми заявиха, че Кай били италиански, от групата на Мараци, иначе се правели в България, ама дизайнът бил италиански. Сори, Майкъл, ама това бяха глупости на търкалета за неосведомени потребители. Аз български плочки не искам да купувам - Кай, Фиоре, Керос. Извинявам се, ама да произвеждаш 10 и повече години една и съща серия е несериозно. Не купувам плочки и от хипермаркет. Гледала съм разни, които хващат окото на външен вид, ама като се зачета в надписите на кутията на тотално неизвестния производител, и ... става ясно защо са толкова евтини.
Има си магазини за плочки, дори огромни магазини за плочки, в тях има плочки за всякакъв бюджет.

Танитката, да ти "пробутам" италиански плочки - Джия имат аутлет плочки на Мараци (основно), мисля, че са в склада на . Неделчо Бончев 10, склад №22 (Работно време: 8.00-17.00ч събота: 9.00-14.00ч). Просто намаляват стари колекции и количества. Аз бях харесала в магазин едни чудесни бежови плочки (въпреки, че не съм фен на бежовото), бяха 32-33 лв. на квадрат. А кичозни плочки на Мараци не съм виждала,

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 13:33 от man_darin_ka

# 698
Simple Smile много добре знам, че Керос се произвежда и в България. Ходила съм до завода, влизала съм в мострената им зала преди години. Близо са ми Wink
П.П. За италианските плочки - в стара тема потребителка сподели и показа как скъпите плочки са с нацепена глазура, след поставянето. А банята дори не беше ползвана все още.

# 699
  • Бургас
Аз имам съмнения, относно произхода на голяма част от плочките, които се продават в БГ като испански.
Сега като ми се наложи да купувам плочки срещнах голямо затруднение да се добера до информацията къде са им фабриките. В по-голямата си част е почти невъзможно да стигнеш до тази информация. Пиша в Гугъл имената на компаниите за плочки и не излиза никаква информация за фабриките. Много странно. За сравнение такъв проблем с италианските фабрики не срещнах. Имам чувството, че слагат по едно гръмко име и са само търговски фирми, не производители. Мисля си, че поръчват за техния бранд в различни фабрики по света да им изработват плочките.
На представителството на Рока писах няколко пъти с въпрос къде се произвеждат мебелите им за баня. Никакъв отговор. Накрая в крайна сметка се заинатих в магазин за плочки и  служителката им звънна. Оказа, че се произвеждат в Русия!

# 700
Интересно,
От Русия дори има и данъци? Нали не е ЕС?
Не знам и със стандартите как стои въпросът.
Какво ли не има по света…

# 701
При мен една италианска плочка, която взех да гледам дали ми харесва, падна в процепа между сушилнята и стената, върху гранитогрес. Отчупиха се няколко тънки парченца по крайщата, но на останалата част, включително по гланца, няма нищо. Цената беше 56 лв. на квадрат, двойно изпечена бяла глина (не паста, както казват по сайтове и в магазини), гланц, първо качество.

Брандирането, т.е. регистриране на марка в Италия/Испания примерно, звучаща и на италиански/испански, и производство в Азия, да речем, е често срещан проблем. Но поне тези италиански плочки, които аз съм гледала, са си марка, имат си сайт, имат си каталози с подробна техническа информация, имат си индикация къде се произвеждат, има ги и по чуждестранни сайтове за продажба в държави като Франция, Великобритания, САЩ.

Лепене на кюфте може да доведе до пукнатини по повърхността, водело до различни напрежения там, където е кюфтето, и там, където е кухо отзад. Може би и при "традиционната" техника от времето на соца за киснене на плочките във вода преди лепене може да се получи подобен ефект. Само разсъждавам за кисненето, при кюфтета е практически доказано - и в една моя стара баня е така, има напукани плочки тук-там, български, купувани около 2002-2003 г.

# 702
има и друга причина за  пукнати плочки, дори и да са лепени добре, дори и да са качествени- слягането на сградата

# 703
има и друга причина за  пукнати плочки, дори и да са лепени добре, дори и да са качествени- слягането на сградата

Слягането го обират фугите. Затова в нова сграда не препоръчват лепене без фуги. Според мен е малко вероятно.

# 704
  • Бургас
П
Брандирането, т.е. регистриране на марка в Италия/Испания примерно, звучаща и на италиански/испански, и производство в Азия, да речем, е често срещан проблем. Но поне тези италиански плочки, които аз съм гледала, са си марка, имат си сайт, имат си каталози с подробна техническа информация, имат си индикация къде се произвеждат, има ги и по чуждестранни сайтове за продажба в държави като Франция, Великобритания, САЩ.

Мандаринка, значи правилни изводи съм си направила сама. Аз също поръчах в крайна сметка италиански плочки, (след много, много четене) на Atlas Concorde. Абсолютно съвършенство. Фаянсаджията им се радваше като малко дете. Каза, че да се лепят такива плочки е наслада.

Общи условия

Активация на акаунт