Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 34 039
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, видяхте ли, че И за мама (https://www.izamama.com/) ще имат присъствено училище за родители?

Тъкмо се записах за 8.06 в София 😊 някой друг мисли ли да ходи? Може да се запознаем по градове 💗 (с добра ковид дистанция, де 😀)

# 526
Дими,много странно как така црп ти е ниско а имаш такива левкоцити в урината ? да не е грешка

# 527
Дими,много странно как така црп ти е ниско а имаш такива левкоцити в урината ? да не е грешка

И аз това се чудя , преди 2 седмици еритроцитите ми бяха високи, сега левкоцитите ... утре ще отида до лекаря да видим какво ще каже, само да не ми изпишат пак антибиотик.

# 528
  • омъжена
Момичета, тъй като ми е трето дете и ще имам много дрехи, които трябва да изпера и съм се за гледала в препарати за пране. С големия перях със Сано, но за съжаление преди 12 години качеството му беше друго. С малката сменях и така и не бях доволна от нищо кой знае колко, освен от един Ариел бебе, който си домъкнах от Гърция. Вие с какво перете бебешки дрехи?
аз четях с Тео бебе и сипвах импресан . Търсих го под дърво и камък вече го има в Кауфланд импресана унищожава 99.9%от бактериите и дезинфекцира ,но с него само 1капачка първите 1-2месеца после реших ,че няма смисъл

# 529
Подобна стерилност не е препоръчителна дори и за най-малките бебета. Според мен достатъчно е да се перат отделно от останалите дрехи. На Тео бебе от родилното ми подариха мостри на козметика, мини опаковки и един бебешки сапун, който реших да ползвам за нас. Един единствен път си измихме ръцете с баща й и кожата ни стана безобразно суха. От тогава съм зачеркнала тотално всичко на марката.
С каката ползвах Sano maxima за бебета, добре беше до момента на захранването, ама някои пюрета с нищо не се махат, даже и с белина. Ползвах и праха на ДМ за бяло пране сензитив, но много захабяваше материята от две пранета. Сега ползвам Ариел за цветно и Персил сензитив за бяло, като пера отделно само бельото й, чаршафите и кърпите, които ползва. Останалите й дрехи ги слагам с нашите и разделям по цветове. Живот и здраве ще пера и на бебето отделно и ще заложа на Персил или Максима отново.

# 530
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние перем с бебешки прах, който е на промоция. Grinning Един път е Тео бебе, друг път е някакъв друг. Преди годината мисля, че започнахме да перем детските дрехи заедно с нашите. Сега с второто дете въобще не мисля, че ще разделям. Така или иначе по всичко и навсякъде има кучешки косми. Joy Въобще не се вглъбявам в нищо. Един единствен път изгладих бебешките дрехи, когато ги приготвях за бебето и повече никога не съм съм хабила времето с това, а например на брат ми жена му месеци наред гладеше. Предпочитам да свършва нещо друго или да си почивам, отколкото да се потя с ютия.

# 531
И аз изгладих всичко само първия път, смятам го за излишно. С бебешки прах перях до към годинка, към година и половина започнах да смесвам с нашите дрехи. Сега мисля, че ще отделям бебешките, че най-вероятно повечето ще са светлички, докато нашите и на баткото са предимно цветни и тъмни 😄

# 532
  • София/Севлиево
С гладенето и аз тъй,ама пък ми беше кеф да подредя всички тези мънички дрешки и нещица.

# 533
Моите планове живот и здраве са да пера дрешките на бебето отделно с бебешки прах и после да ги суша в сушилнята.Това с ютията ми е най-противното и досадно нещо на света от всички възможни домакински задължения.😂
Преди ковида ходех всеки ден на работа в офис и в неделя ми отиваше по един час да гладя дрехите за седмицата.Направо ми се ревеше докато гладех .После минах хоум офис и от тогава съм пипнала два пъти ютия сигурно 😁За моите разбирания дънки, тениски и такива неща си излизат в достатъчно приличен вид за носене.
Дрехите на бебето може да ме накара да ги гладя само лекар, които ми заяви, че иначе ще му стане нещо или вече му е станало.😬

# 534
Щом ще ползваш сушилня, особено ако не я препълваш и вадиш дрехите бързо без да престояват дълго вътре, изобщо няма да ти трябва ютия. Освен ако някой повод или капризна дрешка наистина не го изисква. Grinning
Племенницата ми е на 9г. и все още й гладят дрехите. Добре, че имат някаква супер модерна ютия с парогенератор, но за мен пак си е утрепия и въобще загуба на време и енергия.

# 535
Някой хора просто обичат да гладят, доставя им удоволствие.Една позната пробва да изглади найлонова торбичка, понеже била намачкана🤣
Но аз не съм от този вид.
Благодаря за съветите за марките препарати.Ще си набележа някоя от вашите мнения 😊

# 536
Привет!
Моята бебка е много активна и почнах да я усещам от много рано, регистрирах движения. 17+6 беше първото ритниче 😍 От около 5-6 дни я усещам много активно, само днес е много мързелива. (19+5) Всички ме успокояват, че е нормално, ама като свикнах последните дни с нея и сега ми е гадно и странно да не я усещам. Ритниците са прекрасни. Моя също я усети и беше възхитен, а през деня му пращам клипове как ми се движи коремчето, ама аз съм с много голям корем 🤷🏻♀ +6 кг съм, имам чувството, че 2 кг са в гърдите, а останалите в коремчето. Първа бременност ми е, а кг започнах от 53.
 С предна плацента съм, но не вярвам очевидно на това, че е голям фактор.

В събота съм на ФМ и просто вече изгарям от нетърпение да си видя принцесата. 😍

Най-омразното ми нещо е да гладя, но аз гладя всичко, преди да се прибере в гардероба. (Всичко ни е по закачалки, готово за обличане). Правя го веднъж на 10 дни и гладя по 3-4 часа 🤦🏼♀ Но не ми се занимава преди всяко излизане да гладя дрешка по дрешка. Предпочитам всичко да е готово. Така или иначе трябва да се изглади. Много мразя да видя някой мъж или жена с измачкани дрехи. И да, гладя само дрехи. Не съм фен на гладене на чаршафи, бельо, чорапи и прочее 😁 Правя го въпреки че съм със сушилня. За бебето не знам, предполагам, че тези миниатюрни дрешки ще бъдат изгладени само първия път, но ще видим 🤷🏻♀

# 537
Момичета попринциип съм с кръвно 110/60 но преди малко измерих 125/80 дали е опасно ?

# 538
Аз мисля, че е по-скоро наред. Някои хора цял живот са с такова кръвно.

# 539
Здравейте и от мен!
Включвам се малко късно и имам доста да чета назад, ако въобще успея. Бременна съм с второ дете, термин 19.10.2021,за сега момиче (не потвърдено🥴), от Варна на 34г.
Имам батко на 4г, попаднах на страхотни мами тогава, приятелства, спомени с фб групата, която си направихме тогава, именно от бг мамма. Надявам се отново да намеря готини мамчета тук. Simple Smile Тепърва ще ви чета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт