Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 34 035
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Привет!
Моята бебка е много активна и почнах да я усещам от много рано, регистрирах движения. 17+6 беше първото ритниче 😍 От около 5-6 дни я усещам много активно, само днес е много мързелива. (19+5) Всички ме успокояват, че е нормално, ама като свикнах последните дни с нея и сега ми е гадно и странно да не я усещам. Ритниците са прекрасни. Моя също я усети и беше възхитен, а през деня му пращам клипове как ми се движи коремчето, ама аз съм с много голям корем 🤷🏻♀ +6 кг съм, имам чувството, че 2 кг са в гърдите, а останалите в коремчето. Първа бременност ми е, а кг започнах от 53.
 С предна плацента съм, но не вярвам очевидно на това, че е голям фактор.

В събота съм на ФМ и просто вече изгарям от нетърпение да си видя принцесата. 😍

Най-омразното ми нещо е да гладя, но аз гладя всичко, преди да се прибере в гардероба. (Всичко ни е по закачалки, готово за обличане). Правя го веднъж на 10 дни и гладя по 3-4 часа 🤦🏼♀ Но не ми се занимава преди всяко излизане да гладя дрешка по дрешка. Предпочитам всичко да е готово. Така или иначе трябва да се изглади. Много мразя да видя някой мъж или жена с измачкани дрехи. И да, гладя само дрехи. Не съм фен на гладене на чаршафи, бельо, чорапи и прочее 😁 Правя го въпреки че съм със сушилня. За бебето не знам, предполагам, че тези миниатюрни дрешки ще бъдат изгладени само първия път, но ще видим 🤷🏻♀
Къде ще си на ФМ?

# 541
  • омъжена
О и аз почнах после да ги смесвам. И мразя да гладя. Гладих първия и втория път като се роди и това беше. Импресан съм слагала когато се сетя не точно стриктно под контрол график. Така малко да позачисти пералнята един вид. И с други течно препарати съм прала не само с Тео бебе. Не сме имали никакви алергии или пък СУХА кожа. Не е до препарат ,а си е въпрос до човек и кожата му. Има по изнежени има по чувствителни зависи. Някой от ало Вера имат алергия например. Така че си е индивидуално.  Като се движа днес на слънчице следобяд с децата ми е екстра. А като се залежа,и ме боли гърба,задух ...така че работа и активност  (стига да е всичко ок).

# 542
Petinka-,  добре дошла Blush И моят термин първоначално беше за 19 - ти, но на ранния скрининг го изместиха. Имаме фб група, пиши на Яренце, ако искаш да те добави, че сме си я скрили.

Аз днес бях на втора фетална при д-р Вецев. Ей, страхотен е този човек! Действа ми толкова успокояващо, че направо не искам да си тръгвам от кабинета му.
Бях с контракции, та се наложи да ям сладко, да си изпия магнезия и да се поразходя, та да успее да огледа бебчо, но всичко изглежда е наред. Вече е 461г и се развива добре Heart
Кръвотокът се е нормализирал и имам разрешение да отида до морето Heart Eyes
Питах го за проблемите с ходенето до тоалетна - даде ми пробиотик и, ако до десетина дни не се нормализират нещата, изписа още нещо. Не помня кой още се интересуваше, но ако видиш това- пиши ми на лично да ти разкажа повече.

# 543
  • au bout du monde
Използвам течен Тео бебе и не гладя изобщо. Гладенето ми е нещо омразно, едва намирам време да загладя някоя смачкана дреха Satisfied

22 с и вече бебето рита вечер и сутрин, доста е странно, предизвиква  ми позиви за повръщане.
Краката започват да ми се схващат. Предният път изобщо нямах проблеми с крампи. На 17ти ще питам дали ще даде нещо за пиене.

# 544
Здравейте момичете! Аз съм в понеделник на втора ФМ при д-р Даскалов! Сега си говорим с мъжа ми та сме в дилема какъв тип креватче да вземем на бебчо. По-рано го бяхте коментирали, аз гледах и такива тип люлка, вие какво мислите според вас кой е най-правилния вариант?

# 545
Аз си признавам, че съм в страшна драма с това креватче изобщо не знам какво да правя.🙄
Проблема ми е, че в спалнята просто няма място.Дори да изнеса мебели пак няма достатъчно пространство да се събере нормално креватче без да го прескачам буквално...
Има си отделна стая за бебето но новородено няма шанс да го оставя да спи само.Чудя се тези тип next to me дали са с достатъчно добри матраци....Гледам ги че са по 5 сантиметра дебели, а стандартен матрак е 12.
Аз ако имах достатъчно място без да се замислям бих си взела стандартна дървена кошара с хубав матрак отгоре.Но засега още го мисля.

# 546
Винаги можеш да си сложел отгоре нещо допълнително. И на мен ми харесват тези next to me, Но ме спира това, че могат да се ползват едва до 6 месвца

# 547
Ние взехме кошара next to me, защото леглото на баткото е в спалнята и не искам да се почувства изгонен заради бебето Та остава при нас. Е, то варианта ни е да се измести в хола, защото нямаме детска стая, но живот и здраве края на септември чакаме акт 16 на по голям апартамент и ще се наместим като хората. Взехме кошарата на Чико точно заради матрака. Цената и е двойна на останалите, но е с хубав матрак, а всичко друго, което пипнах беше шперплат с тънък дунапрен.

# 548
Ох, скорпионче, и ние сме пред акт 16,зспочнали сме ремонта вече, само се моля всичкп да се случи до септември, че не ми се иска да се проточват нещата.. И нашия батко спи при нас, освободихме спалнята, за да е сам, а ние се преместихме в хола, ноооо файда няма, пак е с нас. Та ще видим после как ще бъде😄

# 549
Здравей, Petinka, радвам се да видя някой от Варна Simple Smile Май повечето активни мами тук са от Пловдив и София. Хубаво е да се включи някой и от твоя град Heart Eyes

Иначе по другите теми - не понасям гладенето и затова решихме да купим сушилня и бебешките дрешки от там да минават без гладене след това.

За леглото първоначално бях много ентусиазирана за голяма кошара плюс next to me подвижно кошче, но в последствие решихме, че ще опитаме само с кошарата в началото като смъкнем едната решетка и я сложим до нашата спалня. Ще съм благодарна ако някой сподели дали е пробвал така и било ли е удобно?

За праховете - първо дете ни е и не съм прала до сега детски дрешки, но в момента имам невероятна чувстителност към миризми. Също така получавам голямо дразнене там долу от много прахове и в момента ползваме Frosch бебе и за нашите дрехи и бельо и съм много доволна. Нито има силен аромат, нито ми предизвиква дразнене.

# 550
  • омъжена
Аз си признавам, че съм в страшна драма с това креватче .
знаеш ли ако отвориш wish или алиекспрес ,а може и по нашите онлайн магазини. Има преграда ,която се слага на самото легло. Ако за начало нямаш място . Тя е много готина има клипчета плъзгаш я като врата за да се вземе бебето,но вече отделено е притеснението ако се въртиш да не смачкате бебето. Казвам го просто като вариант. Иначе една малка кошара с две нива дето са те са по 125/75размери.

# 551
Аз ползвам frosch за съдове и малката като беше малка за нейните шишета си имаше бебешки и много го харесвам, щом имат препрат за пране ще го пробвам Simple Smile
 За кошарата винаги съм харесвала сгъваемите, бях споменала, аз си и слагам хубав нормален матрак, той си е стандартен размер 120/60, но сега се местим и ние и поръчах от Икеа една дървена, най най обикновена, но така или иначе един приятел ще пръска врати да ги боядисва и идеята ми беше да ми ги направи зелени (и повивалник взех) така хем са много евтини, хем ще са си какъвто цвят искам аз, правя го заради малката, с бебето ще са в една стая и искам там да има кошара още от началото, зза да си знае тя, че бебето ще е там, иначе докато е много малко ще се при нас в сгъваемата

Още като бях бременна за първи път зърната на гърдите ми станаха на едни малки бели ...да кажем точки, като мастни депа мънички и никога повече не се махнаха 🙄

Да се похваля и аз бях вчера на втора ФМ бебето е супер, всичко си е наред, по средата на прегледа лекаря ме прати да пия едно слабо кафе, че беше обърнал гръб малкия и не можеше доктора да огледа хубаво всичко и се оказа (то се е знаело, но аз не знаех) че съм с предна плажента, но явно не е ниска

# 552
По повод леглата , аз от известно време се замислям , вместо да купувам ново легло - да ползваме от баткото и е много хубаво , от тези стандартните с повивалник , на лорели май беше.  И искам да купим преносима кошарка на колелца , тъй като апартамента ни е голям и докато сме в хола да спи в нея , вместо да го слагам на гнездо и на дивана, или да спи само в спалнята . Така и баткото ще знае че то ще си стои там. Струват ми се много удобни

# 553
Да е живо и здраво момченцето на Елмазче 🍀
Аз пак с моите драми да се оплача😂
Излизат ми подути пъпчици отстрани около зърната на гърдите.Периодично излизат и се скриват.Всичко чудесно гледах да не им обръщам много внимание, но от два дни те адски почнаха да ме сърбят😱Рових се в нета, че няма да звъня за това на доктора, пише че на някой жени им се появявали по време на бременност, но не трябва да има сърбежи и болки, а моите си сърбят.Подозирам, че вчера сама се довърших, защото имах глупостта да ходя цял ден със спортен сутиен вкъщи и са се раздразнили още повече от него 🙄Сега си лежа само по памучна тениска, ще спра да ги мажа и с крема против стрии и се надявам по някакво чудо да се оправят сами, защото иначе ще трябва да тичам на доктор, че смешно не смешно не се трае😁
И почвам от днес да гледам образователните клипчета за гледане не бебета с тефтер в ръка и да си водя записки, че забравям какво трябва да помня😂Ако срещна нещо много интересно за гледане ще го метна и тук да бъде в помощ на мамите, които чакат първо детенце.🥰
Вероятно са  жлези(имаха си някакво име) появяващи са по време на бременност. За успокоение на зърната коремче лансинох-използвах го по време на кърмене. Бързо облекчава разраняване и протриване-съдържа пречистен ланулин.

# 554
И аз мисля да вземем такава кошарка next to me и да я залепим за спалнята първите месеци, после мисля да го преместим директно в детската, за там ще си взмемем голямо легло персон и половина с решетки от двете страни. Така че ще се радвам също на отзиви за тези кошарки, видях даже че един от моделите може да се люля.

Общи условия

Активация на акаунт