Кондиломи, специалист във Варна. Моля спешно!

• 655
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. Ще съм много благодарна, ако някой ме посъветва и сподели успешен опит за премахване на Кондиломи при специалист във Варна.
Някой ползвал ли е лазерната услуга в кабинета на Др. Корновски и ако да, доволни ли сте?

# 1
Никой ли няма представа? Cry
Цел ден звъня по различни клиники, но не намирам специалисти с лазерна апаратура.

# 2
Преди точно една година, по време на гинекологичен преглед ми откриха голям брой кондиломи вътре, на входа на влагалището, които външо не се виждаха. До тогава не бях чувала за човешки папилома вирус, и в притеснението си прекарах поне няколко безсънни нощи, изчитайки всичко, на което успях да попадна като статии и форуми на български и английски език. Бях уплашена, не знаех към кой специалист във Варна да се обърна и на какъв метод за лечение да се съглася. Обещах си обаче, че ако все пак премина през това премеждие успешно, ще пиша тук, за да споделя и да вдъхна кураж, на онези със сходен казус. Така че ето и моят опит.

Кондоломите откри д-р Станислава Кузманова, която преглежда в Сити клиник. Каза ми, че трябва или да се мажат поне няколко пъти с крем, който се поръчвал онлайн, за да се премахнат, или да се отстранят с лазер, но тъй като по време на прегледа говорихме и за други тогавашни мои хормонални проблеми и закъсняващ цикъл, докторката забрави да ми спомене или напише името на крема в рецептата. Половин час след прегледа осъзнах това и ѝ писах във вайбър извинявайки се за безпокойството и с молба само да ми напише името, за да мога да поръчам крема. Съобщението беше прочетено, но отговор не получих. Възможно е да е била заета и да е забравила, но това отношение някак не ми вдъхна доверие и реших да мина на консулт и при друг лекар, който ми беше препоръчан в същата болница - д-р Германов.

По време на прегледа, д-р Германов каза, че кодиломите били големи по размер и ако съм решала да ги махна хирургически, трябвало е под пълна упойка. Каза ми, че той самият не извършва такива манипулации. При въпроса къде да ида каза “само не в Майчин дом”. А крема за мазане не знаел как се казва, не му било това специалността, да съм се върнела да питам д-р Кузманова.

Не ми се връщаше към нея и тогава ми беше препоръчана д-р Елис Исмаил, която има частна практика. Първичният преглед при нея по спомен беше около 160лв - по време на него ми направи колпоскопия - тоест огледа влагалището и шийката на матката с много силна камера. Изписа ми да пия имуностимулиращи прахчета Хупавир, който и аз, и партньорът ми пихме в продължение на 3 месеца - аз по-голямо количество от него, тъй като при него кондиломи нямаше. Също така си поставях вагинално с апликатор Papilocare в продължение на 6 месеца. Тази част от лечението целеше да засили имунитета ми, за да може той да предотврати до колкото е възможно повторна поява на кондиломите.

Отделно, но паралелно с това д-р Исмаил започна да гори кодиломите, като ги маже без упойка с киселина наречена Ацетокаустин, за която пишеше че се ползва за кокоши трън и да не се прилага вътрешно, което временно ме озадачи, но тъй като нямах друг вариант се съгласих. Киселината всъщност действаше. Докато ме мажеше усещах щипане и парене, но болката не беше силна и непоносима, и със сигурност беше много по-малко страшна отколкото си я представях. Няколко дни след всяко намазване виждах как кондиломите изсъхват и падат върху тоалетната хартия, когато се бърша. Докторката ме мажеше по 1-2 пъти седмично, от август до ноември, с прекъсвания когато бях в цикъл. При мазането обаче явно малко количество киселина изтичаше и прогаряше здравата тъкан, поради което ми се образува раничка точно на входа на влагалището външно, която виждах и по препоръка на докторката мажех с крем Цикатридина. Щом кондиломите вече ги нямаше ми каза да отида след 3 месеца на контролен преглед.

За мен тези месеци бяха много изморителни - постоянното ходене за горене, мазането на раните от него с крем, вагиналните апликатори през ден в продължение на 6 месеца. Щом всичко приключи си казах, че искам почивка от ходенето по доктори и спокойствие. В инетернет прочетох за хомеопатично лекарство наречено Туя оксиденталис 30 СН - не знам дали ми действаше, но си пиех по 5 гранулки дневно от него, когато се сетех. Опитах се да се замисля и затова каква може да е психосоматичната причина за кондиломите и търсих информация и за това. Попаднах на  полезна идея, според която като образува кондиломи, тялото се опитва да се предпази/отдалечи от нещо нежелано. В този период вече бях заедно с приятеля ми, който ме обича и когото обичам и не виждах много смисъл в това да не искам да правя секс с него. Преди него обаче имах още една връзка, която свърши болезнено, защото научих за системни изневери, които са били скривани от мен. Та с настоящия ми приятел отношенията най-сетне бяха здравословни, но все пак ми беше трудно да се доверя и така да се каже “да се отворя” отдолу. Това неотпускане, недоверие и тревожност, правеше половите ни контакти не винаги приятни за мен. Понякога чувствах сухота или просто че мускулите ми са твърде стегнати, но ми беше неудобно да си кажа и просто търпях. За това си мисля и че милото ми тяло се е опитвало да ме предпази точно от това. Сякаш ми е казвало - щом не можеш да поставиш граница словесно и да се предпазиш от нежеланото, аз ще го направя вместо теб. Не знам, може и да си въобразявам, но от тогава с приятеля ми говорихме много и сега въпреки че все още ми е малко неудобно съм се разбрала с него и съм си обещала, че ще изисквам точно толкова време предигра, колкото ми е нужно, и не се ли чувствам достатъчно овлажнена, или усетя ли дискомфорт, няма да продължаваме напред.

И така.. всичко това започна юли 2023, сега сме юли 2024, мина точно една година и аз открих, че съм бременна Simple Smile. По време на прегледа за установяване на бременността ми казаха, че няма никакви останали следи от кондиломите. Накараха ме да си направя тест в лаборатория Геника за високорискови щамове на НРV - тестът излезе отрицателен, на база което ми казаха, че не е нужно да раждам секцио. Все пак по време на първите 3 месеца от бременноста имунитета спадал и имало вероятност кондиломи да се появят отново, затова ми изписаха да пия Биозин мама (отново имуностимулатор) и ми казаха, че ще ме следят.

И това е момичета - написаното е дълго, обрати след време може и да има, но засега се чувствам излекувана успешно. Ако сте прочели всичко до тук позволете ми да ви напомня, че онова, което ни лекува най-успешно е спокойствието и способността ни да бъдем в мир със себе си, с нуждите и предпочитанията си.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 21:18 от stillhet

Общи условия

Активация на акаунт