В момента чета...70

• 45 404
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Моля  после за отзиви за Свекървата, че се чудя дали да си я взема.От мен- чета Дъщерята на часовникаря.Почна увлекателно, това ми е първа книга от тази авторка.

# 616
  • Mostly in my mind
Досега са само хубави отзивите за "Свекървата".

# 617
Довечера или утре ще приключа "Нищо" на Кармен Лафорет и ми хареса - наистина изненадващо зрял роман от толкова млада авторка. Не виждам нищо политическо в него, а предговорът на тази книга, която чета, е от Роса Монтеро. По-скоро за мен е нещо като билдунгсроман, но не само, а и поглед към ранната франкистка Испания.

А после ще започна един шведски трилър, който бил много кървав. Ще видим. Simple Smile

Между другото, преводът на седмата част от поредицата на Юрт и Русенфелт е готов и предаден, сега остава да се редактира и в края на август или началото на септември трябва да излезе.

# 618
Моля  после за отзиви за Свекървата, че се чудя дали да си я взема.От мен- чета Дъщерята на часовникаря.Почна увлекателно, това ми е първа книга от тази авторка.
Харесват ми книгите на Кейт Мортън.

# 619
Отдавна исках да прочета "Трънски Разкази."  Много сладкодумен и талантлив е авторът. Всичките му думи са на място и героите са колоритни. Успял е да внесе и хумор в иначе не толкова весел свят. Единственото, което не ми хареса (и то е съвсем лично) са няколко сцени с животни защото ми беше жал за тях.

И някакви трилъри се опитвам да чета (Doktor Glass един от тях), но не ме увличат.

Като стана дума за трилъри, ще има нова книга от поредицата за Скарпета на Патриша Корнуел: "Аутопсия" през ноември.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 17:11 от Cool_Cat

# 620
Довечера или утре ще приключа "Нищо" на Кармен Лафорет и ми хареса - наистина изненадващо зрял роман от толкова млада авторка. Не виждам нищо политическо в него, а предговорът на тази книга, която чета, е от Роса Монтеро. По-скоро за мен е нещо като билдунгсроман, но не само, а и поглед към ранната франкистка Испания.

Кое издание четеш  Cioccolata

# 621
Саня, би трябвало да е това (чета електронно): https://www.abebooks.com/NADA-Carmen-Laforet-Prologo-Rosa-Montero/22535108883/bd

CoolCat, за шведския роман Doktor Glas на Ялмар Сьодерберг ли става въпрос, или има нещо друго с подобно заглавие?

# 622
Tози, който аз споменах, е "Doktor Glass" (с "к") на Томас Бренън. Шведският роман, обаче, звучи по-интересно.

# 623
Cioccolata,
Как е заглавието на новия роман на Юрт и Русенфелд?

# 624
W, още не се знае как ще бъде българското заглавие, често са коренно различни.

# 625
  • Mostly in my mind
Знае ли се кога го чакаме на български?

# 626
В края на август или началото на септември се спомена по-нагоре. Аз се надявам да пуснат допечатка на първата и третата книга, че се изчерпаха.

# 627
Саня, би трябвало да е това (чета електронно): https://www.abebooks.com/NADA-Carmen-Laforet-Prologo-Rosa-Montero/22535108883/bd

CoolCat, за шведския роман Doktor Glas на Ялмар Сьодерберг ли става въпрос, или има нещо друго с подобно заглавие?

Реших , че първото издание на български пък ще е с друг предговор .
 Интересно е , че и три издания - едното небългарско имат предговори непременно и трите от различни автори .
Ще погледна първото в библиотеката  . Третото на български няма как да видя .
На чужд език не мога да чета - освен руски и малко френски може би

# 628
А на мен би ми било интересно да прочета другите предговори, особено на Варгас Льоса. Наистина е любопитно, че всичките издания имат предговор.

# 629
Почти завърших "Правилното отношение към дъжда" на Александър Маккол Смит. Много философски разсъждения за живота, малко любовна история, приятелство. Типично в негов стил, въпреки, че Дамска детективска агенция номер 1 е несъмнено по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт