В момента чета...70

• 44 642
  • 748
  •   2
Отговори
# 120
Снощи четох до късно "Отмъщението на прошката", просто не можах да я оставя - разкази от Шмит, който е сред любимите ми автори и не се изчерпва, а допълва с всяка следваща книга темите, които вълнуват душата му. Предишният сборник беше от разкази на тема проклятие и изкупление, също прекрасни, а тези са за прошката и отмъщението. Много те кара да мислиш и да съпреживяваш, защото в някакъв момент всеки започва да разсъждава над тези въпроси и се сблъсква с подобни дилеми. Препоръчвам, много е хубава.
Как точно е заглавието на разказите за проклятие и изкупление.

# 121
"Концерт в памет на един ангел", като така се казва и най-впечатляващият разказ от сборника. Те са общо 4 независими истории, но свързани с темата за проклятието и изкуплението и Света Рита, покровителката на невъзможните каузи.

# 122
Благодаря, влизат в списъка ми 🌷

# 123
Сигурна съм, че няма да съжаляваш.

# 124
Приключих с Ние срещу всички. Много се надявах да ме докосне и впечатли колкото Бьорнстад, но не се получи. Young adult елементът преобладаваше постоянно. И въпреки че не ми хареса, не съжалявам, че я прочетох. Може би беше грешка, че направих по-голяма пауза между двете части и със сигурност сбърках да гледам и сериала по първата книга...

Ще продължа с Американа или Аз още броя дните

# 125
Не е грешка, че си оставила пауза. Ако четеш "Ние срещу всички" веднага след "Бьорнстад", няма да те впечатли въобще. На мен ми хареса след втория прочит.

# 126
  • София
Някой (Тарталета?) беше похвалил Пролетен сняг на Сара Джио.  Дали я има електронна?

# 127
  • Mediterraneo
Бъди, може и аз да съм била, на мен ми хареса. Имам я, аз чета само електронни книги, ако искаш, дай мейл, ще ти я метна.

# 128
  • София
Много благодаря, писах Hug

# 129
  • София
Завърших "Стая" на Ема Донахю и я възнаградих с 1* в Гурдийдс.
По никакъв начин не ми въздейства, изпитах само леко раздразнение, защото:
Скрит текст:
Повтаряше се едно и също до припадък. Ясно, че и героите са правили едно и също в продължение на години, но беше разказано по досаден начин. Не разбрах защо петгодишния Джак е дългокос и трябва да си бозка. Не разбрах защо говори неправилно (човекове, ние двамове и подобни), а в същото време използва безпроблемно думи като агонизирам, основателна причина, придирчив, клиника... Мам толкова се стараеше да го образова, четяха, играеха, а все не го поправи. Досада на квадрат.
Искам да започна нещо интересно, за да разваля поредицата от посредствени (според мен) книги.

# 130
В такива моменти винаги си чета класика,успокоявам се че има и такива книги наред с масово посредствените:)

# 131
  • София
"Тайната на Диор"- огромно разочарование за мен. Имала съм грешни очаквания, защото се оказа любовно- романтична книга в солиден обем. Идеята  не  е лоша и в послеписа видях, че авторката е правила доста проучвания за жените пилоти, но се е получил романтично лековат и на места нелеп разказ. Съвременната част беше клиширана и напълно излишна.
Покрай нея се сетих за други две книги от раздел съвременна дамска проза на сходни теми, които обаче са доста по- качествени и много ми бяха харесали- "Жената на авиатора" и "Момичето, което бях".
Сега започнах "Добро момче. Умерено нежно", Галин Никифоров. Харесвам стила му и в началото върви добре.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 07:33 от Bubunka

# 132
Започнах "Щиглецът". Обещаващо начало. Не ми се оставя. Единствено, което засега не ми е съвсем по вкуса е, че е доста обстоятелствена и описателна.

# 133
  • Mediterraneo
Дона Тарт си е обстоятелствена и описателна. Или ще й свикнеш и много ще я харесаш, или няма да прочетеш друго от нея. Няма средно положение при нея. Аз ужасно я харесвам и умишлено вече 3 години отлагам прочитането на Малкия приятел, само тя ми остана за четене.

# 134
За "Тайната на Диор" помня само, че я купих с голям мерак, подведена от рекламата на "Сиела" и от високия  рейтинг книгата в ГР.
Прочетох може би 1/3 от нея и я захвърлих с писъци на ужас Joy
Абсолютна боза от 6 ст.

Аз чета паралелно две книги - "Момичето от Бруклин" (Гийом Мюсо) и "Искрици в мрака" (Шарън Камерън). И двете ми харесват за момента, като от втората очаквах малко повече, но ще видим как ще е до края.

Общи условия

Активация на акаунт