В момента чета...70

• 44 659
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм от отблъснатите от "Стая". Никакъв спомен нямам, освен че я захвърлих в доста ранен етап.
Ананасче, разбира се многообразието е хубаво нещо и винаги може да почерпиш интересна идея. По "Ти" има и сериал.

# 106
  • Чукарландия
С удоволствие си дочетох "Полубрат" и още я мисля... ❤️
Някой нещо друго от същия автор (Ларш Собю Кристенсен) чел ли е? Непременно ще прочета и други негови произведения!
Започвам "Крехко равновесие" на Рохинтън Мистри.

"Стая" е една от книгите, които никога няма да забравя. Нищо в нея не ме дразнеше. Типичен детски речник (в изказа на детето). Дълбоко съпреживявах драмата на героите. Много тежка книга...

# 107
В "Стая" ме издразни само финала.
Скрит текст:
Беше ми странно как дете,прекарало целия си живот в една стаичка и с един човек, толкова лесно и информирано прие промяната на ситуацията, без никакъв период на адаптация.

Чета "Императрицата", китайците можеха и да са извънземни със същия успех за мен, толкова са различни. Самата фабулане ми е много интересна, а и се развива толкова бавно и многословно, че трудно си задържам вниманието. Но ми е много интересно да чета за историята, обичаите и етикецията им.

# 108
Чета “Петдесет велики разказвачи” в 2 тома,е няма такова удоволствие,няма една пропиляна минута,истинска наслада.

# 109
BBeLLa, ти много силна серия си заформила - "Крехко равновесие" след "Полубрат" .. Simple Smile
Вземи нещо по-непретенциозно. След толкова разтърсваща книга каквато е "Полубрат" е възможно друга също толкова силна да остане в сянката ѝ. Чисто субективно Simple Smile

"Стая" съм дарила с 1* Simple Smile

# 110
Много ми се иска и на мен да прочета "Полубрат", от нещатата, които споделихте, правя предположение, че ще ми бъде много интересна. Но е изчерпана от тираж, а електронна също я няма, ще я търся от библиотеката след време.
Минах през панаира на книгата пред НДК - заради времето ли, заради ковида ли, много малко хора имаше, затова е удобно да се разгледа подробно. Заслужава си, защото отстъпките са добри. Очарована съм от дамата, която продава и консултира на щанда на "Леге Артис" - личи си, че познава творчеството на авторите, които издават и може да ти отговори на всички въпроси. За мен беше голямо удоволствие да изслушам разказа й за романа на Шмит, който е писал в продължение на 30 години и скоро ще го издават.

# 111
  • Чукарландия
Happy Mijjj ツ, да има го този момент, много се чудех какво да подхвана, за да не остане недооценена книгата на Мистри.
Ето книгите, които имам и чакат за прочит, вие какво бихте ми препоръчали, вместо "Крехко равновесие"?
Скрит текст:

Да добавя, че "Снежно цвете и тайното ветрило" вече я прочетох.

# 112
Започнах "Мексиканска готика" - Силвия Морено-Гарсия
и "Смъртта на един пчелар" - Ларш Густафсон.

# 113
BBeLLa, силна селекция. Май бих препоръчала "Холандската къща". Хем е хубава, хем не е прекалено натоварваща. Или "Преди да станем твои" , също "Станция Единайсет".

# 114
Холандска къща си я бях заплюла още като излезе при руснаците .
Но покрай куп други я забравих.
Постоянно купувам книги от Книжен пазар и съм на вълна стари забравени книги .
Нищо от Кармен Лафорет ми хареса много .
Предвид , че авторката я пише в ранна възраст , дебют е и засяха съзряване . Езистенциализъм , мрачна атмосфера - правя някакви паралели / но не напълно / с Тайната история на Тарт.
А описанията на Барселона Сафон има подобна тоналност.
Друга асоциация с Брулени хълмове . Деструктивните характери в семейството . Готик ми е определено.
Благодаря на Чоколата за споделянето .
Крехко равновесие е великолепен роман . Издържано писане отвсякъде.
 Полубрат също много ми хареса. Но Крехко равновесие ми е още ярка пред очите . А я четох още щом излезе . Полубрат доста след нея.
От Ларш Собю Кристенсен съм накупила доста без последната .
От трилогията Бийтълс хвалят повече първата . Смятам нея да чета .

# 115
  • Чукарландия
Благодаря, Момичета! 🌹
Започвам "Холандската къща" . 🤗
Равновесието още малко ще поотлежи.
А "Нищо" от Кармен Лафорет я слагам в списъка (нескончаем😂) за четене.

# 116
  • По света и у нас
“Самостоятелното дете, или как да бъдеш мързелива майка” на Ана Бикова
“Letting go” на Hawkins
Са ми двете книжки и имам един цял куп които чакат да ги започна

# 117
Здравейте, момичета! Не съм писала от 1 седмица, мн. бях ангажирана служебно. През това време започнах и завърших "Гроб на мечти" на Вал Макдърмид /серия Карен Пири/, която бях започнала на /забележете/ 20 ноември 2020-та, прочетох до 80-та страница и незнайно защо съм зарязала /хванала съм нещо, което е представлявало по-голям интерес за момента явно, макар че ми е интересно да се върна в гудрийдс и да видя кое ли е било то/. Ами във възхита съм от авторката. Сега започнах "Кървав лабиринт" от серията Карол Джордан, пета книга. Поръчах си и няколко от промоцията на Озон. Точно мой стил е, много приятни трилърчета. След това се връщам на Фонтани на мълчанието, че не е моя и трябва да я връщам!

# 118
Снощи четох до късно "Отмъщението на прошката", просто не можах да я оставя - разкази от Шмит, който е сред любимите ми автори и не се изчерпва, а допълва с всяка следваща книга темите, които вълнуват душата му. Предишният сборник беше от разкази на тема проклятие и изкупление, също прекрасни, а тези са за прошката и отмъщението. Много те кара да мислиш и да съпреживяваш, защото в някакъв момент всеки започва да разсъждава над тези въпроси и се сблъсква с подобни дилеми. Препоръчвам, много е хубава.

# 119
Тези разкази за прошката ги изчетох за една нощ,много добри отзиви събраха и от родата,книжката обиколи бая къщи:)

Общи условия

Активация на акаунт