В момента чета...70

• 44 583
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • Mostly in my mind
Кои ме отказаха - "Физика на тъгата", изобщо не успях да  я довърша; "Аз още броя дните", "18% сиво". На първо четене за тях се сещам. Но пък "Аутопсия на една любов" ми хареса доста. Друго на Пасков не съм чела.

# 271
  • Варна
Мен пък като цяло ме кефят българските автори, които съм чела, но аз не чета твърде нашумели и прехвалени автори и книги. Към находките ми през последните година-две мога да причисля Стефан Кръстев (Бодигард БГ и Проклятието на златото), Радко Пенев (Ритуалът и Грехът на Лилит) и донякъде Владимир Сълов (Тракийският код и Възкресение) с уговорката, че не ми хареса как свърши втората му книга - с хипер отворен край.

# 272
Приключих "Между лъжите" - Мишел Адамс. Преди няколко месеца прочетох "Сестра ми" на същата авторка, която въобще не ми хареса, но "Между лъжите" е още по-слаба. История, съшита с бели конци, толкова неубедителна, че е направо обидно за читателя.

# 273
  • Пловдив
Аз продължавам с "Мозайка от убийства". По едно време леко ме беше отегчила, на няколко места авторът се отплесва с описания, но пък продължава да ме държи в напрежение и за пръв път изобщо не ми хрумва кой може да е убиецът Simple Smile

# 274
  • София
Приключих "Мазето", с противоречиви чувства съм. Голям фен съм на трилърите, но книгата е по-скоро ужас според мен. Въпреки че описаната история е напълно реално и възможно да се случи, някак си отвътре все си повтарях, че не може да има чак такива хора и  на моменти като че ли подсъзнателно я приемах  като фантастика( като пак повтарям- не е). Някои неща ми дойдоха прекалено...
Скрит текст:
като яденето на човешко месо например
Финалът предполагам би бил изненадващ за повечето, но за мое съжаление без да искам попаднах на част от спойлер в goodreads и общо взето бях подготвена какво да очаквам. 😀
Ще дам 3/5. Част от забележките си към автора вече ги описах в предния си коментар и няма да се повтарям.
 Ще започвам "Принцът на мъглата" на Сафон. И преди съм писала, че не съм от феновете на автора, но книгата е отдавна в купчината ми ( май беше останала в апартамента от братовчедка ми) и ще я пробвам. Поне не е дълга. 😀

# 275
  • Бургас
Прочетох "Нарисуваната целувка " от Елизабет Хики, за Густав Климт. Написана е от първо лице, от приятелката му Емилие. Свързва ги обич и приятелство. Хубаво е написана книгата, но животът на художникът не е динамичен и няма от къде да дойде действието в романа. Доволна съм , че ми попадна книгата, защото обичам романизирани биографии.

# 276
  • Бургас
Ами зависи, вкусове разни. На мен ми беше много интересна. Ако до 120-та страница не те увлича малко вероятно е това да се случи по-нататък.  Иначе това беше единствената книга на Галин Никифоров, която ми хареса. Бях наизтеглила една камара, но ни една от следващите не ме увлече. Но аз се отказвам много по-рано от 120-та страница Laughing
Здравейте, може би ще трябва в другата тема да поискам, но бихте ли ми изпратили книги колкото имате на Галин Никифоров?
Тъй като си платих абонамент в сторител, изслушах "Тяло под роклята" и много ми хареса. Продължих с "Лисицата"  ,  но е много дълга в сторител, иначе е интересна и увлекателна според мен. Но смятам да си прекратя абонамента, защото  четенето на хартия или на четец, възприемането чрез четене е много по-удобно, въздействащо, контролиращо и т.н.

# 277
Ами зависи, вкусове разни. На мен ми беше много интересна. Ако до 120-та страница не те увлича малко вероятно е това да се случи по-нататък.  Иначе това беше единствената книга на Галин Никифоров, която ми хареса. Бях наизтеглила една камара, но ни една от следващите не ме увлече. Но аз се отказвам много по-рано от 120-та страница Laughing
Здравейте, може би ще трябва в другата тема да поискам, но бихте ли ми изпратили книги колкото имате на Галин Никифоров?
Тъй като си платих абонамент в сторител, изслушах "Тяло под роклята" и много ми хареса. Продължих с "Лисицата"  ,  но е много дълга в сторител, иначе е интересна и увлекателна според мен. Но смятам да си прекратя абонамента, защото  четенето на хартия или на четец, възприемането чрез четене е много по-удобно, въздействащо, контролиращо и т.н.
Библиотека в града нямате ли  ? Там ще има книги на Никифоров смятам.
Според мен четенето на хартия не се заменя пълноценно с нищо.
Не отричам другите алтернативи .

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 16:29 от Саня Богомилова 680181

# 278
След няколко неуспешни опита на бг автори се отказах почти от тях. Явно не е моето.
И аз. Години наред се опитвах да харесам съвременната българска литература. Правих много опити. Определено не е за мен. Но пък има доста хора, които я харесват. Различни сме.
След днешната матура на седмокласниците обаче, няма и да ми се върне желанието. За децата да не говорим.
И съм сигурна, че този, който е избрал "Череши"-те на Карабашлиев за преразказ, мрази децата. Не разбирам защо непременно трябва да им дадат нещо толкова скучно и далечно от тях. Close
П.П. Не, нямам седмокласник, но ми е жал какво им се е паднало след втора година дистанционно "обучение" Sad

# 279
  • Марс
Аз всъщност харесах "Софийски магьосници" - оказа се приятно, леко четиво за мен.Innocent
Скрит текст:
Не е лесно да си софийски магьосник. Трябва да браниш града от злите здрачници и всички сили на мрака, а в замяна не получаваш дори безплатна бира. Маг-милицията е по-безнадеждна от всякога, а изчезванията на магьосници в столицата зачестяват. Повелителят на предметите Свилен Воев се заема да разкрие мистерията на изчезналите, рискувайки собствения си живот. Междувременно той е длъжен да обучава на магически занаят и младия Бриян, чийто буен потенциал е засенчван единствено от сприхавия му нрав. Сенки вилнеят в мрака, любопитна котка се озовава на всяко местопрестъпление, а слънцето над София залязва ли, залязва… Щом дойде петък, магьосниците със сигурност ще отскочат до Шестте кьошета, за да се разпуснат малко. Стига да оцелеят дотогава.

# 280
Мисля, че  да се прави обобщение съвременна българска литература е некоректно. Надали сте чели по нещо от всички пишещи и публикуващи. Мисля, че не сте попаднали на "вашите" автори. И аз не всичко харесвам, дори не можах да се насиля да дочета роман на уважаван автор, от когото съм чела и харесала преди време друг роман. Но имам и такива, които съм чела и втори път.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 17:53 от W

# 281
  • Sofia
Аз тук там харесвам книги на БГ автори. Хавра и 18% Сиво на мен лично ми допаднаха много. Харесвам стила на писане на Карабашлиев. Глина също ми допадна много. Но съм чела и доста префърцунени, пълни с клишета книги на български автори, но са твърде много за да изреждам Simple Smile Но при книгите всеки има своя вкус, така че обичайно не налагам мнението си.

# 282
Всъщност да, може би наистина обобщението е пресилено, защото Юлия Спиридонова например пише прекрасни детски книжки, Павлина Делчева-Вежинова също. С удоволствие купувах техни книги.
Чета много и различна литература, оттук съм черпила идеи за харесвани нови български автори. И наистина имах голямо желание да харесам някого, но явно или имам твърде високи очаквания, или не съм попаднала на верния автор в точното време... Прекалено много условности станаха.
Не че това има голямо значение. Споделих моето лично усещане. Както и друг път съм писала, има прекалено много други книги, които искам да прочета и един човешки живот няма да ми стигне да го направя. Но продължавам да опитвам! Simple Smile

# 283
  • Mediterraneo
Почти приключвам с Мозайка- та. Колкото и да е интересна и увлекателна, Домът на коприната за мен е по- добра! Друго за момента не съм чела на Хоровиц.

# 284
Робърт Джордан - Колелото на времето книга 14 - Спомен за светлина

Общи условия

Активация на акаунт