Паническо разстройство - 49

• 30 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Loveme разбира се, че нищо няма да ми стане, ако отида някъде, но не е и толкова просто. Всъщност ако беше няма да сме в тая тема а примерно в ония с почивките, къде и в кое ресторантче да хапна.
Щом сме тук, значи има защо.
Едно време правех кръвоизливи, когато споделих с позната тя ми вика е кво бе и аз имам обилен цикъл. Та спрях да споделям просто казвам не мога и точка. Жената не прави разлика, не знае как се постъпва в болница по спешност и как ти вливат калций, а колко люти това чак в мозъка ми влиза огън. Какво да обясняваш на такъв дебил че ти се е случило и защо не можеш да отидеш на работа. Всъщност отидох, изкарах си и работния ден но казах край, няма да се повтори а кръвта шурна отново и се прибрах цялата в кръв.
Та по тоя повод какво толкоз една почивчица - ами за всеки е различно, моята често е съпътствана овен от нервни кризи, които си ги знам, по време на вечеря (ако изобщо мога да ям) ставам и си отивам в стаята, още и при по-тежки дни от повръщане на чуждо място, гладувания за да не раздразня стомаха и гастрита разстройство абе пълна програма. Тъй че не е точно съвсем лесно, който го е минал знае.
При мен проблемите са комбинация пътуване и жега, като отминат жегите не ми тежи така но сега е ад. Дилемата е да остана вкъщи и да ми е зле, щото не ми е ОК сама или да тръгна и да ми е зле. Избирам второто обикновено, първото съм го правила пак същото. Та не се умира, но понякога смъртта е по-лесна.
Рядко но си изкарвам и добре при летните ни пътувания. Имам снимки тях си гледам с кеф.
о, далеч съм от мисълта, че е лесно!!  Просто исках малко кураж да ти  дам! Иначе си права, всеки си мисли, че е много лесно, но да не си в обувките на другия!! Пожелавам ти да се оправиш по-бързо и да се радваш на живота!!! Поздрави!

# 541
Искам да попитам кога трябва да чакам ефект от АД нещо съм си в същото положение 5 дена го пия ,а и съм в цикъл страшно много е обилен дали е зареди АД?

# 542
Ад започва да действа след първия месец. Първите две три седмици са най-трудни.

Искам друго да ви кажа - както писах съм в това състояние от 18г и едно съм разбрала - колкото и да ти е зле (а на мен ми е било много, вкл и с натрапливости) не трябва да спирате да правите дневните ви занимания, с една дума - да живеете. Въпреки състоянието ви. Легнете ли, откъснете ли се от всичк, то ви завладява к става страшно.
Аз преди месец отидох така с приятелка и децата на хотел, беше ми физ и психически бая зле, но не съжалявам, че отидох.

# 543
Оххх здравейте от мен. Дойдохме на село-Дунав-красота, спокойствие. Обаче тоя ципралекс ме съсипва. Тремор, безпокойство, само ми се спи… пия го пет дни. Нормално ли е това? 😔 Вече ми е неудобно да звъня на лекарката… обнадеждете ме, че ще мине, моля ви! ☘

# 544
Оххх здравейте от мен. Дойдохме на село-Дунав-красота, спокойствие. Обаче тоя ципралекс ме съсипва. Тремор, безпокойство, само ми се спи… пия го пет дни. Нормално ли е това? 😔 Вече ми е неудобно да звъня на лекарката… обнадеждете ме, че ще мине, моля ви! ☘
Не ти ли изписаха към него успокоително?По принцип е хубаво да е с успокоително,докато преминат тези усещания.

# 545
Не ти ли изписаха към него успокоително?По принцип е хубаво да е с успокоително,докато преминат тези усещания.

Аз също съм 5ти ден Есобел от 10 ,но днес се чувствам доста разсеяна и много ми се спи ,но не знам дали не е и от цикъла ,че е много силен днес...за 1ви път пия АД и си нямам никаква представа

# 546
Здравейте, няколко поста назад се споменава за “Синдрома на отнемане” в момента съм в това положение и е някакъв Ад!!! Замаяността и все едно ме удря ток в главата и крайниците е някак нетърпимо… при вас колко време продължи? На косъм съм да си взема хапчето!!! 😞😞😞 От почти 2 години съм на Сероксат, започнах с 1/2, после за малко 1, намалих го на 1/2 и месец преди спирането на 1/4. В момента съм 5 дни без хапчето, а страничните ефекти се появиха на 3-тия ден!!! Док. каза че трябва да търпя, но толкова е трудно!!! 😣

# 547
Изписаха ми ксанакс. Но не знам защо така се получава 😔

# 548
Здравейте, няколко поста назад се споменава за “Синдрома на отнемане” в момента съм в това положение и е някакъв Ад!!! Замаяността и все едно ме удря ток в главата и крайниците е някак нетърпимо… при вас колко време продължи? На косъм съм да си взема хапчето!!! 😞😞😞 От почти 2 години съм на Сероксат, започнах с 1/2, после за малко 1, намалих го на 1/2 и месец преди спирането на 1/4. В момента съм 5 дни без хапчето, а страничните ефекти се появиха на 3-тия ден!!! Док. каза че трябва да търпя, но толкова е трудно!!! 😣
До 4 месеца е периода на отнемане. След това трябва да спрат тези усещания. Особено усещането за ток в главата.

# 549
До 4 месеца е периода на отнемане. След това трябва да спрат тези усещания. Особено усещането за ток в главата.

Това от личен опит ли го споделяте… 4 месеца е мнооого дълъг период! Трудно човек би издържал 😔

# 550

Това от личен опит ли го споделяте… 4 месеца е мнооого дълъг период! Трудно човек би издържал 😔

Аз в момента съм осми ден без дс приемам АД изобщо, все още имам леки шокове в главата, но сякаш като свикнах, са само като едно леко замайване. Помага ми да си припомням, че не са вредни и са до време, в един момент просто ще спрат

# 551

Не, на база клинични проучвания. Масово средно е 45 дена, максимално е 120 дена. Зависи от медикамента.

# 552
Сигурно ви писна от мен ,но не знам какво става 6 ден Есобел и днес някакъв страх,някакво чувство за свиване на стомаха чак и някаква паника ужас какво се случва помагайте 😟 ...

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 12:21 от Happy mom😊

# 553
Happy mom страхът е от паническото разтройство, не от хапчето - а и от преживяното преди това.
За 6 дни чудо не очаквай. Търпение, ще стане. И аз се боря, във вторник молих мъжа ми да ме закара в жегата че трябваше да свърша нещо а ме е страх да шофирам то аз и да катастрофирам майната му, ами да не ударя друг и да нараня някого. Вчера трепереща обаче си наложих и заведох децата на басейн с колата, беше хубаво е страх имаше но какво да се прави. Сега си треперя за почивката. Все нещо да има, иначе пък депресии и рев, пак зле.
Не забравяйте че горещините са против нас, ще отминат и ще се освестим. И тия баси и из фейса и по тв жеги жеги само това викат и пишат. Вчера колко 33 гр в Русе айде стига само паника създават. Горещо си беше, ама няма нужда толкоз да драматизират. Като стане 40 да ми се обадят да се пострахувам ден-два и туй то. От 33 надигат алармата. Зимата пак на -10 егати драмите, при нас -18 до -20 става те студено, е, студено зима е. Сега е лято, горещо е.

# 554
Май се случва разминаване с очакванията. Simple Smile Всеки като започне АД и си мисли, че за 2 дни прием ще се вдигне.
Аз не съм пила, но тук всеки казва да си дадеш поне месец време, за да отшумят симптомите. Преди това - търпение.
Успех, мила!

Общи условия

Активация на акаунт