Нашите цветя - обща тема 9

• 36 394
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • have faith and be patient ..
Като сте почнали, че и аз да похваля тук едно мушкато от Добри, абе пуснах го в някоя тема.. Ако е била тази, моля за извинение.. Но е страхотно!  Благодарности отново!

# 271
Наистина е страхотно, Алекс!

Теменужка  и розичка от мен ( не са мои, но реших да ги споделя с вас).

# 272
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
забравила съм, Алекс.
да не спира да цъфти и да те радва. Simple Smile

# 273
  • на чист въздух
това е от семенца
и иглики те не спират да цъфтят
чудя се дали да не ги прехвърля в градината, но ме е страх да не ги загубя. Това е нова придобивка, да видим дали ще си паснем

# 274
ДамаТрефа, тази първата роза в сладкия прасковен цвят изглежда внушително голяма! Действително ли е така едра? То и само цвета впечатлява, но изглежда като да се събира в две шепи Smiley

higher-up, според мен са тамън на гъстота, ще станат бухнати и китни като цъфнат Hands Plus1

С. Алекс, да, имаше такова снежно мушкато някъде, незабравимо е Hands Plus1 Hands Plus1 , заслужава явяване на бис.  Въобще такъв искрящ бял цвят не съм срещала, може би ефекта идва от формата на самия цвят, или си е по-снежен отенъка, но за мен е уникат, като колосано седи.

Biserka, огнената роза е интересна находка, заслужава си споделянето!

Подариха ми кактус. Отново Rolling Eyes (оплаквам се) На предишния вече му опразних саксийката, обаче мисля че самата саксийка е карък, защото в нея сложих традескантия която също не върви добре. Настоящия кактус е  във временна саксийка, но мисля да не му вземам специална докато не се види дали ще се спогодим. Прилича на луд професор и на Айнщайн в главата Stuck Out Tongue Winking Eye

На това му забравям името, но много ми харесва, особено със шарените листа.

Зимата току не оцелее някое и тази година имам нов вариянт, това преди да цъфне беше с много черни листа, сега малко са зеленясали, и е с много по-дълги стъбла.

Летния сняг наваля

# 275
Момичета, само тук ще ме разберете... Confused Продадоха ми в бриколажа един препарат уж против гадинки, но био - съдържа само масло от бук и ленено семе и тор. Та напръсках няколко цветенца, не пишеше нищо за отмиване, но където съм напръскала каланхоето - има петна като изгорено Cry Вчера и днес се мъча да отмия тая гадост, но листенцата почнаха да изсъхват и падат. Клъцнала съм и клонки да захвана пак, ако не оцелее, но има ли шанс да се размине все пак? Това му е втори живот, веднъж вече го спасявах и много си го харесвах, че беше все жизнено и нацъфтяло.

# 276
Това сакъзче миналото лято беше светло червено/или поне така си мисля/Възможно ли е да си е променило цвета или аз нещо съм се объркала?

# 277
След твърде студените пролетни месеци най-сетне животът в саксиите закипя с пълна сила. Дойде моментът, когато всичко е зелено в очакване на цветовете.
С нетърпение очаквам разпукването на лилиумите и първите цветове на невена и латинката, която бе нападната от гъсеници и се наложи да напръскам, макар никак да не обичам тези силни химикали.
Скрит текст:

# 278
  • Карлово
ДамаТрефа, тази първата роза в сладкия прасковен цвят изглежда внушително голяма! Действително ли е така едра? То и само цвета впечатлява, но изглежда като да се събира в две шепи Smiley
13-14 см. е. Другите са дребнички 7-8см, затова тази изглежда голяма.

# 279
Момичета, само тук ще ме разберете... Confused Продадоха ми в бриколажа един препарат уж против гадинки, но био - съдържа само масло от бук и ленено семе и тор. Та напръсках няколко цветенца, не пишеше нищо за отмиване, но където съм напръскала каланхоето - има петна като изгорено Cry Вчера и днес се мъча да отмия тая гадост, но листенцата почнаха да изсъхват и падат. Клъцнала съм и клонки да захвана пак, ако не оцелее, но има ли шанс да се размине все пак? Това му е втори живот, веднъж вече го спасявах и много си го харесвах, че беше все жизнено и нацъфтяло.
РЕКЛАМАЦИЯ! С препарата и цветето в Бриколажа, скандалЧЕ, писмо до производителя и т.н.
И ПИШИ ИМЕТО ДА НЕ СЕ ПОДЛЪЖЕ ДРУГ!

# 280
Не мисля, че пазя касова бележка, а и вече минаха няколко седмици откакто го купих.
Това е препарата: https://www.flowertime.ro/solutie-luciu-frunze-3-in-1-725.html Явно идеята е да седи с този филм, наистина остават лъскави петна, но може би тора идва прекалено силен и ги гори?

# 281
  • забравих си мисълта...
Да се похваля и аз с моя подрък от Бисето.
Бисе, много ти благодаря, прекрасни цветенца си имам сега от теб, както и семена и луковички, за което също много ти благодаря.

# 282
За мен е удоволствие, Вени!❤

# 283
Здравейте, дали може ли да помогнете като разпознаете кое кое е. Поръчах си няколко разсада бордюрни и каскадни петунии, но не са надписани, а аз съм новак.
Скрит текст:

# 284
Първата е каскадна,за другата...ми не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт