Нашите цветя - обща тема 9

• 36 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • In transit
Благодаря ти Флокче...а иначе лесно ли се гледа? Има ли някакви изисквания по-особени?

# 571
  • на острова на мечтите
Данилу, и аз вчера се замислих какво ще ми правят цветята като заминем лятото някъде. Направо ме заболява сърцето. Синът ми трябва да ги полива ама да видим. Grinning
Да ти напомня да снимаш препарата моля те, когато имаш време. Hug
ми аз снимах веднага и публикувах. Ето отново.

Относно тези аджеджи за капково поливане, в други форуми четох, че могат да издържат само половинлитрова бутилчица завита към конуса. Иначе се прекатурват извън саксията. Аз миналата година пробвах поливане с конец и с обърната бутилка за по- големите саксии. Уви, на петият ден си счупих крака и се върнахме по живо по здраво. Така че не знам реално колко е ефикасна системата. Иначе правих генерални репетиции с хронометър и календар с калем Grinning 
Моите притеснения са за градината навън. ММ уволни градинската бавачка. Още не е намерил разрешение и нещо не се е втурнал да намери нов бавач. Имаме поливна система, ама някой трябва да натисне копчето и да стои поне час. Гледам да не се притеснявам и изнервям.
Карамфилчетата и при мен изсъхнаха така. После купих други. Засега издържат. Явно много ги торят в развъдниците.

# 572
Мики, според мен се гледа лесно. Аз съм гледала само кала цандексия, има и един друг вид кали, не знам те какъв вид са. Миналата година имах и в саксия навън, и в градината. И на двете места си цъфтяха обилно. През зимата трябва да се прибират. Ако е в градината, можеш да я извадиш и да я заровиш в саксия, да презимува някъде на хладно и без се полива. Аз така направих. Оставих за проба и в градината, но май те не са оцелели.
Тази кала може да се гледа и като стайно цвете, но спира да цъфти след време. Май трябва да се пресажда всяка година, за да цъфне пак, нещо такова съм чела. Но аз не съм гледала вкъщи.

# 573
Не е вярно, че издържат само половинлитрова бутилка, а и все пак има много различни видове, работещи на различни принципи.

# 574
Моят опит с ваденето и прибирането на грудката на калата не се получи. Сега има листа, но да цъфне не ми се вярва. Но поне ѝ правят компания в саксията девет броя поникнали от семки палми 😂

# 575
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не съм 100% сигурна, но си мисля, че заради торовете и форсирането, тази кала си отглежда направи мини луковички, не семена. Simple Smile
аз бих ги оставила и пробвала да засадя, но от опит знам, че от псевдо булби до цвят минават поне три години.

Simple Smile малко инфо

# 576
Събирам парчета от цветя из двора след снощната буря и ми се плаче Cry

# 577
Събирам парчета от цветя из двора след снощната буря и ми се плаче Cry
Снощи точно оправих всичко изпопадали, събрах листа и боклуци - и след 30 Мин - пак саксии по земята Sad

# 578
Ева, знам прекрасно как се чувстваш и на мен ми се случи на няколко пъти. Дано не са големи пораженията и да се възстановят цветенцата ти.
Аз пък открих мравки на покрива си. Сега чета опасни ли са за цветята в саксиите. Надявам се да не намерят път до вътре в стаите.

# 579
Ако нямаш малки деца или домашни любимци, ползвай тебеширчета срещу мравки, ако се вмъкнат в къщата. Много са ефикасни.

# 580
Ооо, Ева, ще се възстановят бързо Heart. Просто гледката е много болезнена. При мен беше така с предната буря, сандъците бяха на парапета. Вчера навреме ги свалих на земята, та щетите са една идея по-малко
Магни, мравките не са опасни за цветята, но са опасни за апартаментите Grinning. Аз едва успях да ги ликвидирам преди години

# 581
Ева, имам бебе на 6 месеца, чието любимо място е точно до саксиите ми.

Буба, ще ги дебна мравките, дано си останат на покрива.

# 582
Е много е сладъко бебето Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 583
  • Мадрид / София
Има един натурален продукт - Tierra diatomea- който се използва за борба против гадинките в градината и саксиите. Казват, че не е вреден за дом. любимци и човека, но да не се вдишва по време на сипването на праха.

# 584
Аз с риск за живота си,снощи търчах да прибера бугенвилията,да не я отнесе вятъра. 😂🙈 Определено си признах пред себе си,че не съм добре с главата,ама какво да се прави. Тя пък хвърли всички купешки цветове,но имам нови! 😍
Скрит текст:

Само едната саксийка с оксалис беше паднала,но е здрава,както и детелинката. Беше доста страшничко,но се разминахме с малки поражения. Дано няма повече такива бури!

Общи условия

Активация на акаунт