Нашите цветя - обща тема 9

• 35 571
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Коте, тя поляната е голяма, ама много мизерници има и нямам желание.
Но, виж ако е дворче 😍🤔

# 121
Много са хубави мушкатата, karzz, тъмночервените особено и онова кичесто розово дето май виси навън Nature Sparkles

Крокодилското алое такова интересно цъфнало, ха! По телевизията вече няма хубави научно-популярни предавания, обаче тука е такъв образователен кеф, всеки път виждам по нещо ново и чудато Smile Tv

А тези амарилиси коледни ли са и сега цъфтят повторно или са нови? Flushed

Геумче от мен, мъничко, цъфти много но много бързо ги сменя нещо.  Днес пренесохме големите в градината, да видим те как ще тръгнат и дали цъфтят по-трайно, бяха подарък семенца, не ми е пръв избор, въпреки че на цвят е много развеселяващо.

# 122
Е така обичам темата - със снимки Simple Smile

Карз, жалка работа е това. Нали даваха от камери репортажи преди време как хора насадили пред магазини циментови сандъчета със цветя и някакви тийнове минават и ги скубат или чупят.

Знаете ли какво ми е странно. Замислих се, по-точно се загледах в нашия блок 7 етажен е само ние гледаме цветя на балкона, чак странно ми стана, на отсрещния блок пак само на един балкон една мераклийка е заредила по цялата тераса. Вашите съседи гледат ли цветя? Замислих се колко хубаво би било ако на всяка тераса е озеленено със висящи сакъзи например Heart

# 123
  • Мадрид / София
Прекрасни цветенца гледате. Мойте са само листа (нали са дървета) и тук таме някое изостанало цветче. Обаче засадих бегонии от грудки и сега са около 20см високи с едни средни до големи листа. Май оформят цветни пъпки, като се появят цветовете ще снимам и покажа. Африканските теменужки прецъфтяха и докато изкарат нови ще минат няколко седмици.
На отсрешните балкони има доста растения, повечето са мушкати, но има и други разни. Не на всички балкони, но поне на половината, които виждам.

# 124
  • оттам, откъдето започва България
Тези бегонии как ги гледате? При мен все умират. Една имам подарена от миналата година, но цяла година е във фаза на спасяване. Днес отразях още една част от нея, че е повяхнала. Гледам да я поливам все в чинийката, че някъде бях чела, че трябва така да се полива.
Какво друго да направя за нея, за да я съживя?

# 125
  • Варна
...
Знаете ли какво ми е странно. Замислих се, по-точно се загледах в нашия блок 7 етажен е само ние гледаме цветя на балкона, чак странно ми стана, на отсрещния блок пак само на един балкон една мераклийка е заредила по цялата тераса. Вашите съседи гледат ли цветя? Замислих се колко хубаво би било ако на всяка тераса е озеленено със висящи сакъзи например Heart

Прекрасни цветя показвате момичета. Flowers Hibiscus

В нашия блок от 15 апартамента в 10 от тях се отглеждат цветя. Един съсед отглежда само палми, друга съседка има различни видове папрати, останалите сме по- разнообразни- мушката, сакъзи, стайни растения, кои каквото има. В отсрещния блок също доста цветя се отглеждат. Simple Smile

# 126
  • Мадрид / София
Зависи от бегониите. Общо взето не им е трудно гледането. Поливане като позасъхне горния слой на субстрата. Не трябва да се задържа вода, да подгизва, а да се оттича. И да е на много светло дори на слънце. В зависимост от вида може да цъфти много или хич. Има някои, които се разсаждат с отчупено клонче, но други не могат. Провери каква ти е бегонията и потърси инфо как се гледа твоя вид.

# 127
Момичета, страхотни цветя показвате ! При нас от 5 етажа цветя имаме аз и съседката над мен( тя има разкошни висящи традесканции в плетени кошници, голяма красота), за съжаление и в кооперациите срещу нас тук там има !
Тези дни при нас е студено и вали, показвам окъпани от дъжда мушки

Имам нова придобивка, фитония

калибрахоето е доста пораснало, ама му избледняха цветовете .

И част от моите сукуленти .

Желая ви прекрасен и слънчев ден Simple Smile!

# 128
  • Gorni Bogrov
Здравейте,моля за помощ.Как да си спася цветето,втора година е така ,подкарат нови листа и започват да съхнат?

# 129
cecko, тези са тропически и обичат влажничко, навиват им се листата като им е твърде сухо и слънчево.

# 130
Имаме такова в службата. До прозореца е, но през деня спускаме щората, която е откъм него, че е много чувствително към слънчевите лъчи. Хич не обича слънце. Малко да го огрее и навива листата. Много е лесно за гледане, защото си "казва", когато не му е комфортно. И обикновено е за вода или му пречи слънцето.

# 131
Леле,Нат,невероятни са ти китките! 😍
Аз сега снимах една окъпана розичка:

# 132
  • Gorni Bogrov
Имаме такова в службата. До прозореца е, но през деня спускаме щората, която е откъм него, че е много чувствително към слънчевите лъчи. Хич не обича слънце. Малко да го огрее и навива листата. Много е лесно за гледане, защото си "казва", когато не му е комфортно. И обикновено е за вода или му пречи слънцето.
За съжаление не от слънцето,досега беше вътре и там не му е слънце.От както ми го подариха започнаха да му стават такива листата.Беше с много и дълги листа,след това ги изрязах тръгнаха и пак се започна това съхнене.

# 133

И въпрос. Има ли му нещо, и какво на тоя антуриум.
Листатата отпред с капки, отзад по-тъмни стоят на мокрите листа?

# 134
  • DE
Повече няма да купувам семена за екзотични цветя. Купих тези семена https://www.ebay.de/itm/161746251582
преръсих половината в саксийка да видя какво ще излезе и излезе това Grin

Там е работата, че не прилича на сукулент Thinking листенца са, ще чакам да видя какво точно е.
Това го взех от приятелка, каза че вирее целогодишно в градината, а тази година зимата ни бе доста студена. Искам да го държа на перваза отвън, дано оцелее.

Извинявам се, че снимките са ужсни, май ми е развалена камерата на таблета, трябваше да снимам с телефона Flushed

Общи условия

Активация на акаунт