Нашите цветя - обща тема 9

• 35 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
ян, жълтото е lysimachia vulgaris, многогодишно е. Дойде от съседите, под оградата се промуши преди време, но те сега нямат, мисля да пробвам да го размножа със семенца, то винаги расте добре независимо от поливане, време и т.н. Имам едни астри по-нататък на които съм вдигнала мерника и се надявам да прехвърля и лизимахията на тяхно място. Ако под "камбанки" имаше предвид напръсника/digitalis, те са двугодишни, ежегодно садим разсад семенца, много са лесни, понякога сами хвърлят семенца и никнат. Имах повече шарени семенца тази година, някъде ги потурчихме та се невидяха, сега само розови изникнаха.

И аз си поръчах едно мушкато през интернет, вече месец мина, не са го доставили, а не помня откъде поръчах да го гоня Rolling Eyes Едни други които поръчах разсад пък ми пратиха имейл, че им се провалила реколтата и ще се чака новата реколта август, въобще градинарството тази година го бутаме като Сизиф Angry

С петуниите ви настигнах обаче! Много съм доволна, мини-петунийки са, нищо не ги яде, за разлика от другия дребосък, калибрахоето се изгриза тотално, биденса е на дупки, ама петуниите са песен, пак ще взимам грамофончета Hands V

Мравките са си насадили мак Satisfied аз го поливах с надеждата да стигне да му събера семенца, но вече се е катурнал и май няма да стане. Мисля че пак от нашата градина са го изтъркаляли, имах такъв цвят в саксия на десетина метра от мястото където е поникнал.

# 361
Не, не го отписвай, просто за него явно не става с зимуване както при останалите. Моите презимуваха почти без почва в кофа на стълбищната площадка, само то не оцеля.

# 362
Дидка, страхотни са, и аз много обичам да купувам цветя за спасяване от Кауфланд и Лидл. На последната снимка е цвят на черен кимион нали?
Ефи, бих пляснала мъжа ти през ръце ( шегувам се и дано да не се разсърдиш) заради тези красоти които иска да погуби.
Магни, както винаги разкошни цветя, заради теб си купих африканска маргаритка Simple Smile, ама моята е далече от твоята, за бугенвилията няма да отварям дума.

# 363
Момичета попадна ми сенецио в  обява в ФБ, обаче в обявата пише доставка на  корен, без субстрат или саксия, би ли оцеляло при доставката, не е ли прекалено нежно, след миналогодишните цветя които не оцеляха вече се чудя заслужава ли си.

# 364
Сенециото е десетки разновидности. Ако става въпрос за дебел сукулент, ще оцелее. Ако е нещо тревисто, по-скоро не.

# 365
Момичета,  тази красота дали би могла да оцелее в сандъче? Благодаря!

Зумнах снимката за по-голяма яснота

# 366
Ефи, бих пляснала мъжа ти през ръце
Давай Smile Той каза че не било това, друго било дето скубал, ама това си беше. А и ми счупи една стъклена купичка, за втори път му се случва, все същия модел, била съм я оставила уж накриво до мивката Rolling Eyes

Момичета,  тази красота дали би могла да оцелее в сандъче? Благодаря!
Става, това е седум, имам в саксия друга разновидност, навън е. Нямам снимка, а навън е тъмно в момента. Само гледай водата да му е балансирана, той ще си проличи ако нещо му е криво, ама са здрави по принцип и търпят. Хубаво цъфтят, слънчевичко и много. С резник се разпространява и само боцваш в пръст, водица малко и е готов.

# 367
И моята делосперма цъфна (ама какви имена имат някои цветя Simple Smile)

При нас е студено и от вчера постоянно вали, добре че преместих повечето сандъчета от парапета, че това което остана е едно ошмулено от дъжда.

# 368
Моите цветя съвсем се объркаха Joy
Коледничето ми е напъпило посред лято

# 369
_djidji_ ама е хубаво като те изненада така с цвят, нали! Само тоя червеникав отенък значи че нещо не му е на кеф, да не е много на сянка? Или може да иска малко торене.

Natt, имаш прекрасен мушкатен водопад! Two HeartsTwo Hearts За колко години става такова дълго или това е само от един сезон пораснало? Искам нещо каскадно, че ми е много скучна гледката баш отпред, обаче май трбява да си водя записки как се гледат, режат, пренасят, зазимяват.

Дело****** сложих там дето махнах нахалната трева, да видим дали ще се получи водопад, на това място други сукулентни не им хареса особено, но се инатим и двете страни.

Трептящата трева

И това което според мен не е дело******, цъфти жълто или по-скоро отказва да цъфти по непонятни причини, до тук се отварят и така си седят. Идеи някой има ли какво му е? Сянка ли иска? В магазина където го купих бяха в помещение и цветчетата им си бяха отворени, не мога да си го обясня Thinking

# 370

Коледничето ми е напъпило посред лято

То пък едно лято....

# 371
Пак съм аз,с моят храст.
И аз, и аз Satisfied

Снощи се разхождахме в нещо като паркче, и попаднах на този храст и се сетих за твоето питане. Програмата го разпозна като Coronilla valentina и излиза че много расте в средиземноморския район, затова помислих че трябва да е то. Много прилича на цитисуса, но е с деликатни меки клонки, цветовете са му същите. Ей то цяла сага стана, ботанически Еркюл Поаро. Много ми стана смешно, че от другата страна на насажденията се разхождаха групичка хора и те с телефон в ръка проверяваха кое растение как се казва, та се поздравихме и посмяхме.

# 372
_djidji_ ама е хубаво като те изненада така с цвят, нали! Само тоя червеникав отенък значи че нещо не му е на кеф, да не е много на сянка? Или може да иска малко торене.
И аз това се чудя. И миналото лято беше така и си мислех, че слънцето му идва в повече. Общо взето моето коледниче се отглежда само Joy

# 373
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате стайно растение за тъмна част от стаята. Имам едно място до дивана, където ми се ще да сложа нещо зелено, но незнам какво да бъде. Иска ми се и да е нещо по-височко, за да прикрие една чупка, която ме дразни.
Четох че замоикулкас и сансевиера нямат претенции към осветеност, но преди да си купя нещо исках да се допитам до вас Simple Smile

П.С. А това са цъфналите ми калдъръмчета (ако не се лъжа за вида Simple Smile)

# 374
  • оттам, откъдето започва България
Дидка, страхотни са, и аз много обичам да купувам цветя за спасяване от Кауфланд и Лидл. На последната снимка е цвят на черен кимион нали?

Natt***, добре че ме попита за това цветенце, аз не му знаех името. Simple Smile
Да, точно цвят на черен кимион е.

И още малко спасени. Минито е от неделя. Simple Smile

Скрит текст:

А това ми е подарък:

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:21 от D&A

Общи условия

Активация на акаунт