UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 63 135
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 90
  • Sunshine state
Англия-Хърватия 0:1 предполагам аз.
Бивш приятел хърватин имам, та си ги харесвам аз. 🤣

# 91
  • София
missence,
Азар не е контузен, а в много слаба форма и за това е резерва. Даже влезе в края на мача с Русия, но не направи нищо запомнящо се. Де Бройне се очаква да е готов за втория двубой от групата, най-късно за третия.

Иначе днес е големия въпрос дали Англия най-накрая ще спечели откриващия си мач на еврофинали?

с прогнозите напоследък нямам късмет, но:
Англия - Хърватия 2-1
Австрия - Северна Македомия 1-0
Нидерландия - Украйна 2-1

Но са трудни за прогнозиране мачове. Уж имаме три явни фаворита, но обикновено изненадите стават именно в откриващите мачове...

# 92
Треньорът на Дания казва че причината за загубата е била случилото се с Ериксен, на футболистите му не им е било до футбол. Сменил Симон Кяер (който се притече на помощ на Ериксен, проверявайки дали не си е глътнал езика) в хода на мача защото е виждал че не може да се съсроточи в мача и е допускал грешки.

Да се надяваме че няма да се случват повече подобни неща на Европейското и ще се съсредоточим във футбола.

В лагера на Португалия Жоао Кансело е дал положителен тест за Ковид и отпада от Европейското, на негово място е повикан Далод от Манчестър Ю. (треньрите имат право да правят промени в съставите в хода на Европейското при случаи на Ковид). Обстановката в тима е спокойна т.като пробите на другите играчи са отрицателни.

След като вчера заковах голямата изненада до този момент на Европейското, победата на дебютанта Финландия, макар че не исках да става по този начин, за днес прогнозирам:

Англия - Хърватско 1 DNB (застраховам се за евентуален Х)
Австрия - Македония 2
Холандия - Украйна 1

# 93
  • Другата България
Привет на всички футболни маниаци! Hug
Благодаря на Дяволо за темата! Heart
Радвам се да видя познати никове!

Поради ограничено време напоследък, а и очертаващо се в идните месеци, повече ще ви чета, отколкото да пиша, а и не всеки мач ще мога да гледам.
Но ще опитам да ви чета, за да съм в час.
Който ме "познава" знае, че винаги, още от дете съм фен на ЦСКА Heart и на Италия.
Това са двете големи мои любоВИ, и съм твърдо зад италианците и на това първенство!
Снощи бях на работа, гледах Дания - Финландия, цяла нощ следихме за новини и плаках като бебе за това младо момче, молихме се всички да оживее, две дечица има. Страхотна емоция, негативна, но с позитивен край.
Пет минути, за цели пет минути сърцето на Ериксен е било спряло, респект на всички медицински лица, които пред очите на милиони футболни запалянковци успяха да върнат Кристиан към живот.
 Милиони футболни запалянковци пред ТВ успяха да видят как се спасява човешки живот на живо, внезапна сърдечна смърт е нещо, което няма как да се предвиди. Респект, респект и на целия футболен свят, който застана зад Ериксен и се молеше снощи, и на който този епизод нанесе отпечатък, най-вече на отборът на Дания. Изпусната дузпа и загуба, която при други условия можеше да е победа....отборът просто не знаеше къде се намира.
Кристиан няма да играе повече футбол, това е ясно. Четох, че "Интер" със сигурност ще се разделят с него, знаем италианците колко държат на сърдечната профилактика, няма как да остане в италиански отбор, а и в друг предполагам. Но е жив, това е най-важното нещо, браво, браво за това момче!

За мача в момента - не харесвам англичаните, никога не съм ги харесвала.
Твърдо зад Хърватска!!!
Австрия - Македония - победа за Австрия, поне с два гола преднина.
Холандия - Украйна - победа за Холандия, гол разлика.

# 94
Много са добри англичаните. На хърватите ще им е трудно , че и на чужд терен, направо..
Не знам как пък можаха да ги сложат в една група и двата ги харесвам.
Все пак си оставам за хърватите , но ако паднат англичаните сега не ми се мисли на какво ще ги подложат. Да му имам прическата на единия англичанин, много е готина)) Почвам да изпращам положителна енергия, че хич ги не виждам  хърватите.

# 95
  • European Union
Само на мен ли ми направи впечатление явното побутване на Дания от съдията (още преди инцидента). Сега всички отдават загубата на разконцентрираните датчани (с което съм съгласна), но лично за мен известна доза гняв от страна на финландците също имаше.

# 96
Доста са ми скучни Англия и Хърватска...

# 97
Аз мисля че дузпа за Дания нямаше, беше учудващо че не я гледаха на ВАР, най малко беше спорна, та си мислех преди да я изпълнят, че ще я пропуснат, освен че датчаните бяха разконцентрирани, но и заради старата поговорка, топката не лъже. Но въпреки всичко съдията заслужава оценка не 10 за мача, а 11. Защото и бързата му реакция да повика веднага медицинският екип, са ценни секунди които може да са били разликата между живота и смъртта.

В лекарският екип спасил Ериксен е имало българин.

И един българин беше там! Големият доктор Великов помогна на Ериксен

Бившият халф на Лудогорец Светослав Дяков взе отношение за случая с Кристиан Ериксен, който през вчерашния ден колабира на терена срещу Финландия на Евро 2020. Легендата на "орлите" разкри, че един от хората, които са помогнали на полузащитника, е докторът на Лудогорец Валентин Великов.

"Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!"

https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/diakov-i … na-eriksen-640077

# 98
  • София
Силно започнаха англичаните в първите 20 минути, но до там.
После доста скучно стана. Тези ранни мачове от 16:00 ч. почти винаги са слаби.
Най-яките мачове почти винаги са тези от 22:00 ч.

# 99
  • София
Аз го играх 2:0, разочароват Англия засега. По принцип Хърватия ми харесва повече, но очаквах, че Англия вече ще водят убедително.

# 100
Англия почват с победа на Европейско за първи път от 10-ият опит. Дали не е това предзнаменование че най после футбола ще се прибере у дома. Чакат го феновете на най популярният национален отбор по света вече над половин век. Мен не ме впечатлиха Англия толкова както Италия в мача на откриването, но направиха достатъчно да спечелят мача. И като цяло след гола се усещаше че Англия контролират напълно мача и не се вижда как Хърватите ще застрашат вратата на Пикфорд. Така че бих казал солидно представяне, макар и не бляскаво, но вдъхващо оптимизъм на английските фенове, че футбола ще се завърне у дома. Simple Smile

# 101
  • София
Ами по-добри бяха англичаните. Заслужена победа.

......
Кристиан няма да играе повече футбол, това е ясно. Четох, че "Интер" със сигурност ще се разделят с него, .....
Сигурно ли е това? Жалко.

..... И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!"[/b]
https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/diakov-i … na-eriksen-640077
Не, че е важно кой го е спасил, но информацията е интересна. Hands Plus1

Аз чакам с нетърпение група F, групата на групите според мен.

# 102
  • Другата България
......
Кристиан няма да играе повече футбол, това е ясно. Четох, че "Интер" със сигурност ще се разделят с него, .....
Сигурно ли е това? Жалко.
Тежка прогноза: Кристиан Ериксен приключи с футбола
https://gong.bg/football-sviat/euro2020/multimedia/video/tezhka- … -s-futbola-640065
Цитат
Звездата на Интер обаче почти сигурно повече няма да може да играе за „нерадзурите“, с който стана шампион през изминалия сезон, както и в друг италиански клуб. Такива са законите на Апенините.Според д-р Скот Мъри, един от водещите кардиолози във Великобритания, в Италия е сред държавите, които държат много на сърдечната грижа.
„Това може би е краят на кариерата му. Италианците не позволяват на хора със сериозни сърдечни проблеми да взимат участие в каквито и да е спортове. Такъв е законът там. От дълго време политиката им е такава. По този начин са свалили смъртните случаи поради сърдечни проблеми в спорта от над три до под един процент“, заяви д-р Мъри пред „Daily Mail“.

# 103
  • София
Ето това е едно най-страшните неща за талантлив млад спортист. Жалко за момчето, но да е живо и здраво!

Diavolo, явно точно влизането на Азар съм проспала, че подремвах на дивана.

Да не забравя да поздравя и Джюд Белингам. На 17г и вече си на европейско. Браво!

# 104
  • София
Пореден разочароващ мач. Личи си умората в отборите. Хърватите трагедия. Дано живне мало форума, че началото е много мудно.
Англия подходи много прагматично, явно това ще е подхода на Саутгейт. Феновете им да не чакат фойерверки, то няма и футболистите за това, но имат отбор и се мисли и точно с такъв подход могат да стигнат далеч, въпреки че потока им е много сложен.

Общи условия

Активация на акаунт