UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 273
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 945
Иди на Левски - ЦСКА. По случайност преди години се оказах на Орлов мост един час преди началото на мача (игра се на националния стадион) и ако бях застанала една крачка по-вляво, главата ми щеше да е размазана от камък. За протокола не отивах на мача, нямах нищо червено или синьо по себе си.

П.С. Не ходи де

# 946
Донна, лично аз не съм писала никъде, че самите спортисти са некадърници. Но феновете им са отвратителни и да, аз не искам англичаните да спечелят шампионата по тази и сума други причини. Не ме кефят като нация, като история, бит и култура. И въобще не ме интересува, ако ще да даса най-добрия отбор на света.
Има фенове, дето мразят Швеция, щото всее ни бие. Мразят Франция, щото са само черни там. Мразят Португалия, щото Роналдо е там и т.н. фенски страсти. Няма как всички фенове да гледат супер обективно на играта.

# 947
Навсякъде и винаги за изцепки на феновете наказват отборите. И ако са чак такива привърженици, не биха желали поне техния отбор да пострада. Обаче, в повечето случаи това е напразно. Защото въпросните фенове са просто хулигани, които се крият зад отбора  за да оправдават простотиите си. Нищо ново под слънцето. За съжаление.

# 948
Аз пък не искам да спечелят, защото от евентуални 7 мача 6 са им в Лондон и само 1 навън, а други отбори вече се счупиха от пътувания. Много по-справедливо щеше да е за всички ако мачовете бяха в една държава или максимум две, между които разстоянията са кратки, като например Белгия и Холандия, Австрия и Швейцария и т.н. Видя се, че почти всички домакини на 1/8 финалите имаха трудности - затрудни се и Италия и ако нямаше вар бяха пътници, затрудни се и Холандия, че чак отпадна, само милата Англия пак игра у дома пред собствените си фенове. Дори много по-справедливо за всички щеше да е ако цялото първенство беше в Англия, отколкото сега Англия да си играе у дома и веднага след това да почива, а други да сменят хотели, самолети и пр. Може би за това са виновни по-скоро организаторите от УЕФА, но това не променя факта, че на това европейско най-голямо предимство откъм липса на пътувания и по-голяма възможност за почивка има Англия.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 00:33 от zzrr

# 949
  • София
Дона,
за английските фенове може да се изпиша цяла книга и няма да стигне... За всичките им направени простотии и зулуми из целия свят.
Но в случая чисто фенски си се заяждам с Англия, естествено, че си права, че спортистите не са виновни... Simple Smile
Иначе мен най-много ме дразни огромното рамо, което получиха от УЕФА. Не знам дали е нарочно или не, факт е, че от УЕФА отдавна бяха взели това решение. Далече преди ковид-19 кризата.
Но за мен не е справедливо един отбор да си играе нон-стоп на Уембли, докато останалите обикалят из цяла Европа. Така цял един ден ти отива на кино. Че и на следващия не може да се практикува нормално.
Още по-фрапантно е, че гостуващите на Уембли отбори нямат фенове. И не визирам разни гастербайтери, които са малко като бройка, а визирам истинските фенове, фен фракците и групировките, които знаят как се подкрепя един отбор. А това няма как да стане, заради рестрикциите от ковид-19. И така какво имаме:
Англия реално е домакин. Само един мач ще играят в Рим и то със средния по класа отбор на Украйна.
Другите отбори кръстосват из Европа и са без публика в Лондон.
Ако цялото първенство бе само в Англия, дори в Лондон (имат стадиони и само за един град-домакин) щеше да е друго. Защото останалите отбори щяха да са се аклиматизирали и свикнали с обстановката и ще мислят само за тренировки и мачове. А за липсата на истинска агитка за гостуващата публика да не отварям тема, ама това вече са форсмажорни обстоятелства.
Представям си един евентуален финал Англия - Италия. 65 000 публика от които макс 2000 италианци и то местни пицаджии със знаменца, невинно развявайки ги, докато останалите истински фенове реват та се късат.
А реално трябва поравно да е публиката, но уви, няма как да стане, особено пък с разрастващата се Делта с всеки изминал ден...

От УЕФА все още могат да променят домакинството на Лондон, което ще е справедливо и спрямо останалите три полуфиналисти. Не може да се угажда само на един отбор, ами останалите три?
Направете Будапеща домакин на полуфиналите и финала и тогава да ги видим Англия какво реално могат. Едно е да си играеш в своя храм, друго е навън. А ако е в Будапеща стадиона ще е пълен на макс и атмосферата убийствена, а и феновете ще са поравно разпоределени и ще е по-справедливо за всички отбори.

# 950
Това пък със стадионите счупи тъпомера през цялото първенство! Още в началото в темата се възмутих защо Италия си играе в Рим, а другите клетници ходят до Баку? Същото важи за Испания, Нидерландия, Германия, Русия, Дания, Англия... Ми не е честно! Ако не можеха да ги организират поравно и честно да шетат всички из Европа, да ми се бяха обадили да им помогна... Сега на мача с Украйна ще преброим украинските гастербайтери във великото кралство.

# 951
Дяволче, цял ден не успявам да ти отговоря.
Съгласна съм, че не е честно един отбор да играе основно у дома, където знаем, че и стените помагат, а другите да пътуват. Но като те четях, си мислех, че изначално идеята за нинамколко стадиона домакини се оказа тъпа. Точно заради непрестанното пътуване и невъзможността за фокусиране само върху тренировки и почивка. Едно е две съседни държави да са домакини, друго е мачове във Баку?!? Това е едната глупост на Уефа. Другата е, че не се напънаха да помислят за евентуално преместване на финала по-рано, преди първенството. В моите очи да сменят стадиона по средата...ми не е ок. Причините са няколко. Първо - вече има закупени билети за мача, самолетни, платени хотели и т.н. Да, може би не толкова, колкото в нековид ситуация, но все пак. Ама Айде, да речем не им пука за редовия фен и финансовите загуби, щото масово писнаха за смяна, когато се усетиха, че официалните лица трябва да седят 10 дни под карантина в ЮК. Ми къде ви беше акъла? Сега ли се сетихте, тези изисквания не са от един или два дни! Също има голяма доза политика - италианците май първи предложиха стадиона в Рим, ако не се лъжа? Използват ситуацията, за да кажат "ето, ние вече сме безопасна държава, можете отново да ни посещавате". Италианците до голяма степен се изхранват от туристи и колкото по-бързо си оправят сектора, толкова по-добре. Борба за парички...А ако Уефа премести финала в Будапеща, ще е страхотна атмосфера, аз също се кефех на пълния стадион, но пък може да отнесат критики, че при наближаващ индийски вариант допускат пълен стадион или ала бала, сещаш се. Не че англичаните на уембли ще се държат кротко и ще спазват два метра дистанция де. Изобщо...много политика стана, ама си чеша езика тук.

Кой го измисли това с многото градове - домакини?

# 952
Швейцария - Испания - 1:1
Белгия - Италия 1:2

# 953
Дона, мисля, че е в чест на някаква годишнина от европейските. А и при всички недостатъци, кога друг път Румъния и Унгария ще имат шанс да са домакини? За по-малките държави смятам, че това е страхотен жест, всъщност.

# 954
Днес нямам фаворити. Направо е смешно на фона на тези четири силни отбора, но... Може би с една идея повече ще подкрепям Щвейцария, но всъщност и Испания да бие, ок съм. Прогнози нямам, дано има добър футбол, голове и интрига.

# 955
  • София
От мен:

Швейцария - Испания - 2
Белгия - Италия 1

# 956
  • Далечният изток
От мен:

Швейцария - Испания - 2
Белгия - Италия 1
И от мен Smiley

# 957
Днес ще съм смела Simple Smile

Швейцария - Испания - 2:1
Белгия - Италия  3:2

# 958
Швейцария - Испания - 2:1
Белгия - Италия  3:2

Не, не, как?! Пепел ти на клавиатурата Joy

# 959
Италия се надявам силно да бие Белгия,моля ви се ,от сега ми трепери под лъжичката.

Общи условия

Активация на акаунт