UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 243
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 1 080
  • sf
И аз не го усетих как мина. Но времето си върви, ей го другия месец започват първенствата, после ШЛ.
Иначе съм за Испания, Италия, Дания и никак за Англия.

# 1 081
  • София
Търсих, но не намерих такава статистика в нета, така че сам си я направих.
Вижте, доста е любопитно Simple Smile

Баланс от продълженията на европейски първенства

Игрови продължения:

Франция 3-1
Германия 2-0
Испания 2-0
Русия 2-0
Гърция 1-0
Украйна 1-0
-
Португалия 2-2
Италия 1-1
Унгария 1-1
-
Нидерландия 1-2
Чехия 1-2
Дания 0-1
Швеция 0-1
Австрия 0-1
Хърватия 0-2
Югославия 0-3

Дузпи:

Испания 4-1
Чехия 3-0
Португалия 2-1
Германия 2-1
Турция 1-0
-
Дания 1-1
Полша 1-1
-
Италия 2-3
Франция 1-2
Швейцария 1-2
Швеция 0-1
Хърватия 0-1
Англия 1-3
Нидерландия 1-3

Ези-тура:

Италия 1-0
-
Русия 0-1

Общо продължения:

Испания 6-1
Германия 4-1
Чехия 4-2
Франция 4-3
Португалия 4-3
Русия 2-1
Гърция 1-0
Полша 1-0
Украйна 1-0
-
Италия 4-4
Турция 1-1
Унгария 1-1
-
Дания 1-2
Швейцария 1-2
Австрия 0-1
Англия 1-3
Швеция 0-2
Нидерландия 2-5
Хърватия 0-3
Югославия 0-3

*
Русия (наследник на СССР)
Чехия (наследник на ЧССР)

Доста любопитна статистика, която спретнах преди малко.
Това е от всички европейски първенства по футбол, включително и настоящото юбилейно.
Прави впечатление впечатляващия баланс на Испания и слабия на Англия и Нидерландия, а бившата Югославия + сегашна Хърватска са просто много зле. Ако им сумираме баланса ще се получи 0:6?!
По ирония на съдбата единствената победа на Англия след редовните 90 минути е над отличниците от Испания... Странно нещо е статистката и повратностите на съдбата.

# 1 082
  • София
Без да ми се сърдите, но за мен Дания няма футболни аргументи за финал и се надявам да не “развали” очертаващия се празничен финал Англия-Италия/Испания.
Ако не беше драмата с Ериксен, която да ги вдъхнови и мотивира, вероятно щяха да отпаднат в групите. За Белгия съжалявам, но все нещо не им достига.
Франция, наистина подцениха много Швейцария при 3:1, но остават фаворит за титлата на световното догодина.
Харесва ми тази Англия как играе. Обичам и Италия и Испания. Очертават се вълнуващи мачове. Надявам се Дания да се прибере в прекрасния Копенхаген, постигнаха много повече от очакваното. Точно както преди почти 20 години….

# 1 083
  • София
Аз ще избързам малко с прогнозите. Има още 2 дена, но едва ли ще си променя мнението

Англия и Дания ги виждам 1:1/0:0, по-скоро залагам на 1:1 и продължения. И там няма да се победят и след дузпи Англия ще се класира на финала (усиленото трениране на дузпи от страна на Саутгейт ще си каже думата).

Италия и Испания са отбори, които залагат на отборното началото. Същото важи и за Англия. Това са трите отбора, които играят истински колективен футбол на това европейско, но Испания е една идея след Италия и Англия. Да, вкараха 12 гола, но дефакто 10 от тези 12 гола дойдоха срещу трагичните защити на Словакия и Хърватия, където и годинките тежат. Иначе са ялови, трудно вкарват. Но пък имат много играчи, които могат да отбележат. Същото важи и за Италия разбира се. Това е отбора, който е лидер в първенството по показателя, 'най-много играчи с поне 2 гола в актива си'. Цели 4-ма играчи от скуадрата имат по 2 гола, което е впечатляващо. А двама от тези четирима реално са резерви (Песина и Локатели)?!
Мисля, че Италия играе най-нападателния футбол на това първенство и най-модерния така да се каже.
Много се акцентира над факта, че Англия не е получила гол. Хубаво, НО, Италия допусна един след куриозен и на практика невъзможен удар от корнер, а другото бе реализирана дузпа. Вернер и особено Мюлер спокойно можеха да вкарат гол на Пикфорд, но се изложиха, така че то донякъде е и до шанс/ситуация.
Италия играе трудно срещу Испания в последните 10 години, но пък от друга страна, в цялата си история Испания има само една победа над Италия на Световно или Европейско първенство. Онова 4-0 на финала през 2012 г.
Така че залагам на 1-0 за Италия, но след продължение. В редовното време ще завърши 0-0. И двата отбора ще внимават много и ще играят тактически футбол.

Така,
Англия - Дания 1:1 и Англия след дузпи отива на финал
Италия - Испания 1:0 след продължения, в редовното 0:0

Wink

# 1 084
Цитат
Ези-тура:

Италия 1-0
-
Русия 0-1

Simple Smile Само да кажа за тия които се чудят какво е това ези тура. През 1968 на Европейското на 1/2финалите, тогава европейските са били само с 4 отбора и 4 мача, 1/2финали, малък финал и финал. Самият факт да преодолееш квалификациите и да се добереш до Европейското е бил истински подвиг, дори и за грандовете, футболни сили. Между другото малко хора знаят, че всъщност вторият най голям успех във футболната история на България, след четвъртите в света, е свързан точно с това Европейско. Ние не се класираме за него, но ставаме официално признати от статистиката като пети в Европа през 1968 г. Тогава в 1-ият етап от квалификациите държавите са разпределени в 8 групи, като напред продължават само победителите в групите, но не се класират за Европейското а се класират само за плейофите за него. 8-те победителя в квалификационните групи с пълен жребий се разпределят на 4 двойки, и в 2 мача на разменено гостуване определят 4-те участника на Европейското. Като тогава домакина на Европейското не се е определял предварително а след плейофите, УЕФА определя кой да е домакин от 4-те отбора, най често който има най хубави стадиони, или пък който подкупи функционерите на УЕФА по онова време, да е домакин, да речем. Нашите преодоляват груповата фаза на квалификациите като печелят много трудна група с Португалия, исторически неудобната ни Швеция която бием и в двата мача и Норвегия. Като тогава побеждаваме Швеция, за последно, преди да започне, половин вековна черна серия срещу Швеция, в която където ни хванат ни бият, бяха станали нещо от сорта на 10, 15 загуби от Швеция, преди да ги бием преди няколко години. С Хубчев като беше тренъор на националният когато за последно националният играеше по прилично, а не беше бръшнян чувал, който всеки го бие, бихме Швеция с 3-2 тука в София в едни квалификации и сложихме край на половинвековната тегоба срещу Швеция, най неудобният ни съперник. След това бихме и Холандия пак в София, последните големи победи на националният с Хубчев преди няколко години.

Но тогава печелиме групата, и се класираме за плейофите, но там теглим тежък жребий, и се падаме срещу Италия, макар че то другите възможности не са били по леки, футболните сили Англия, Испания, Франция както и източно европейските грандове по онова време Унгария, Русия и Сърбия, които не са били по слаби тогава от великите сили. Още повече че тогава говорим всъщност за Съветският Съюз и Югославия които се черпели играчи от огромни територии. Но ние в плейофите се падаме с Италия, и начело с Гунди, Жеков, Якимов, Котков, златното поколение по онова време, бием Италия на Факети, Рива, Ривера, Мацола в 1-вият мач в София с 3-2. Един от великите мачове в историята на националния. А тогава да вкараш 3 гола на Италия в ерата на катеначото, е било събитие. А катеначото тъкмо е било измислено тогава от Ерера в Интер и прилагано и в националният отбор, и е било много трудно и 1 гол да отбележиш на Италия, камо ли 3. Италия почва да печели с 1-0, най много 2-0 и това е. И така вървят напред. В решанша обаче точно по Италиански ни бият с 2-0, и се класират за Евро 68, за наша сметка. УЕФА ги определя за домакини, и там на 1/2финала естествено руснаците не успяват да пробият катеначото, ама и Италия не успяват да вкарат и продълженията завършват 0-0. Тогава все още не са въведени както дузпите така и смените във футбола, и кой да продължи се решава чрез.....................ези тура. Grinning

Стадионът е притихнал, а рефера Ченчер се запътва към съдийската стая, в която ще определи кой ще продължи напред с хвърляне на монета заедно с двамата капитани, Джачинто Факети и Шестерньов. Тогава не е имало, специални, одобрени и унифицирани монети, с които жребият да не е манипулиран, които използват съдиите  днес. Днес те не използват монети с покупателна стойност, а специални разноцветни монети, и капитаните при жребиите за начален удар, за поле, за врата при дузпи, кой да изпълнява първи, избират цветове, синъо или жълто. Тогава обаче са се използвали обикновени монети с които могат да се купуват разни неща, които са захапени, изкривени и т.н. Тогава съдията си бърка в джоба и вади от джобните си пари, очукана и изкривена монета от 10 френски франка, с която да определи кой ще се класира за финала на Евро 68. Grinning Мистерия е защо съдията който е немец и се намира в Италия, вади 10 френски франка с които да определи единият финалист. Казвам го защото монетата впоследствие играе главна роля.

Защо, защото и тогава, както и днес правото да избере при жребият се отстъпва на госта, капитана на гостите в случая обаче, Шестернъов който заради напрежение, започва да се суети, чуди се какво да избере, защото се решава не кой ще бие начален удар, а кой ще играе на финал на Европейско. Joy Един от култовите и куриозни моменти в цялата история на футбола. В крайна сметка притесненият Шестернъов, се бави, не може да вземе решение, и накрая отстъпва това право на Факети, който само това чака. Grinning След жребият Факети разкрива, че е използвал една комарджийска хватка която е научил още като дете. Като дете редовно играел комарджйски с други деца на Ези Тура и им обирал парите, защото знаел че ако монетата е леко деформирана, шансовете да падне с изпъкналата част нагоре са по големи. Веднага като му се отворил шанс той да избере заради суетеното на нерешителният Шестернъов, избрал ези.......... виждайки как е изкривена монетата на съдията, и италианците извадили късмет, макар и не точно късмет. Grinning После станало скандал, Факети разкрил как е класирал Италия напред, Съветските власти побесняли, изпращали възражения към УЕФА, искали мача да се преиграва, защото жребият е манипулиран, дори обмисляли да накажат сурово Шестернъов заради проявена несъвместима със социалистическият морал нерешителност и страхливост, давайки по този начин шанс на Факети да избере при жребият. Не го наказват защото е един от най добрите футболисти по онова време, канен да участва в отбора на света, в традиционните мачове по онова време между някоя голяма футболни сила и сборен отбор на света, преди сезона. Не знам защо тия мачове не се правят и в днешно време. Ще е готино да видим да речем новият Европейски шампион, примерно Англия или Италия срещу сборен отбор на света, в който съотборници са Меси и Роналдо. Това ще привлече страхотна аудитория. Но да се върна на тогава, заради скандала, финала между Италия и Сърбия, който завършва 1-1 и след продълженията, и по тогавашните правила също е трябвало да бъде решен с жребий, Grinning УЕФА решава мача да не се решава с жребий кой е новият Европейски шампион, а мача да се преиграе, в крайна сметка Италия печели преиграването на следващият ден с 2-0, и по един доста странен и куриозен начин става Европейски шампион, а България става пета в Европа защото в плейофите сме елиминирани от бъдещият шампион. Този принцип и до днес се използва за статистиката на Европейското. Демек Украйна ще са пети в Европа ако Англия стане шампион, защото са елиминирани в 1/4финалите от бъдещият шампион. В крайна сметка скандала с ези тура на Европейското довежда до въвеждането на дузпите като по справедлив начин за определяне на победител при отбори които не могат да излъчат такъв.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 19:40 от Никола Тесла

# 1 085
Продължавам да смятам,че Италия ще спечели титлата.Както и че Дания има добри шансове да елиминира Англия и да играе финал.И стига с тоя мит за "невероятната" защита на англичаните.Първо,Пикфорд е доста посредствен вратар.Карло Анчелоти имаше сериозни намерения да го разкара заради слабите му мачове в Евъртън.Има сигурно най-много допуснати голове във Висшата с удари извън наказателното поле.Второ,слаб при излизания на ъглови удари.А защитниците пред него не са някакви нови звезди,които да не са играли преди.Шоу така и не успя да се наложи в Юнайтед,Стоунс се дъни доказано един на един срещу всеки по-техничен нападател,на Магуайър най-силното му качество е играта с глава и не бих казал,че е някакъв изключителен защитник.Уокър е типичен атакуващ бек,който често си оголва зоната и тн.Най-важното е,че дотук тая защита на Англия не беше подложена на сериозен натиск,при който да почне да греши.Нещо,което със сигурност ще се случи срещу Италия,а може би и срещу Дания.Още една прогноза ...очаквам Пикфорд да получи гол с удар извън наказателното поле:)

# 1 086
Не мога да се съглася че Англия има посредствена защита. Защото срещу тях играят някакви слабаци, дето не могат да бият удар извън наказателното, или да преодолелят некадърните им защитници. Това може да се говори ако не се вижда как играе Англия. Например да сравним испанската защита с английската. Едни и същи хървати набутаха 3 гола на Испания, и още един куп положения изтърваха като за още 3 гола, срещу Англия общо взето нямаха и едно опасно положение, да не говорим за гол. Германия, освен Мюлер, то това беше най опасното положение дето Англия допуснаха за цялото Европейско, същото нападение вкара 4 гола на Португалия, 2 на ултразатворената Унгария. Срещу Англия изглеждаха сякаш са неспособни да атакуват и да създават положения. Същата работа и с Чехия, видяхме че са опасни срещу следващият съперник на Англия, Дания, вкараха гол, натиснаха ги второто полувреме, висеше и втори гол, макар щеше да е незаслужено Чехия да продължи защото Дания бяха доста по добрият отбор като в цяло в мача, срещу Англия нищо и половина бяха чехите, никакви положения. Това е на цялото Европейско, наистина Англия играе по начин по който кара съперниците изглеждат като някакви слабаци, и оттам идва схващането че чакайте да видите сега с Дания или после с Италия, какво ще стане. Ми ще стане същото според мен, защото във футбола важи максимата, играеш колкото ти позволи съперника, а Англия играе по начин по който не позволява, на съперника да създава положения, а оттам и да бележи голове. Аз все пак мисля че Дания ще успее да вкара гол на Англия, макар че не е сигурно, ако Англия играят по начина по който до момента, и Дания ще им е трудно да вкарат, а проблема е че ще им и е още по трудно да не допуснат гол. Защото освен здравата защита, Англия има и страхотна ефективност в атака.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 20:23 от Никола Тесла

# 1 087
Англия просто играе затворено и компактно.Оттам идва и илюзията,че има някаква "желязна защита".Саутгейт не поема сериозни рискове и общо взето чака противника да сбърка.Дотук Англия не са били догонващи в резултата,за да им се налага на тях да преодоляват затворен отбор.Между другото това е най-защитно играещия отбор на Англия,който някога съм гледал на световни и европейски първенства/0т 1986 досега/Не твърдя,че англичаните играят някакъв окопен футбол,но мисля,че трудно някой би нарекъл стила им комбинативен,нападателен или много красив за гледане.Дотук е ефективен,но смятам,че срещу Дания ще имат проблеми.Особено ако получат първи гол и датчаните ги хванат на контри.
Англия  използва ефективно това,с което разполага в момента като играчи-топ реализатор,остри флангови играчи,добри дефанзивни халфове.И се старае натиска на противника да не пада върху слабото и звено,което продължавам да твърдя,че е именно защитата и вратаря.Както и липсата на изявен, разиграващ и креативен халф тип плеймейкър.Не случайно влизането на Грийлиш имаше такъв сериозен ефект в онзи мач.
Голям фен съм на Англия,но вече над 30 години чакам да направят нещо значимо и ако това се случи точно на това европейско сигурно няма да мога да повярвам,че съм го дочакал и видял:)Просто някак не мисля,че точно Саутгейт е човека,с когото Англия може да спечели титла,но дано греша.

# 1 088
Simple Smile Изчакай няколко дена и ще видиш как Саутгейт става Сър Гарет Саутгейт. Аз пък такава силна Англия не съм виждал никога, ама никога. И точно Саутгейт е човека за Англия. Още на световното се забеляза възхода при него, но там те не бяха толкова впечатляващи, колкото в момента, въпреки че станаха 4-и в света и даже преодоляха съперник с дузпи, което е събитие за Англия. Но Англия тогава не беше това което в момента представлява. Тя е плащеша за съперниците си, и е плашеща според мен и за Италия, и за Испания, въпреки че те публично няма да го кажат естествено, пък и още не мислят за финала, а за мача помежду им. Мача на Англия с Дания го прогнозирам 2:1 за Англия. Трябва Англия да пусне някой гол, аз си мисля в кръга на шегата, че даже е добре да пуснат, защото тия рекорди понякога тежат. Стават като балон който ще се пукне в най неподходящият момент. Аз заради това и имам някакво усещане за Испания, че ще отсранят Италия, защото за Италия става прекалено голяма тая историческа серия от мачове без загуба, най голямата в историята, имам усещането че точно срещу Испания ще приключи. Иначе аз стискам палци за Италия ама коментирам безпристрасно. Испания-Италия си е 50 на 50 отвсякъде. Но финала ако Англия стидне до него, няма да е 50 на 50, виждам го 60 на 40 за Англия ако е срещу Италия, и още по сериозно предимство им давам ако е срещу Испания. Просто те ще убият силните им страни, а защитите на Италия или Испания, няма да устоят на високата ефективност на Английската атака. След финала ще си говорим в темата какво стана с Испания/Италия, толкова хубаво играха на цялото Европейско пък нищо не направиха във финала с Англия. Така го виждам. За мен по трудният мач на Англия е с Дания, колкото и странно да прозвучи. Такова усещане имам.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 21:09 от Никола Тесла

# 1 089
  • София
Анкетата е пусната, благодарности на Бубанка
Този път имате само 1 опция за глас, защото вариантите са малко Simple Smile

Още една любопитна статистика спретнах, отново това инфо не може да го намерите в нета, а не е кой знае каква сложнотия да се спретне.
Това е само за маниаци вече, ама какво пък, най-малкото е любопитно, то е ясно, че заради куп очевидни обстоятелства не е толкова меродавно. Simple Smile

Общо титли от големи национални форуми

Една любопитна извадка. Разбира се и с намигване. Естествено, че няма как да се сравняват турнирите, но тъй като никъде няма точно такава класация реших да направя.
В Европа например изостават доста по отношение самата бройка турнири, а да не отваряме дума за самата конкуренция...

Включени са:
световните първенства
първенствата на отделните континенти
Купата на конфедерациите
Летните олимпийски игри
-
* в този си ред са подредени в скобите

1. Бразилия 19 (5+9+4+1)
1. Уругвай 19 (2+15+0+2)
1. Аржентина 19 (2+14+1+2)
-
4. Мексико 13 (0+11+1+1)
5. Германия 8 (4+3+1+0)
6. Египет 7 (0+7+0+0)
6. Франция 7 (2+2+2+1)
8. Италия 6 (4+1+0+1)
8. Камерун 6 (0+5+0+1)
8. САЩ 6 (0+6+0+0)
11. Австралия 5 (0+1+4+0+0) *
11. Нова Зеландия 5 (0+5+0+0)
11. Испания 5 (1+3+0+1)
14. Нигерия 4 (0+3+0+1)
14. Гана 4 (0+4+0+0)
14. Япония 4 (0+4+0+0)
17. Русия 3 (0+1+0+2) *
17. Унгария 3 (0+0+0+3)
17. Великобритания 3 (0+0+0+3) *
17. Канада 3 (0+2+0+1)
17. Иран 3 (0+3+0+0)
17. Саудитска Арабия 3 (0+3+0+0)
23. Чехия 2 (0+1+0+1) *
23. Дания 2 (0+1+1+0)
23. Чили 2 (0+2+0+0)
23. Парагвай 2 (0+2+0+0)
23. Перу 2 (0+2+0+0)
23. Кот Д' Ивоар 2 (0+2+0+0)
23. Алжир 2 (0+2+0+0)
23. ДР Конго 2 (0+2+0+0)
23. Република Корея 2 (0+2+0+0)
23. Коста Рика 2 (0+2+0+0)
33. Англия 1 (0+1+0+0)
33. Нидерландия 1 (0+1+0+0)
33. Португалия 1 (0+1+0+0)
33. Гърция 1 (0+1+0+0)
33. Югославия 1 (0+0+0+1) *
33. ГДР 1 (0+0+0+1) *
33. Полша 1 (0+0+0+1)
33. Швеция 1 (0+0+0+1)
33. Белгия 1 (0+0+0+1)
33. Колумбия 1 (0+1+0+0)
33. Боливия 1 (0+1+0+0)
33. Замбия 1 (0+1+0+0)
33. Тунис 1 (0+1+0+0)
33. Судан 1 (0+1+0+0)
33. Етиопия 1 (0+1+0+0)
33. Република Конго 1 (0+1+0+0)
33. ЮАР 1 (0+1+0+0)
33. Мароко 1 (0+1+0+0)
33. Хаити 1 (0+1+0+0)
33. Хондурас 1 (0+1+0+0)
33. Гватемала 1 (0+1+0+0)
33. Израел 1 (0+1+0+0)
33. Кувейт 1 (0+1+0+0)
33. Ирак 1 (0+1+0+0)
33. Катар 1 (0+1+0+0)
33. Таити 1 (0+1+0+0)

Русия е приемник на СССР
Чехия е приемник на СССР
Сърбия е приемник на Югославия
Германия е приемник на ФРГ
ГДР си се води отделно
Австралия 2006 г. напуска зона Океания и играе в Азиатската купа, за това има 4+1, като едното е титлата при по-сериозната конкуренция в Азия
Великобритания има 3 златни олимпийски медала, но няма как това да се добави към Англия, защото на олимпиада, Великобритания е обща формация от Албиона без република Ирландия.

Общо 58 държави имат поне 1 купа с която да си се гордеят. За съжаление ние не сме една от тях.

Какво се набива на очи.

Бразилия и Аржентина са единствените национални отбори (апропо в момента тече и Копа Америка и точно такъв финал се очертава, Неймар срещу Меси), които имат абсолютно всички възможни официални мъжки отличния на национално ниво.

И как е възможно две толкова футболни нации като Англия и Нидерландия да имат само по 1 голяма титла? Белгия пък си няма нито една. Разбира се ако не броим олимпиадата, но вижте годината за златото...
Аналогът на тези държави в Южна Америка е Колумбия, която също има само 1 трофей, което е твърде, твърде малко за толкова футболна страна.
За Европа, ако я разграничим по региони прави впечатление, че балканите са най-зле, като единствения истински значим трофей е този на Гърция на Крал Ото.
От бившия Соц. лагер само ние и румънците нямаме нищичко спечелено. Все пак водим на северните ни съседи с 4-то място на СП + сребро и бронз от олимпийските игри, докато северните ни съседи нямат никакъв медал. Само че те пък си имат КЕШ със Стяуа + още един финал.
Разбира се няма как да не се подминат константно добрите постижения на Хърватска като самостоятелна държава.
В Азия прави впечатление нулата при Китай, с уточнението, че футбола никога не е бил приоритет там и той се развива по-усилено едва през последните 10, 15 години, но засега без никакви резултати.
В Африка пък се набива на очи нулата за Сенегал, които имат куп отлични футболисти.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 21:29 от Diavolo

# 1 090
Първо да ви кажа,че най-готините мъже във форума са в тая тема !За жените то се знае вече,най-готЯните мацки фенки,фенки сме тука и от мусака и от мачове разбираме 😂
Благодаря за интересната информация и статистика ,аз малко гласувах за Италия-Дания,защото на мен това ми се гледа 😁,да,да,знам,няма да стане вероятно.

# 1 091
  • Далечният изток
Благодаря за последните, интересни както винаги, постове. И аз гласувах като Бобчи за Италия - Дания, но най-вероятно финалът ще е между Италия и Англия.

Днес никакъв спорт... Това на нищо не прилича... Neutral Face

# 1 092
  • София
Имаше Диамантена лига по Лека атлетика в Стокхолм и Формула 1
Сърбия пък отново стана европейски шампион по баскетбол за жени

Но да, почивка днес, пък няма футбол, няма и тенис, защото аристократите на Уимбълдън хапват ягоди и си почиват... 🤨

# 1 093
Гласувах за Италия - Дания, аз съм си тъпо упорита и си вярвам, че ще го гледаме този финал Grinning пък вие си обяснявайте колко добри са Англия Joy

# 1 094
Ели,чул те Господ.Като видя английските фенове и се връщам в студентските години като бачках в дискотеките на Слънчака .Толкова са ми анти като нация ,че няма накъде.Ами да пращаме позитивна енергия на Дания,Вселената си знае работата.

Общи условия

Активация на акаунт