UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 250
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 1 065
О, за стискането, ще стискаме.
Доне, сори! Simple Smile

# 1 066
  • София
То работата е ясна на 99%, ама шанс си има. Ще стискам и на краката палците за Украйна, пък каквото сабя покаже.
Никога, нищо не е ясно до последният съдийски сигнал. А понякога и до последната дузпа. Smiling Imp така, че съзаклятнически стискаме палци за Украйна.

# 1 067
О, за стискането, ще стискаме.
Доне, сори! Simple Smile
И сам войнът е войн, кво да се прави JoyJoy

# 1 068
Какво става? Аз пак изтървам, но някой съсед от нашата улица по едно време извика Гоол и не спира да вика окуражаващо Браво браво, браво Joy Не мога да разбера за кой вика обаче Joy

# 1 069
Англия води, вкараха в 3тата минута.

Едит - Пфф, много се радвам за Англия, но в същото време ми стана жал за украинците. Да приключва по-бързо мача и да се свършва с агонията Confused

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 23:34 от Donna Paulsen

# 1 070
Толкова тихо в темата не е било след мач... на никой не му се коментира Grinning Аз след 3:0 си легнах, че не ми се гледаше тази гавра. Много ми е мъчно за Украйна... Пък как ме е яд, че Англия продължиха... Grinning Нямам търпение за мача с Дания!

# 1 071
Ели,и аз след 3:0 влязох в банята а мъжът ми си пусна филм .За съжаление мисля ,че и Дания няма да ги отстранят .И финала го виждам Италия-Англия,а там знаете върло съм за Италия ,но на свой терен и свои фенове ........Но все пак се надявам разбира се,скуадрата са стабилен отбор .

# 1 072
Ooo, Бобчи, пепел ти на клавиатурата! Дания не е Украйна. И англичаните са се надъхали вече за купата, но и датчаните също. Имам приятно вътрешно усещане, че Дания ще продължи.

# 1 073
В турнира лига на нациите преди една година в една група са били Белгия, Англия, Дания и Исландия. Там Дания и Англия завършват 0:0 в Дания и 1:0 за Дания насред Уембли с гол от дузпа на Ериксен. Вчера след мача им с Чехия по тв даваха техни фенове по улицата и ги питаха дали имат предпочитания между Англия и Украйна и казаха, че нямат и ще бият който и да им се падне. Това е добре. Щом феновете на един отбор нямат притеснения от противниците то и отборът трябва да има това самочувствие, защото обикновено играта на отбора предава самочувствие към феновете. Сега ще е по-различно от турнира на нациите и всички предполагат, че Англия ще победи, но поне никой не очаква това да е толкова лесно, колкото беше срещу Украйна.

От отпадналите отбори смятам, че най-качествени бяха Франция и Белгия. Като Франция спокойно щеше да преодолее Швейцария ако не си бяха помислили, че мачът е свършил при 3:1. Футболистите трябва да помнят, че мачовете са по 90 минути. Белгия пък с тези таланти не показа в мача срещу Италия, че заслужава да продължи. И сякаш това бе краят на надеждите на това поколение да стигне поне финал на голям турнир. Може би последен шанс за тях ще е световното другата година, но там ще бъде още по-трудно, защото освен силните европейски отбори там ще бъдат и Бразилия, Аржентина, а и не се знае какво и как ще бъде по жегите в Катар. Това се очаква да бъде сериозно предимство за отбори от по-топли страни.

Обратно към Евро 2020, от тук насетне който и да продължи към финала на Евро 2020 от останалите 4 отбора трябва да предположим, че си го е заслужил. Поздравления за Испания, Италия, Англия и Дания.

Мое желание кой да бъде шампион от останалите отбори - в този ред: Дания, Испания, Италия, Англия

Кой смятам, че ще бъде шампион: Италия или Англия

# 1 074
Харесва ми тази Англия. Много силни в защита, достатъчно продуктивни в офанзивен план. Не играят особено атрактивно, но точно с този практичен футбол вероятно ще стигнат до финал. Аз симпатизирам силно на Дания и на полуфинала ще стискам малко по-силно палци за тях, но и Англия да победи, ще съм доволна. Между Испания и Италия нямам колебания, твърдо съм за скуадрата. Обаче какво ще правя на финала, ако два от харесваните от мен отбори се изправят един срещу друг, не зная. Simple Smile Ще се радвам за едните, ще страдам за другите.

# 1 075
Харесват ми англичаните в момента. Винаги съм ги съжалявала. На големи турнири все имат проблеми, а първенството им в страната е интересно.

Моите прогнози са за финал Италия и Англия. Но тогава ще си държа за моите любимци италианци.

# 1 076
  • Другата България
Аз вчера имах ужасно натоварен и тежък ден, който някак приключи в 22 часа и легнах да гледам мача.
Събудих се сутринта, естествено. Никакъв спомен от мач. Прочетох в нета, и се ядосах първоначално, но изгледах на запис първото полувреме и понеже съм реалист, мога да кажа, че победата на Англия е заслужена.
Определено бяха по-добрия отбор, Дания - Чехия не съм гледала, за Дания бях, радвам се, че продължават, и ще им стискам палци на полуфинала, дано отстранят Англия.
Защото финал срещу Италия......не ми се иска.

# 1 077
Аз ви кажах още докато течеше груповата фаза че виждам Англия шампион и че за тях рубикона ще е 1/8финала срещу Франция/Германия/Португалия, минат ли го, ще полетят към титлата. Тогава не се знаеше с кой ще е. Точно така се получава, минаха го рубикона, и в момента летят към титлата, и да ви кажа не виждам и кой ще ги спре. Те това го коментираха и в студиото след мача, един от футболните специалисти наш тренъор, който подкрепя Италия, каза че и Испания и Италия, трябва да са доста притеснени от това което показва Англия, независимо кой от тях ще е на финала. Любопитното е че след груповата фаза се говореше че едва ли не Англия отново разочарова, никаква игра не показва, мъчи се в групата, едвам бие с 1-0, не може да бие Шотландия, пък аз твърдях колкото и парадоксално да звучеше тогава, с оглед пестеливата и неугледна игра, че погрешно ги сочат за фаворит който разочарова, тогава бях от малкото които гласуваха за Англия в анкетата на Дяволо за отбор, който е впечатлил с играта си, в груповата фаза, всички гласуваха за Италия, Белгия и Холандия. Аз коментирах че съм гласувал за тях, защото за мен те са другият най впечатляващ отбор като игра на това Европейско заедно с Италия, защото Англия играе по начин по който се печелят титли. Ако мога да сравня блясъка и красотата в играта на Италия, с перфекционизма и безгрешната игра на Англия, във всички фази на играта, се сещам за една реплика на режисъора Стивън Спилбърг. Той казва има 2 вида големи филми, аз умея да правя и от 2-та вида. Или правя касов филм, който се гледа от всички и светът му се възхищава, или правя друг, академичен, с който печеля Оскар. Италия е касовият филм, на който всички му се възхищават, но академичният, този който ще спечели Оскара е Англия. Simple Smile Аз да ви кажа не виждам кой ще ги спре, с тази невероятна защита която показват през цялото първенство, с високата ефективност в атака, те имат най голям процент реализирани положения, създават по малко от Испания или Италия ама това е цената, на желязната защита. Те играят академично, и ще спечелят оскара, тяхното време е дошло. Според мен съвсем скоро Гарет Саутгейт ще стане Сър Гарет Саутгейт. И между другото няма да е незаслужено. Той превърна Англия от фаворита-разочарование в продължение на десетилетия, в отбор който е толкова перфектен във всички фази на играта, че сякаш не играят футболисти, а роботи които не грешат. Все едно гледам някой непобедим геймър на плей стейшън, на който не можеш да му отбележеш гол и знаеш че той ще ти отбележи, толкова е добър, и на практика си обречен, това е тяхната игра. Академична игра за Оскар наблюдаваме от Англия на това първенство, дори и да не са любимци на публиката като офанзивните, нападателни и красиво играещи Италия и Испания. Не виждам кой ще спре Англия, на Италия или Испания им предстои да се сблъскът с една от най добрите защити които наблюдаваме в новата историята на футбола, Англия продължават да не са допуснали гол, ако завършат Европейското без гол, това ще е историческо постижение. Аз не си спомням в историята някой да е печелил голямо първенство без да е допускал гол. И същевременно как ще противодействат, на високата ефективност в атака на Англия, не ми е ясно. Англия според мен могат да се спънат само сами. Евентуално от голямото напрежение което сега се повишава, защото вече всички очакват най после след половин век странстване футбола най после да се прибере у дома. И Англия просто не бива да пропуска шанса си да спечели това голямо първенство, най силното си такова, след 1966 г. А това носи напрежение. И според мен по трудния мач от 2-та оставащи за Англия ще е 1/2финала, защото Дания са много опасен отбор, те ще влязат в ролята на аутсайдери, срещу Англия, защото Англия е по класният отбор, но това е чудесна позиция за датчаните, и аз мисля че Дания ще отбележат гол на Англия, и този мач за Англия ще е по труден дори и от този с Германия, но мисля че ще го вземат.

Другият 1/2финал ще е голямо дерби. За мен тъй нареченето латинско дерби, или фирменото дерби както го наричат Испания-Италия, фирмено защото през 20 век, тия страни са с най силният клубен футбол, ще е истинска класика. И ще предложи повече емоции, голове, положения, атракция за феновете от колкото предложи класиката Англия-Германия. За мен 50 на 50 е мача Испания-Италия. Искам Италия да продължи, но имам чувството че Испания ще продължи.

Няколко новини от Европейското.

Английските фенове с благодорен жест към малкото момиче, фенка на Германия.

Скрит текст:
Привърженици на Англия направиха благороден жест за германско момиченце, което камерите уловиха да плаче на ''Уембли'' в края на двубоя между ''трите лъва'' и Германия от 1/8-финалите на Евро 2020.

Запалянковците събраха над 25 хил. паунда в платформата за благотворителност JustGiving, след като детето стана обект на подигравки сред определени групи в социалните мрежи. Гари Линекер и Стан Колимор също излязоха в защита на момичето.

Уелсецът Джоел Хюз създава онлайн кампанията, чиято първоначална цел е събирането на 500 паунда за подарък. Тази сума обаче бе многократно надхвърлена и вече е над 26 хил. паунда. Ако родителите на детето откажат сумата, тя ще бъде дарена за благотворителност. Изглежда добрите примери са винаги са някъде сред нас.

Голямо признание, президента на УЕФА, лично покани д-р Великов на финала на Евро 2020

Скрит текст:
Президентът на УЕФА Александър Чеферин лично покани лекаря на Лудогорец д-р Валентин Великов на финала на Евро 2020, който ще се играе на 11 юли на стадион "Уембли" в Лондон. Поводът - бързата намеса на медицинския екип на стадиона в Копенхаген при инцидента с Кристиан Ериксен, част от който бе и д-р Валентин Великов.

Както е известно, на мача Дания - Финландия (0:1) халфът на "червения динамит" изпадна във внезапна сърдечна смърт, но бе реанимиран светкавично и спасен без никакви усложнения.

"За мен е голяма чест и привилегия да Ви поканя на финалния мач на Евро 2020", пише Александър Чеферин в писмото до д-р Валентин Великов.

Д-р Валентин Великов бе част от медицинския екип на УЕФА по отношение на допинг контрола на Евро 2020. Лекарят на Лудогорец получи наряд за пет мача - Дания - Финландия, Дания - Белгия и Дания - Русия от груповата фаза, осминафинала Хърватия - Испания и четвъртфинала Италия - Белгия.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 16:20 от Никола Тесла

# 1 078
  • София
Очаквайте нова анкета Simple Smile

също така след малко ще пусна в нов пост и интересена статистика касаеща продълженията на европейските първенства.

Малко ме е яд, че хванах това 2:1 за Дания. Чехите заслужаваха да вкарат мача поне в продължение.
Но да играеш при 37 градуса жега и при тази влага от Каспийско море е ужасен ужасон. И толкова несправдливо спрямо двата отбора, които след 65/70 мин. бяха гроги и не можеха да тичат. А в същото това време Англия се разходи с безобразно трагичната Украйна във вечерен час. И после хайде пак на удобния Уембли.
тц тц тц

Акцентите от снощи:

Патрик Шик се изравни с легендата Милош Барош с 5 гола на европейски първенства

Каспер Долберг пък се изравни с по 3 гола на европейски първенства с Бриан Лаудруп, Хенрик Ларсен, Франк Арнесен и Йон Дал Томасон.

Дания е на полуфинал на ЕП отново след 29 г. Това е най-голямата разлика в историята на еврофиналите между две отделни участия в тази фаза от турнира

Естествено, Дания станаха и първия отбор в историята, който достига до полуфинал след две откриващи загуби в групата

Това 4-0 е най-убедителната победа за Англия на европейско първенство

Това е едва втория случай в цялата история на английския национален отбор, когато вкарват 4 гола в елиминационен мач от голям форум (СП или ЕП). Другия такъв случай, всеки уважаващ себе си фен трябва да го знае кой е...

Англия стана първия отбор в историята на европейските първенства с 5 поредни сухи мрежи в първите си 5 мача. Единствената подобна серия е на Испания от 2012 г. но Испания влезе в тази серия от втория си мач в групите (след онова 1:1 с Италия). Ако Англия не допусне гол срещу Дания ще е абсолютен рекорд!

Англия вкарава до 5-та минута в мача в четвърти от последните си шест мача на директна елиминация на еврофинали?!

Ето и сегашната класация на топ голмайсторите за Англия на световни и европейски първенства:
1. Гари Линекер - 10 гола
2. Хари Кейн и Алън Шиърър - 9 гола
4. Уейн Рууни - 7 гола

Джуд Белингам стана най-младия футболист в историята на ЕП в мача от директна елиминация със своите 18 г. и 4 дни.

# 1 079
Вече сме на финалната права на това Европейско. Остават само 3 мача, от 51. Кога се изтърколи, не го усетихме. Но предстоят 3-те най важни мача. 1/2финалите отварят вратите към играчите на последните оцелели в първенството Испания, Италия, Англия и Дания, да си осигурят мач който да е венец в кариерата им. Защото е рядкост за един футболист да му се отвори възможност повече от веднъж в кариерата си, да играе финал на  голямо първенство. Така че предстоят мачове в които последните 4 оцелели отбора ще играят на живот и смърт. И за честа на родината, защото има нещо специално в големите първенства, това което кара дори хора които по принцип не гледат футбол да проследяват какво се случва. Магията на Европейско или Световно която не може да се сравни дори с Шампионската Лига. Това което се случи на Световно или Европейско не се забравя никога, поне докато Земята и човечеството съществуват. А всеки от играчите мечтае да стигне до финала, и там да направи така, че цялата нация да празнува по улиците. Какви са шансовете за титлата на последните 4 оцелели отбора, с оглед показаното дотук, преди 3-те най важни оставащи мача. Според оценката на букмейкърите.

Англия е фаворит номер 1 според тях с коефициент 2,50. Италия е 2-ият отбор с най големи шансове, според тях 3,25, Испания също е с не лоши шансове, 3,75, Дания е с най малки шансове 10,00.

Шансове за титлата
Англия     37,23%
Италия     28,64%
Испания   24,82%
Дания        9,31%

Според мен дори ги подценяват Англия, заради историята и многото неуспехи в последните десетилетия. Отбор с такава феноменална защита, с висока ефективност в атака, с млади, технични, физически здрави играчи, играещи в най силното първенство в света, да не забравяме че в последните години, станаха вече няколко английските финали в Шампионската Лига и Лига Европа, включително и тазгодишният, аз бих им дал малко по нисък коефициент и малко по висок на останалите с оглед показаното до момента. Бих им оценил шансовете като по високи от 37%, близо до 50%, защото са по класният отбор от Дания, и шансовете им да победят са големи, а според мен те ще са фаворит и във финала, независимо с кой ще е.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 17:35 от Никола Тесла

Общи условия

Активация на акаунт