Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 859
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Добрила работи и е много хубава, има много добри отзиви за нея, то си е почти хотел.
Опитай се през Фейсбук да се свържеш или тук http://www.dobrila.eu/

# 331
Знам, че е хубава. Но последно сме ходили някъде преди две години. А сега нещо не успяваме да се свържем. Благодаря. Ще опитаме и през ФБ. Все ще ги издирим някак.

# 332
Вчера със сина ми направихме преход"Богородична стъпка, вр Големия Кайряк" и обратно. До Богородична стъпка сме ходили няколко пъти, но до върха - не. Миналата година се поблазнихме от указателната табела над параклиса, но беше точно по обяд, горещо и се отказахм е. Затова тази година направихме този преход. Няма много информация, но ми помогна съфорумка с обяснения. Пътеката е красива и приятна. В началото малко ми се видя нагорно, че отдавна не съм ходила толкова, стръмничко е. Но после се минава през прохладна гора. На един хълм бях готова да се откажа, че леко прегърмя, но детето настоя и продължихме до върха. Общо от Щастливците през Богородична стъпка до Големия Кайряк и обратно с много размотаване, снимки и тн, го направихме за малко повече от 2 часа, нищо работа. А е красиво и приятно. Гледка по пътя
Добавям, че има отлична, видима маркировка.

# 333
  • Пловдив
Момичета, около р. Арда освен меандрите какво друго в района има?
Място за нощувка ако знаете също моля за препоръка.

# 334
Дяволския мост. Но аз съм го ходила по дългия път през Гълъбово Simple Smile за мен разходката като такава не си заслужаваше много, но компанията и целта бяха върха Hug

# 335
  • Асеновград
Първо зависи кои меандри на Арда визирате- тези край Маджарово, или другите в горното течение преди язовир Кърджали. Принципно около р.Арда има много какво да се види.

# 336
  • Пловдив
Ами и аз незнам Simple Smile мислех, че е една...
Искам и разходка и риболов с две ношувки, напр.

# 337
Орлови скали и Дяволския мост.

# 338
  • Пловдив
Благодаря!

# 339
Орлови скали и Дяволския мост.

Това е за меандрите преди яз. Кърджали. За да се видят, има два начина:
1. От с. Башево слизане пуша към крепостта Кривус - гледката наистина си заслужава.
2. От Нулата на яз. Кърджали - там, където Арда се влива в язовира, се пресича р. Арда в посока Любино и малко след това се виждат от високо меандрите. Точката на гледката я има в гугъл мапс. Но за да стигнете до там, трябва да минете през Кърджали, после на юг от язовира в западна посока, отбивате се на север към Стар читак, за да видите още едни меандри, този път на самия язовир, връщате се обратно и продължавате към Нулата.
Меандрите между Маджарово и яз. Ивайловград се виждат от самия път, но в района има други неща за гледане.
След като уточните къде искате да отидете, мога да дам евентуални идеи за спане.

# 340
  • Асеновград
Ами и аз незнам Simple Smile мислех, че е една...
Искам и разходка и риболов с две ношувки, напр.
За меандрите преди яз. Кърджали са дали насоки. Само да допълня,че от онази страна на язовира става за палатка, други места за настаняване няма край него. Ако ще съчетавате с риболов, е добре да сте край язовира.
Около Маджарово има къде да се отседне. Комплекс Арда, В центъра за наблюдение на лешояди, в къщи за гости, в Дивата ферма в Горно поле. Можете да да се възползвате от рафтинг и каякинг по Арда. Ако отседнете в к-с Арда сте на самата река, има възможност за риболов в нея или на яз.Студен кладенец. А забележителности наоколо повече отколкото могат да се видят за толкова кратко време. В к-с Арда има музей на кристали,както и в Бориславци. В Маджарово може да посетите таханджийница.

# 341
Panayotu , ти си невероятен източник на информация за Родопите, но все пак около Нулата от южната част на яз. Кърджали има къде да се спи, въпреки че ние бяхме на палатка преди години.
Едното е "При Митака", прехвалено преди одини с вкусна кухня. Ние бяхме следобеда, седнахме да пием по нещо студено на вън. Никой освеннас, сервитьорката и собственика, който ни убеждаваше как не трябва да спим на палатка, защото принего имало климатици в стаите.. Дъни яка чалга. Аз влезнах и помолих да я намалят. Никаква реакция, напротив усилиха звука. В резултат се изнесохме бързо към язовира и палатката, а аз написах много отрицателен отзив в гугъл мапс.
Другото съседно място за спане е вила Белеза. Поне отвън изглеждаше добре.
Съвсем близо до яз. Ивайловград може да се отседне в с. Бориславци в Тракийската къща. Стаите са малки, но със собствен санитарен възел. Хазяите (Марко и Евгения) са много симпатични. Марко е рибар и има лодка, може да даде съвети за риболова. А цените със сигурност са много по-ниски от комплексите.

# 342
  • Пловдив
Благодаря много!
Може би ще идем само за през деня...довечера ще го мислим.
Приятен уикенд!

# 343
Привет, мнения за маршрут Беклемеъо-еръх Козя страна-хижа Козя стена-Беклемеъо. Чета, че отнема около 3 часа в посока, тоест за около 6 часа, следва да успеем да сме на колата?Участъка с метално въже, много ли е опасен? Как е като натовареност? Добра ли е маркировката? Заслужава ли си и до Хижата, или е по добре Беклемето-директнонвърха и обратно. Този вариант колко отнема като време?
Не сме спринтьор, но се справяме.
Всяка информация, ще ми е полезна.

# 344
Привет, мнения за маршрут Беклемеъо-еръх Козя страна-хижа Козя стена-Беклемеъо. Чета, че отнема около 3 часа в посока, тоест за около 6 часа, следва да успеем да сме на колата?Участъка с метално въже, много ли е опасен? Как е като натовареност? Добра ли е маркировката? Заслужава ли си и до Хижата, или е по добре Беклемето-директнонвърха и обратно. Този вариант колко отнема като време?
Не сме спринтьор, но се справяме.
Всяка информация, ще ми е полезна.

Прясно го минахме преди дни. Писах тук.
Значи редовИ туристи го минават без почивка за 2,5 - 3 часа в посока. С почивки може и за около 4 часа. Зависи как се върви. Маркировката е отлична, не можете да се изгубите - пълно е с хора и няма покрити гористи местности. Следете си табелите и маркировката. Участъкът с въжето не бих нарекла "опасен", но ако ви притеснява - има пътека, която минава отдолу.
Хижата какво да си заслужава - не е нещо луксозна, напротив, и, както писах преди няколко страници, кухнята е ужасна, ако разчитате на нея, ще останете гладни. Обаче бива да идете до там - гледките са хубави, а и ще пиете по една бира или поне - студена вода. Smile

Общи условия

Активация на акаунт