100-те Национални туристически обекта – 6-а тема

• 57 970
  • 501
  •   1
Отговори
# 165
От години са доста скъпи билетите, два пъти сме ходили и двата пъти ми се сториха много скъпи. Но пък беше спокойно. От една страна не всеки желаещ може да си позволи да разгледа градината, но от друга, който желае ще намери вариант и ще си плати, като в същото време това е една подкрепа и реална цена за труда на тези хора, които я поддържат, а и на БАН като цяло.
Не БАН. Но проблемът е, че двата обекта се стопанисват от различни институции - градината от СУ, а Двореца - от Министерство на културата. Този  проблем е от десетилетия. Двете не могат да се разберат за ценовата политика и накрая туристите го отнасят. И аз минах през това. Отвратително е.

# 166
Момичета (и момчета също) имам нужда от бърза информация.
От Сапарева баня да 7 рилски езера как се стига?
Търсих из нета, доста инфо има и да видим дали съм разбрала...
От Сапарева баня до х. Пионерска с кола. Къде е долната станция на лифта? Не пише дори в сайта на лифта. До самата х. Пионерска или по-нагоре? И може ли с кола или пеша от хижата се стига?
Друго - от горната станция, т.е. х. Рилски езера направо на езерата се отива, нали? Къде остава х. Скакавица?
И последно, къде всъщност е печата на 29 обект "х. Скакавица и 7те Рилски езера"?

# 167
  • Русе
Дели, ще ти се обадя

# 168
Здравейте, имаме 9 свободни дни от 19ти до 27 август включително. Преди това ще направим едно море. Дайте идеи къде да ги оползотворя. Разгледала съм много малка част от красотите на България, даже почти никаква част, поради липса на време. Има много места, на които искам да ида, ама не знам как да ги съчетая в една екскурзия. Бихте ли ми дали идеи? 🤗

# 169
Препоръчвам Ви "Пода" – езеро до Бургас със защитени видове птици. Стига се лесно до там с градския транспорт,автобус №17 последната спирка. Обекта е включен в "100-те национални обекти".

# 170
Здравейте, имаме 9 свободни дни от 19ти до 27 август включително. Преди това ще направим едно море. Дайте идеи къде да ги оползотворя. Разгледала съм много малка част от красотите на България, даже почти никаква част, поради липса на време. Има много места, на които искам да ида, ама не знам как да ги съчетая в една екскурзия. Бихте ли ми дали идеи? 🤗

Ние за една седмица, но със съобразена с дете програма, сме правили Велико Търново (+ Арбанаси, Дряновски манастир, пещерата Бачо Киро, Етъра, Боженци, Преображенски манастир). Може и Шипка да включите.

Комбинирали сме също 4 дни в Казанлък и околните гробници и Шипка с 4-5 дни в Хисаря (хем басейни, хем история) + Копривщица/Карлово/Пловдив/Сопот/Старосел. Не всичко наведнъж, разбира се.

Тази година ще бъдем пет дни в Триград и околността и после отиваме на море, като по пътя мисля да видим Асеновградската крепост.

Изобщо варианти много. Харесвате си район според вашите си критерии и гледате какво има в околността. Ние предпочитаме да спим на едно, максимум две места и да ходим всеки ден до някъде.

# 171
  • Русе
Зависи и от коя част на България сте. 9 дни са си доста, така че изберете най-отдалечената част на Б-я от вас и разгледайте всичко по пътя, като добре е да минете по различен път на отиване и връщане, така че да видите различни неща.
Синът ми, който е студент имаха от Университета обиколка на Б-я  за 10 дни. Остана учуден, че колегите му от София въобще не бяха идвали в Северна България, по Дунава. Масово хората пътуват край морето и в планината, а има толкова много други интересни места за разглеждане в нашата страна.

# 172
  • Враца
Здравейте. И аз искам да попитам за идеи- какво интересно може да се види през събота и неделя около Велинград? (ще бъдем там на басейн до петък вкл., а събота и неделя няма да стоим в бутаницата, а ще разходим някъде). Ходили сме в Дорково, а нещо друго?

# 173
  • Някъде по Дунава
Трън в очите, може да отидете до Юндола. От там тръгва кратка екопътека до Пашови скали. Друга идея е разходка с теснолинейката. От Велинград пътувате до Аврамово (най -високата гара на Балканите), там чакате около час за влака наобратно. Може до Батак и Цигов чарк да отидете или до Пещера (има ретро музей и хубава крепост), пещерата Снежанка, Фотински водопади.

# 174
  • Враца
Мерси за идеите!
Теснолинейката отдавна я планираме. В ретро музея пак ще отидем, Снежанка- твърдо не, трудно се стига до нея.

Покрай Цигов Чарк сме минавали пътьом, останах с впечатлението, че просто е една местност с вили. Не видях даже отбивка за въпросното място, не се ориентирах град ли е, село ли е, има ли център, какво може да се види там... А бях чувала за този Цигов чарк,- ами така и не разбрах с какво е известен. Може би зда се затвориш в някоя вила...?!? Ако ме осветлите ще ми е приятно, че не обичам да съм в неведение Wink Все съм си мислила, че е някакво градче като Доспат.

# 175
  • Варна
Курорт покрай язовира е.

# 176
  • у дома
РОДОПУТЕ-отивате на Пампорово и всеки ден в различна посока.

# 177
Привет,
някой знае ли докъде стигна проекта за дигитализация на 100-те обекта и книжките? Търсих в google app store, но там имаше някакъв апп от 2021 г. Не е това на БТС.

# 178
Здравейте,
Малко глупав въпрос, но как взимате печат ако сте си забравили книжките и как го слагате после в самата книжка? В Несебър съм за кой път поред и отново не нося книжката за печат, яд ме е.

# 179
  • Враца
На мен са ми слагали печат на обикновено листче, или пък на касовата бележка, и после си го лепя в книжката (изрязвам го). Обаче не съм взимала никакви значки до сега, не зная дали ги признават после такива залепени печати.

Общи условия

Активация на акаунт