ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 505
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, голямо затишие в тази тема. Как сте в тия жеги, как да бебоците, какво ново правят?
Ние излизаме на разходка за сутрешната дрямка и после цял ден вкъщи. Нашия не се спира, всичко каквото може да се издърпа, извади, събори, изяде в къщи - той го е направил. Вади всичко от шкафовете, блъска телевизора, дърпа кабели, кранчета на радиатори, яде ми обувките иии какво ли още не. Не ме оставя да се обърна, веднага започва хленчене. Нощем едва спи, май от жегата е още по-зле положението. Поне все по-добре си хапва, ЗВБ методът излезе много подходящ за нас. Изправя се по мебелите и се придвижва, но не е тръгнал още да ходи. Постоянно си говори нещо, но само звуци и срички без значение според мен. Аа най-новото му любимо е да ми подава неща и да хвърля от високо (храната от столчето, играчките от ваната...)

# 571
  • София
И ние сме навън за сутрешната дрямка и най-късно в 11:30 сме вкъщи. После може да излезем след 6:30, но някои дни и тогава още е жега.
Иначе девойката пълзи навсякъде, изправя се и прави няколко крачки настрани. Облиза почти всичко, което успя да докопа. И тя хвърля каквото хване.
Трудно ѝ е в жегата и си поседява във ваната да се охлажда. Вечер спи добре, ама през деня не винаги. Яденето си върви, обаче иска само каши да яде. Предлагам кус-кус, юфка и подобно, ама след втората лъжичка ги отказва, та закуските са леко еднообразни.

# 572
  • Пловдив
Ние преди обяд сме на двора, че за разходка трудно се организираме, че си поспиваме. Вечер чат-пат излизаме с приятели, ако не пак е на двора. Почивните дни гледаме да ходшм някъде далече на разходка. Поне благодарение на жегите има напредък с приема на вода. И моя разпилява всичко, но го оставям за да се занимава с нещо, че играчки и подобни не са му интересни. Тотално отказа бибата, та я разкарахме. Иначе да, сега е обсебен да е център на вселената. Баща му тръгва да разкарва кучето почва да реве, баба му или дядо му свършат работата по двора и се прибират почва да реве, някой от нас влиза в банята почва да реве.
Чакам с нетърпение морето аз.

# 573
  • София
При нас е динамично Grinning Излизаме сутрин. Останалото време на хладно вкъщи. Тази седмица стягаме багажа за къмпинга и е тотален хаос. В събота ще правим прощапулника и ще подстригваме дребчо за пръв път. Най-накрая се пусна да ходи и навън, но е почнал от време на време да ми бута ръката и да иска да върви сам.
Постоянно сваля скандалите и е бос навън, научи се как да ги разлепя и събува сам. Сега му взех и едни маратонки, че искам и затворени обувки за морето да има. А и се надявам по-трудно да може да ги сваля.

Иначе и кръщенето организираме. Искахме в Драгалевския манастир, но първи свободен час имаше чак на 2.10, та сега проверяваме и други църкви. Ще ни се да е в началото на септември, не искам да рискувам с 25.09 както беше първоначално.

Тръгнали са 5 и 6 зъб. Единият е отгоре, другият отдолу, та е малко крив. Почнал е много да се ядосва, ако не му дам нещо или го побутна да върви в друга посока. Принципно спи по цяла вечер, но днес му стана горещо, рева, мрънка, така охладих, че заспа до 8 сутринта, а аз сънувах, че е зима и съм с дебелото яке Grinning

# 574
Много е трудно с излизането в тези жеги. Предпочитам вкъщи да спи, защото дори сутрин се изпотява в количката и се събужда след 15-20 мин сън.
Хвърля всичко, катери се къде ли не, обикаля из целия апартамент лазешком, гледа само да докопа ключове, очила и тем подобни, събира всякакви боклучета и трохички от земята и ги яде. Играчките не ги отразява много, много.
Вечер се буди по 3-4-5 пъти с рев, давам и вода или чай няколко глътки и заспива, но това е така от два месеца. Не знам на какво се дължи, не е от жегата, защото климатиците работят и Т в спалнята не се променя. През деня спи два пъти по час и пловина- два.
Все още си е с два зъба отдолу, отгоре са доста надути, но още не са пробили.

# 575
Също сме предимно по двора. Вечер понякога по срещи. Давам й мн.плодове и зеленчуци сурови, на 4-5 пъти на ден, нормализира й се перисталтиката, че от морето нещо се затегназа 2-3 седмици. Къпя я в надуваема лодка понякога. Не ще да лази, нито да ходи, карам я да се държи изправена, което по й харесва.

# 576
И ние само сутрин сме навън, а после на хладно. Събужда се към 6:00-6:30ч и се започва игра - катерене, лазене,дърпане на всичко, иска непрекъснато да е прав, а най-новото удоволствие е да гони топката, която му търкалям.
Също иска да е непрекъснато в мен, не признава никой друг.Представям си още колко номера ще правят.
Аз съм притеснена, защото вече доста време много плаче когато се изхожда. Уж беше раничка на дупето, после педиатърката каза да му давам капки Еспумизан. Не му минава и това е, целия се изпотява, пищи и трепери от болка. Днес пак сме на преглед...
Спането е една идея по - добре, но пак си има неспокойни моменти през нощта.
На мен още не ми е дошъл цикъла, има ли други такива? Ходих на гинеколог, всичко точно. Предполагам скоро ще ми дойде при положение, че вече спрях тотално кърменето и си възобнових хапчетата за инсулинова резистентност.
Дайте идеи за игра. С играчките вече му омръзна много, капачки, мокри кърпи и лъжици минахме и вече са му скучни

# 577
  • Пловдив
Нашия много се радва на пластмасомите шишета, ключове и подобни.

# 578
  • София
Здравейте, черпя ви виртуално за РД Birthday Birthday Birthday
Ние сме на планина. Чакам гнидата да заспи вече 35 минути, че да сляза на басейна. Трудно се уморява и заспива напоследък. Само си говори нещо в коша. Удря си заека за сън и вика бам бам. На мен ви вика мама като вляза в стаята или като се събуди и ме търси. Като е гладен вика амм. На баща си вика дада, на бабите баба, на дядо си - нищо, а само писука като птеродактил. И 'не' казва и върти глава ляво дясно като не иска нещо. Много бърбори. Лази по-добре вече. Изправя се само на колена. Разредихме плуването и веднага се видя негативен ефект - вчера ме изложи с реване като го гмуркахме, а хората на около бяха в потрес. Те сигурно си мислят, че не знаем какво правим и мъчим бебето. А той си е просто мрънкало. Нощите да спокойни за сега.
Давам му палачинки като искам да млъкне и да ида до вц на спокойствие. Нещо като вашите детски. И един път излизам от банята и гледам как се нахилил и дава на кучето от ръката си и после си слага останалото в устата. Лошо ми стана. Гнусна работа. Бяхме вторник в ИСУЛ за кръв и натривка. Слава Богу натривката е ок, но хематологът потвърди ниски неутрофили и каза, че вероятно е изкарал някаква инфекция без да сме разбрали и контрола след два месеца.
Десолина, на мен ми звучи притеснително това с болката при изхождане. Хубаво е да идете някъде на коремна ехография.

# 579
  • София
Десолина, а някакъв специалист да види детето? Доста време вече ви е мъка Confused

Дагни, честита да си! Heart Охх как ми се ходи на планина и на мен. Завиждам ви.
Ние като така и не го заведохме на плуване ще видим как ще реагира на морето. Няма като цяло проблеми в басейнчето му.
Засега сме опазили да не яде котешката храна при бабите и дядовците. Само гони да тормози милите животни.

За играчки - радва се на кутийки, лъжички, колички, влачи неща по земята, и другото е просто да обикаля и хвърля каквото набара. Гледа пералнята в захлас, опитва и в съдомиялната да бърка. Отваря и затваря чекмеджета.

# 580
  • Пловдив
И ние като спряхме плуването, установихме колкохбързо забравя всичко...

# 581
Дагни, бъди честита! Hug
Десолина, дано намерите бързо проблема да не се мъчи детенцето.
Най-обича да играе с ключове, взехме една връзка пластмасови от Джъмбо, също със сламки, кутийки, капачки. И това нашумялото сред по- големите деца Поп-ит, гумените много ги гризка.
Започна да реве, когато и кажа да не ходи там или да остави това. Пуска го и започва да реве на инат. Също и удря с ръка по таблата на столчето за хранене, ако и се скарам, че плюе или си качва краката отгоре. Започна се с тръшкането май ...

# 582
Дагни да си жива и здрава и да постигнеш всичко, което си набелязала! 💐🌺
Дунда и при нас започна от скоро едно тръшкане и инатене, комбинирано с едно мрънкане и пищене, ако нещо не му харесва или реша да го оставя в проходилката или да седне някъде, за да сеърша нещо. Почва да се опъва, като прожина и рев.
Иначе нашия му втръснаха всички играчки. Скоро баща му му купи още няколко колички (по-големи). Едната си е цял тир. Там да ги бута и да си играе, ама бутне ги по-малко и ги зарязва, за да продължи с обиколките и лазенето. Отваря се всичко на ред и това което докопа от високото се бута, рита. 😂 Положението си е малко, като на полигона.😂😅 Важното е, че е забавно през повечето време.
Дагни и нашия си пада ревльо в последно време. Все за нещо, ще има да е нацупен и да реве, ама мисля, че и това ще отмине.

Мисля, че е момента да споделя една хубава новина за нашето семейство. Ще станем за втори път родители и съм много развълнувана! С ММ искахме да имаме още едно дете и то взе, че се случи! Но все още има доста време до появата му. 😊

# 583
  • София
Дагни, да си жива и здрава.
Мони, смело действате, браво и честито.
Девойката също много се сърди, ако не ѝ дадем на прави нещо. Днес се тръшна на пода, защото не дадох да ближе кабела на лаптопа ми.

# 584
  • София
Честито, Мони! Кога го чакаме ?
Ревльо е много социален и само се киска като сме навън. До сега го гушкаха две лели на една хижа и той беше във вихъра си. Само вкъщи ни прави луди. Скучно му е само с нас

Общи условия

Активация на акаунт