ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 20 747
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Твоя воля (която не споделям). И от най-простия може да се вземе акъл, стига да поискаш. Моля да не квалифицираш хора, които не познаваш, тук. ПС: не за морал, за живот и здраве се говори в случая. Ама нищо. Сей зараза, щом си решила... Sad

Съгласна съм за взимането на акъл и от най-простия, така е. Надявам се и ти да се съгласиш с мен, че не искам да сея зараза. П.п. сигурно дори не съм болна - не се знае, но внимавам и пазя всички.
Това, което казвам е, че няма да стоя затворена вкъщи, пазейки общество, което 80/100 отрича вируса.
А моралът, животът и здравето са тясно свързани.

# 661
  • Пловдив
alen mak, извинявам се, че не разбрах правилно към кой-какво Simple Smile

Дунда5, аз както споделих купих 14 пюрета от Пловдив за всичките дни обяд и вечеря. Нося мюсли, зърнена закуска, кисело и прясно мляко /за закуска и сз/. Вчера примерно вечеря риба и сладолед от капанче на което седнахме. По обяд хапва и от нашето ядене каквото поръчваме за хапване. От всичко най-ми тежи всичко, което носим на плажа /басейн, дюшек и кофичка с лопатка за дребния/, просто не съм свикнала на такъв тип катун, ама...

# 662
  • София
За закуска яде юфка, макарони, купуваме му палачинки, кисело мляко, плодове. Обяд, вечеря и СЗ са от бурканчета. Отказва ми готвени манджи. Предполагам е от жегата.

Ние басейн не носим на плажа. Между двете каравани под един навес е, но кофички и лопатки да. Топваме го във водата просто. Но и през повечето време спи там.

# 663
Може би няма да съм много полезна за храненето, защото не съм подготвила нищо специално - подбирам от нашето каквото е подходящо и му давам.
Аз съм изненадана как даже по-малко мъкнем багаж от минали години - ползваме количката и я товарим на макс, та нищо не мъкнем на гърба си Grinning
Нашият в басейнчето седи и си играе, но от водата сякаш го е страх /студено му е, вкопчва се в мен като опитам да го потопя в морето.

# 664
  • Пловдив
Моя беше така, но към обяд, като почти липсват вълни го прилъгах вчера и сега прави горе-долу две стоенета във водата за по 20-30 минути.

# 665
Дагни, защо не си вземеш антигенен тест от аптеката ? Не че са много точни, ама понякога познават. Една приятелка така ми обясняваше по телефона как има само температура и е изстинала предния ден, а аз й казах, че е много вероятно да е корона, затова да не се вре в близките си възрастни хора и изобщо в хората, ама уви- не ме послуша и ги зарази. Тестът от аптеката в нейния случай показа точно, тя накрая все пак си купи.

# 666
Аз да попитам, когато ходите на хотел с бебето и то трябва да спи вечерта, как процедирате. Ние сме ходили до сега само на бунгала и къщи за гости с детето, понеже той си заспива към 21 часа, а ние си сядаме навън и си го наблюдаваме с бебефона. Обаче ако отидем на хотел ще трябва да се прибираме в хотелската стая рано. Веднъж съм пробвала да го приспя за вечерния му сън в количката, че бяхме на рожден ден навън с идеята после да го преместя в леглото му, обаче не ми се получи, трудно заспа и се събуди след 30-40 мин.

# 667
При нас няма проблем със спането в количката. Често излизаме вечер, тя си изпива млякото и заспива. После я местя внимателно, не се е будила до сега.
Ако бебефонът не лови от стаята до ресторанта, може да се свържете на видео връзка по Месинджър или Вайбър. Недостатък е, че единият телефон остава в стаята.

# 668
Благодаря за съвета, не се бях сетила за вайбър 🙂

# 669
  • Пловдив
И ние вечер излизаме и си спи в количката. Иначе за  един празник ползвахме вайбър, като варихме компоти пак така.

# 670
  • София
Ние засега избягваме именно, заради тези ограничения хотели. Не заспива в количка, трябва да го приспя гушнати някъде. 20:30-21:00 е заспал, 6:30-7:00 е станал, бели почва да прави с отварянето на очите и само ще тормозим всички в съседните стаи.
Иначе вариант е и камера + приложение.

Едните баба и дядо ще ни дойдат на гости уикенда. Те нямат търпение да играят с малкия на плажа, аз нямам търпение да им го връча. Grinning Тогава ще си изпия един коктейл с гледка към морето без да ми се пъха пясък. Обаче пак е прилична почивка. Търчим по детето, понякога ни напряга повече, ама друго си е с него тук. Heart

# 671
  • София
Дагни, защо не си вземеш антигенен тест от аптеката ? Не че са много точни, ама понякога познават.
Правих 2: първият ден като ме втресе и повторих след 5 дни - и 2та са отрицателни. Колко добре ги направих, не знам, но се постарах. Не можах да стигна до средата на клечката за пробовземане. Много е гадно, блях.
Аз от вчера съм много по-добре. След около 2 седмици ще си направя тест за антитела и тогава ще разберем истината. Дано да съм го изкарала пак, че да не го мисля повече... Но нз - нямах никаква секреция (сополи и т.н.) и никаква болка в гърлото (а би следвало да имам, ако беше корона)... Само мускулни и стомашни болки.

didite, добре дошла! Ние сме с wifi camera. Стоим в ''радиус'' 10минути от бебето и го гледаме на телефона. Малко е неудобно, защото на всяко ново място, трябва да се пренастройва. Също така не работи с отворен wifi, какъвто ни беше в хотела в Банско. Т.е. трябваше ММ да hotspot-не и да си остави тел. в стаята, а гледахме бебето през моя тел.
Нашто вече не спи в количка и сме много вързани със заспиването в 19:45. Но сме ок, щастливи сме. Преди няколко месеца дори не си представяхме, че ще имаме такава свобода с бебе. Остава само наесен да го пробваме на палатка и ако върже, вече животът става песен.

JayRay, изпий един и за мен Grinning
Аз така се изкефих като спрях да кърмя. Мислих си: ей сега ще се отрежа.. Да ама не.. Заради кръвното и хашимотото съм се самосложила на диета и въздържание. Ям почти веган диета и пия не повече от 1-2 чашки вино на седмица. Може би за това съм толкова кисела напоследък. Свалих 2.5кг, но кръвното все още си е шит, а другата седмица съм на ендо, да видим какво става...

Деси, развесели ме с компотите Sweat Smile

Ааа, да ви кажа, има мн яки детски книжки в Lidl. И да питам, някой има ли впечатления от робо-прахосмукачката на Lidl? Чудя се дали да не взема за мама.

# 672
  • Пловдив
И при нас сравнително добре минава морето с дете. С татко си във водата, аз приспивам, остава ми време да се пека и да пийвам, но ние сме с приятели, та и те съдействат - предимството на хора без деца. Вече за догодина се надявам да няма тестове и да ходим в Турция.

# 673
Аз също се притеснявах как ще действаме с ранното заспиване и пребиваването в хотела, камерата ли да нося, приложения за телефона ли, но за сега действаме така - приспиваме го и ние си релаксираме с чаша вино на тераската. Така хем той си спи спокойно, хем сме до него да чуем ако се размърда. Но ние и преди не сме били много по излизането и нощния живот, така че този вариант напълно ни устройва.

# 674
  • София
Дагни, и 2 ще пийна за теб Grinning

Ние за другата година обмисляме да пробваме един къмпинг в Хърватия. Води се family friendly. Има басейни, частен плаж, много зеленина и всичко нужно откъм магазини и заведения. Естествено с детето и още едно семейство с деца. Като е по-голям повече игри може да има, ще се кефи и на басейна.
Само да издържи толкова път в кола. Другата седмица ще тестваме море - София на един път, че все разбиваме пътя на половина.

Общи условия

Активация на акаунт