ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 20 683
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Ние засега избягваме именно, заради тези ограничения хотели. Не заспива в количка, трябва да го приспя гушнати някъде. 20:30-21:00 е заспал, 6:30-7:00 е станал, бели почва да прави с отварянето на очите и само ще тормозим всички в съседните стаи.
Иначе вариант е и камера + приложение.

Едните баба и дядо ще ни дойдат на гости уикенда. Те нямат търпение да играят с малкия на плажа, аз нямам търпение да им го връча. Grinning Тогава ще си изпия един коктейл с гледка към морето без да ми се пъха пясък. Обаче пак е прилична почивка. Търчим по детето, понякога ни напряга повече, ама друго си е с него тук. Heart

О, за през деня моят мъж го гледа, а аз си плажувам, но ми се щеше да отидем на хотел другия месец. Днес вече ми потвърдиха за свободна стая в една къща за гости в Поморие, та пак ще си я караме така - с бебефона. Но за следващи екскурзии ще ползваме телефоните 🙂. Завиждам за бабата и дядото. Нашите баби работят, а и са далеч и няма как да ги ангажирам, разчитам на тях само когато им ходим на гости 🙂

# 676
  • София
При мен ММ работи, така че няма как на него да разчитам постоянно, той реално, ако вземе отпуска не му се плаща. Бабата и дядото идват събота обедно и тръгват неделя сутринта, но пак е нещо (работят също). Събираме се в трети град с тях, но имат огромно желание да дойдат и ги приветстваме с отворени ръце Grinning

Не било толкова страшно с деца на море. Даже малките учат много от по-големите. За 10 дни дребното придоби доста умения от другото дете (2,2г). Попива като гъба и се опитва да повтаря и прави по хиляди повторения. Много им се радвам като ги видя как се гушкат един друг.

# 677
Момичета, някоя от вас записа ли бебока си на държавна детска кухня? Лесно ли става или се чака с месеци ?
Ние май най-накрая израснахме проблема с картофа. И вече официално от няколко дни ходим. People Walking  Щеше доста по-рано да проходи ако не му пречех като не го слагах на твърдо въобще. Отдавна чакам един килим от Али и той не идва и не идва...та накрая го сложихме директно на паркета и почти веднага проходи. Все още пада често и върви като пияница, затова ще отложа прощъпулника за момента, в който придобие походка тип Джеймс Бонд Bowtie
Нещо друго освен питка, която се търкаля по бяло платно, което води към "професиите" има ли ? Не си падам по суеверия, обаче обичам забавни обичаи.

# 678
Може ли да разкажете как стана прохождането и колко време отне, вече май няколко проходили деца има.
Моят се изправи на 7++ и почна да ходи по мебелите на 7+++, отскоро започна да се пуска да пази равновесие, обаче много го е шубе, не виждам скоро да се пусне да прави самостоятелни крачки 😃

# 679
  • София
Tinafairy, това, което аз четох е, че предметите не трябва да ги познава, за да не вземе някой любим. Ние сложихме неща тип паспорт, слушалки, четка за рисуване, ключове за кола и такива. Все да не ги познава. Другото беше бялото платно и питката.

На 7++ се изправи малкият, почна по мебелите и се пусна сам да ходи на 9+++ като преди това инцидентно е имало пускане няколко пъти за по няколко крачки.
Лошото е, че вече количката се приема за наказание, а в раницата да го сложа и да стои повече от 5мин е тотален кошмар. От кошарата се правят опити за излизане, в столът за хранене едвам го удържам докато се нахрани. Търчи се след него постоянно.

# 680
Аз от миналата седмица я записах на кухня, но частна. Доставят я в близкото до нас магазинче и ми е много удобна. Съставът е супер, няма сол, прясно мляко и пр. Няма десерт - което за мен е супер. Две яденета по 220 гр са за 4.50. Харесва ѝ много повече от купешките пюрета, разнообразно е и си ги хапва с кеф. Както беше само на вълна лазене от няколко дни започна да се изправя по мебелите, но още е далеч от крачки

# 681
  • София
Вили, ако си в София може ли да споделиш коя е кухнята? Аз се чудя още частна или да пробваме държавната.
Девойката още не ходи, но прави 2-3 дребни крачки по мебелите. Иначе с лазене развива страшни скорости. Налапа и облиза всичко дето докопа. Дано да премине тоя период, че половината играчки на баткото са скрити, че са дребни.
След боледуването ѝ се развали съня, имахме няколко тежки нощи, но взе да се пооправя. И прояде пак нормална храна, че горката само на картофи и ориз беше и хич не ѝ харесваше. Баткото и той, ама по-геройски понесе нещата.

# 682
Coriander, в София съм, ще ти я споделя на лично, за да не се възприеме като спам или реклама Grinning

# 683
  • Пловдив
Сега на 11м, започна да върви държейки го за ръце. Иначе се придвижва по мебелите. Аз някак хич не бързам да проходи, тогава вече сигурно ще е ад.
За прощапулника живот и здраве и аз не знам какво да слагам...малко са предметите, с които не се е "запознавал" например калкулатор.

# 684
Ще го запиша началото на септември на кухня, защото сега са в ремонт. Става много бързо - представяш бележка от педиатър, че няма алергии, копие от акт за раждане и още на другия ден започваш да взимаш кухня. Поне при нас е така.
Изправя се от 10 месеца, но още не смее да се пусне. Като го държа за ръце ходи много бързо. За съжаление съм с ковид от 5 дни и майка ми го гледа.Казва, че е започнал да си бръщолеви някакви срички и отново много се плюнчи

# 685
Villy, може ли и на мен? Аз май ще се откажа от държавната, помня, че брат й го записах на 10 м. и не останах очарована, само около месец взимах, после минахме за месец на частна - Ян Бибиян, което не беше зле, но не и нещо супер, а после - на храната, която готвехме вкъщи. Частна ще пробвам тези дни за някои от дните, и без това не е особено охотна като цяло към твърда храна, само плодове и зеленчуци хапва доволно, а - и юфка.

# 686
На море сме. Няма да се оплаквам. Само ще кажа, че още десет години поне няма да стъпя на бг море. Наклаждавам се на времето с децата си обаче
Замислям се за кухня, но ще изчакам годинка сигурно
Хриси лази много активно, но още не е узряла  да се придвижва с ходене. Стои все по-стабилно на крака, но като иска да стигне донякъде, го излазва. Моят опит с активно лазещи бебета е, че прохождат по-късно, ще я видя и тя дали ще е така.
Desolina, бързо оздравявай и се възстановявай Hug

# 687
Поръчвам частна кухня от 9+ и съм много доволна, насят ми я до адрес и е много разнообразна.
И ние сме на море, дните с бебе минават неусетно. Моника е със смесени чувства от водата, тръгва с радост, като усети хладната вода иска да излиза, а след 1-2 Мин пак е щастлива и пръска навсякъде.
През деня яде доста оскъдно, все се разсейва и не си дояжда порцията. Вечер си спи спокойно, но става доста рано и ходим на плажа.
Радвам се, че още не е проходила, защото щеше да е много забавно. Лази активно и няма изгледи да пристъпи скоро. Като я хвана под мишници да прави крачки, моментално се отпуска и иска да седне. С лазене развива бърза скорост. Иначе се изправя на всичко възможно, което и е удобно да се хване и даже се пуска с ръчички и стои права самостоятелно за няколко секунди, но крачки не прави. В проходилката също не иска да стои, уокъра го ползва като джубокс за музика.

# 688
Моят юнак отдавна лази активно, като стрела е, ама и отдавна е все прав в кошарата, изобщо не иска да стои. Още от корема ми си е див. Лекарите го казваха преди още да го усетя да рита. Smiley
Паралелно с ходенето разви и умението да си маха памперса когато е наакан, защото му е некомфортно. Ако съм извън стаята когато се развива действието, после се натъквам на интересни гледки. Преди няколко дни го заварих да размахва гордо наакания памперс, тичайки из кошарата, People Runner като беше украсил малко и стените й. А днес го улових по-навреме, точно го беше свалил и веднага стъпи върху акото  да провери какъв отпечатък ще се получи. Animal Smile Cat Сега ми е смешно, ама когато трябва да чистя... Scream
Също се затичва по спалнята към края й с идеята да се гмурне в паркета и едва го улавям. Та..забавата тепърва започва. Поне ще отслабна, че имам нужда.

# 689
  • София
Е кой луд ходи на бг море Август месец. Joy Тази година е особено зле..
Ние сме във Велинград, бяхме на фестивал до вчера. След като видях петмесечно бебе на концерти на Дубиоза и Горан Брегович да си спи сладко в количката с бебешки антифони на главата, мисля че вече съм видяла всичко. Абсолютни терминатори Sweat Smile
Аз едва вчера захраних с белтък, та има още много неща за даване преди кухнята. Ще запишем по-натам. За първи път сега от вас чувам "държавна кухня". Какво е това? Нещо безплатно ли?
Tiny, леле Joy
Амелин, оооо дано е така относно активното лазене и малко по-късно то прохождане. Аз доста искам хем всичко да му е наред нали, хем ако може да си почина още 2-3-4 месеца, че ми се събра мн в началото.
Сега е някъв златен век просто...
Но всичко е преходно и временно, никога не го забравям.

Общи условия

Активация на акаунт