В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 466
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Но е вярно, че на повечето момичета им е за първи път и тепърва се ориентират...

Уф да 1во ще ми е Simple Smile Ама в моя защита на Тикълс ѝ беше трето и също мисли почти до последно.

Кали и аз имам такива приятелки с МД, то едната си имаше доктор, ама раждането беше доста напреднало и роди при дежурен екип.
Ние към Надежда клоним, а там избор на екип няма.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 08:55 от Одри ♡

# 631
Уинтър, чудесни новини, да го държиш на топло до края!
Аз не съм от София, но мисля да раждам в майчин дом. Не намирам логика да се следя там, защото трябва да пътувам всеки месец, а към края за тоновете съвсем не знам как ще го съчетая. Идеята ми е(щото нали, сметки без кръчмар) за естествено раждане, но без избор на екип, то като не съм се следила там се обезсмисля и екипът май.
И това всичкото в случай, че не родя в петрохан по пътя до МД де Joy
Но БХС и феталните ги правя в София, защото следящия ми не е специалист. Той се засяга малко, защото апаратурата му е много добра и казва, че мери същите показатели, но няма място за сръдня в тая работа. Следи се при лекар, на който имаш доверие, роди там, където смяташ за правилно и не обвързвай на 100% двете неща, защото аз например никога не бих родила в болницата, в която следящият ми изражда, но това не значи че го отписвам него като специалист.

# 632
Хибискус, от един край сме явно, и мен ме чака Петрохан към края на месеца 😂
Аз се следих до около 30та седмица във Фемина, там всеки преглед беше като ФМ, супер подробно и детайлно гледахме всичко, около час време. Много съм доволна от д-р Славкова, при нея се следях, но чета супер отзиви и за доц. Димитрова. След това започнах паралелно в Токуда, докторката прегледа всички изследвания и фетални, които занесох, разпита на каква терапия съм и се съгласи с всичко, не е имало драма, че съм била при друг лекар преди това, пък ще искам да раждам при нея. Сега ходя през седмица на тонове в Токуда, през останалото време в моя град, но тук не се следя при никой, защото така и не попаднах на читав специалист.
На 21ви съм пак на преглед и тонове в Токуда, ще съм 37+4 г.с. и вече мнооого се вълнувам и също така панирам за раждането и транспортирането до София. Дали ще улучим точния момент да тръгнем и тн. Приятелките ми казват да ида няколко дни по-рано там да чакам, ама кой да знае кога ще се случи, че да предвидя 1-2 дни аванс. Има ли други мами, които са пътували два или повече часа до болницата, някакви съвети?

# 633
Аз досега се следях при обикновено АГ, но днес имам записан час за др. Нашар в Токуда. Чувала съм само добри отзиви от познати, та да видим, дано се  харесаме Simple Smile

# 634
О, Азалия, ти си ми за кураж, да разказваш после как е минал и “прехода” до софия Hug.

# 635
Хей, здравейте, прекрасни Hug
Тези комшийки….да съм ги поставила на мястото им и аз бързо-бързо Grinning ММ само позволявам да ми се радва, че коремчето расте Grinning
Уинтърче, чудесни новини! Дано всичко да си е наред докрай Heart
Аз го докарах до 5ти месец, мацки! Днес съм 19+2, а кога гледах дали се насищат чертичките на теста….Започнах да усещам вече някакви движения в коремчето, но не са много често и си мисля че е бебчето, защото ги усещам ниско си Hug Но все още отчетлив ритник си чакам! Нямам търпение. Пол още не знаем, на края на месеца съм на ФМ и се надявам вече да се е обърнало, че последно беше с гръбче Stuck Out Tongue Winking Eye На първи бях на преглед, още не бях качила кг и док беше много доволна,но мисля че другия път може и да съм качила вече Grinning Но понеже съм си с повечко кг и преди забременяване, целта е да не качвам много и то наведнъж. Та, това е при мен засега, колкото повече наближава фм, толкова повече мисля дали всичко ще е наред Sweat Smile

П.с.: Моята док също не изражда, та ще трябва да си избирам болница, но мисля да ѝ се доверя, защото тук съвсем не познавам нито доктори, нито болници

# 636
  • София/Севлиево
Аз на първа ФМ ходих при Станулов и Вецев,имах час и за Янкова в Оскар,ама го отказах,реших че 3 е много.
За втората се доверих на Вецев,а третата я направих в Марковс при една младичка докторка(май и Вецев ми прави малко преди нея,но нищо не коментира).
Вече съм на финала,ама този мой ГД много ме тормози-постоянно ми излизат 1-2 кетона в урината,а като вдигна въглехидратите КЗ не ще да пада и ми вдигат инсулина(към единия направих алергична реакция и ми го смениха)... Мрън...

# 637
Ели, дръж се, малко остава Hug Мисли как ще гушнеш вашия малък герой съвсем скоро Heart Ще чакам да споделиш как е минало раждането, Вецев е страхотен и вдъхва спокойствие, така че пожелавам ти да мине леко и бързо, малко остава.... Hug

# 638
  • София
а третата я направих в Марковс при една младичка докторка

Ако си била при Диляна Атанасова - тя е много добра, внимателна и много подробно обяснява. Аз при предишната бременност ходих при нея, но поради загубата й не исках да се връщам...

# 639
  • София/Севлиево
М,не.Ивелина,ама и забравих фамилията.Ама пак подробно гледа,писа,обяснява.

# 640
Ели, видях че се притесняваш, че си отслабнала мъничко, не е проблем това, то е дето си стопила някакви мазнини.
Наистина малко остана Simple Smile

# 641
Здравейте, момичета!
Аз вас да си питам най -  добре. Вчера бях на преглед и младежа върви с две седмици напред. Аз съм 26+3, той отговаря на 28 +2 и го измериха 1045гр.
Обаче докторката каза, че в лявата артерия кръвотока не е много добър и значело, че по -  нататък можело да има забавяне в качването на кг.

Ето това ми е написано:
Doppler - Ut. sin Pi:1.41, Ri:0.69; с малка инцизура; Ut. dex :Pi: 0.96 Ri:0.56 с малка инцизура.

Някой идея дали има нещо притеснително?

# 642
Така написано със стойности нищо не ми говори. На моя лист освен стойности има и диаграми и лесно се вижда колко е влошен кръвотокът. На колко време го следиш? Имаш ли мутации и терапия? Би трябвало дясната артерия да компенсира , но е добре да се следи по-често.
Моя младеж го измериха в последния ден от 27гс, т.е. в 26+7  1033гр и док каза , че си отговаря на седмицата .

# 643
Нямам никакви терапии, мутации не съм изследвала.
За първи път бях при тази лекарка, ето ми и графиката:
Скрит текст:

# 644
И аз не мисля, но моля прочетете в коя тема пишете и поне се представете като ще пишете тук!

Торина, аз първо пусках основен пакет и после още 2 фактора, но основния го пусках преди да забременея. Не знам какво да те посъветвам.

Одри, ако това е отправено към мен, то вече съм се представяла. Пиша много рядко, но следя темата от доста време.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 10:51 от Bobby_g

Общи условия

Активация на акаунт