В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 502
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Одри, относно това с размерите на бебето - последните седмици различни хора, дори една акушерка, ми казаха, че коремът ми бил голям и сигурно бебето е много дебело. Последният ехограф беше на мнение 100 гр. над нормата за г.с. Но след няколко разговора с наскоро родили приятелки, едната от които роди бебе с 1 кг (!!!!) по-леко от прогнозата - е, не давам да ме плаши някой, че бебето ми е дебело, а коремът еди к’ъв си! 🤔
Дишай и си хапвай разумно 😘

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 08:14 от Босилек

# 601
Пак ще се включа ама наистина понякога не мерят точно. Нашето в деня на спешното секцио го мериха маааааксимум 1500 гр. ама мааксимум, но било по- малко със сигурност. Ми да ама се оказа 1850 гр… 350 гр. са си 350 гр. кой ти ги дава 😀

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 21:11 от ***Alessandra***

# 602
Момичета аз искам да попитам,някоя мама пускала ли е црп след вирус то даже май още е в мен от четвъртък вечерта имах повръщане разстройство и температура,вчера бях цял ден с температура и повръщане,бях на преглед още четвъртък срещу петък през ноща и ми изписаха разни неща в МД,но аг настоя да пусна пкк с црп и познайте вс 6 левкоцити 7,обаче црп 146 и са съм на аугментин в 37 седмица съм но това црп толкова  да скочи от стомашен вирус... ако не почне да пада ще ме вземат на венозен АБ... много ме е страх за бебето с това црп 😔

# 603
Одри, и аз се включвам по повод мерките. Последният триместър бях като ходещ дирижабъл. Всички лекари, които посещавам, се изредиха да ми обясняват, че бебето е голямо и няма да го родя нормално. Буквално в 8 сутринта в деня на раждането го измериха 4200 гр. И като дойде време да го раждам вечерта на същия ден сигурно 7 човека бяха в родилна зала, за да видят аджеба дали е 4200 гр това бебе и как ще се роди нормално.  Роди се 3584 гр. Така че да си гледат работата с тия мерки. Колкото задапаратни устройства, толкова различни мерки. Всъщност след раждането свалих 12 кила, които бяха само от води, кръв, плацента и бебе и се оказа, че коремът е бил с размерите си заради многото околоплодни води

# 604
Мерси мацки Purple Heart. Знам, че не може да се изчисли точно. Формулите са различни също, така че и еднакво да се измери, ако апарата ползва друга формула ще излезе друг резултат.
Аз си имам проблем с въглехидратите, ама си го знам и съм на диета от преди да забременея и понеже меря КЗ много често и знам, че е добре. Мисля че по-строга диета вече ще е вредна. Докторката ми в Надежда пък, всеки път казва, че съм отслабнала и дали ям Simple Smile - ама щото аз бях много издута от лекарствата миналата година и наистина изглеждам отслабнала в лице, иначе си качвам.

Хариомче не мога да помогна. Стискам палци да се възстановяваш бързо.

Пишете как сте и какво ви вълнува и бременните и майките - аз чета октомврийската тема, че ми е много полезна и майската тема засега, че ми е много мило, ама другите ми се губите. А и Ноемврийската естествено хаха Simple Smile

Торина, видях че питаш кога свършват притесненията, мислех да пиша като стане на 20 години детето, ама и тогава сигурно не свършват Grinning.
Шегата настрана, пиши какво те притеснява, ако може нещо да помогнем.

п.п.
А бебко даже не е над нормата само над 90тия %, в 93% т.е. близко до горна граница.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 09:20 от Одри ♡

# 605
Одри, много се дразня на такива категорични изказвания от лекари, които само всяват шаш и паника, когато реално няма кой знае какво отклонение. Радвам се, че толкова спокойно го приемаш, още повече, че си взела мерки отдавна.

Иначе за притесненията - те са си мои филми основно, хормоните ми са една огромна буря, докато се смея започвам да плача, вече плача на ютюб видеа, реклами, докато вървя по улицата Laughing дано отмине...

# 606
А ох, аз и преди това си бях ревла, главно че се трогвам сравнително лесно и съм доста емпатична и след изключително голям тренинг в изслушването на различни хора, като някой е искрено тъжен успявам да съм само с леко насълзени очи Simple Smile  
Та сега си рева спокойно ... на какво ли не, включително новините ... Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 15:12 от Одри ♡

# 607
  • София/Севлиево
Споко,и аз рева,даже може и от нищото.Снощи ММ пътува към вкъщи и ми звъни да ме провери дали не съм ревала,щото обикновено забелязал,че събота ми е ревливия ден Simple Smile
Малко се притеснявам,че за 20 дни свалих около 2 кила и нещо(откато минах на.диетата от ендото),добре че на ехографа се вижда,че бебето расте,че кой знае в какъв филм щях да се вкарам.И съм толкова уморена,едва излизам вечер с кучето в градинката зад блока.А като капак от 1-2 нощи не мога и да спя.И почнах да пия по 1 кафе с мляко всеки ден,че иначе съвсем съм без сили.Добре,че 1-ви е близо, омммм....

# 608
Ох, момичета, от известно време ме чопли (още доста преди да забременея), тъй като имам разширени вени и капиляри, да си пусна изследване за вродени тромбофилии. Обаче съм в голяма дилема кой панел в Геника да избера? Основен ли, разширен панел 1 и основен или някой друг...

# 609
Пуснете си основния панел в Геника и спрямо резултатите пуснете за още , ако излезнат хомозиготни носители. Аз така направих Simple Smile
Успех!
Ох, момичета, от известно време ме чопли (още доста преди да забременея), тъй като имам разширени вени и капиляри, да си пусна изследване за вродени тромбофилии. Обаче съм в голяма дилема кой панел в Геника да избера? Основен ли, разширен панел 1 и основен или някой друг...

# 610
Аз пък си пуснах директно пълен , а после имуноложката ме кара да пусна още 3 фактора.

# 611

Разширените вени признак ли са за тромбофилия?

# 612
  • София/Севлиево
Не мисля.Братовчедка ми страда от 20-годишна от разширени вени,даже операция за премахването на няколко и правиха,но няма тромбофилия.

# 613
И аз не мисля, но моля прочетете в коя тема пишете и поне се представете като ще пишете тук!

Торина, аз първо пусках основен пакет и после още 2 фактора, но основния го пусках преди да забременея. Не знам какво да те посъветвам.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 11:54 от Одри ♡

# 614
Аз си пуснах основния и после и разширения. Исках да знам със сигурност ако има нещо, какво е.

Много се радвам че всичко е наред бременелки и скоро ще валят новите бебчета. Heart

Моите писанки са вече на 4 реални и 3 коригирани месеца. На 11 стана и 1г откакто бяха една малка оплодена точица и решихме да отпразнуваме като ги заведохме на бебе спа. Тоооолкова беше забавноо! Много смях и за тях и за нас. Препоръчвам като бебчетата ви поотраснат да ги заведете.
Целувки и чакам добрите новини Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт