В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 513
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Уинтърче, добре дошла в тази тема Simple Smile Хубави вълнения са това Simple Smile Много лека бременност пожелавам и здраво бебче около термин!!
Торина, добре дошла и на теб! Аз имам лека сенна хрема, която не налага лечение от март до май, към някое дърво съм алергична (че те нали цъфтят тогава), ама кое не знам още. Та тази година чакам да мине, но става юни, после юли и вече като стана август се разтърсих и намерих за ринита на бременността ... Simple Smile Случвало се на 30% от бременните, но аз не знаех за него.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 09:36 от Одри ♡

# 586
Уинтър , много се радвам да те видя в тази тема. От кога те чакам... Още веднъж до термин и се наслади на макс на една спокойна и лека бременност!
Торина , на док след поне 10 дни закъснение , за да се види нещо или спрямо чхг при стойност 1500-2000 ще видите плодно сакче , а при стойност над 10 хиляди, би трябвало да се видят и сърдечни пулсации.

# 587
Одри, аз бях при алерголог, защото бях планирала преглед, обясни ми, че при бременните или се засилват алергиите или отшумяват и за момента каза, че не изисква лечение и ако можем да избегнем хапчета ще е най-добре, та ми предписа морска вода и ако си намеря инхалатор с физиологичен разтвор, но засега няма да купувам. надявам се да я овладея.
Ирен, благодаря ти, пуснах ЧГХ сега, че и без това изкуках рано-рано, та поне да видя г/д кога ще се падне, за да не ходя напразно.

# 588
  • София/Севлиево
Добре дошли, момичета Heart
И аз имам алергия ,която ме мори през пролетта.Обаче сега като бременна направо изчезна.Дано не се появява повече...

# 589
Добре дошли на Уинтър и Торина и нека да сте тук до самия финал на бременностите ви Heart

# 590
Добре дошли нови бременелки! От кога те чакаме Уинтърче! Прекрасни 8 месеца в темата ви пожелавам! Heart

# 591
Момичета, резултатът ми е 983.42 mIU/ml, стискам силно палци в понеделник да се е удвоил и мисля към края на другата седмица да запазя час.

# 592
  • Казанлък(Бургас)
Добре дошли на Уинтър и Торина! Желая ви лека и безпроблемна бременност!

Малко отчет от мен. Бях на преглед в четвъртък. Вече съм 35г.с.+ 4дни. Всичко с бебчо е наред. Завъртял се е в правилната посока. Измериха го 2970 г., което ме остави безмълвна.
 За протокола:
Брат му се роди 5 дни преди термин - 2950г.
Сестра му - 1 ден преди термин - 3050г.
Ми то бебето "готово", а аз съм до никъде с приготовленията - нямам багаж за болницата, нямам избрани дрехи за изписването, половината ми дом е в кашони и чували (нали сменяхме дома)... В лека паника съм. Моля се да ме изчака, и да си се роди по-близо до термина (6-ти октомври).

# 593
Добре дошли, Winter и Тorina!
Лека и успешна до финал Flowers Hibiscus

# 594
Ох, момичета, идвам да помрънкам. Тъй като отидох на преглед, като се бях притеснила за болките и исках и една микробиология за всеки случай. Сега видях, че пак съм с бактерия... за 3-ти пореден път от месец май насам, пих АБ-та, слагах глобули, пия пробиотици, спазвам отлична хигиена, не нося спарващо и тясно бельо, не посещавам басейни... откъде ги хващам и аз не знам, но се отчаях и посдухах доста дали всичко с бебчето ще е наред. Извинявам се за словоизлиянието, но на някой случвала ли му се е такава поредица?
Да уточня, че нямам никакви сипмтоми - нито миризма, нито течение, нито сърбеж и 3те пъти.
ПС: и партньорът ми се лекува с мен и 3те пъти е различна бактерия.

# 595
Да не ги хващаш от него?

# 596
  • София
Ако имаш намалени лактобацили лесно се хващат бактерии. Провери какво пише в МБ. След лечението направи курс с лактажин или подобно.

АБ изтребва флората, вкл. полезната.

# 597
Не са от него, пускахме си изследвания. Правя редовно курсове с вагинални пробиотици. Сега се оказа малък дявол - бактериите са единични и АГ каза, че в такова количество не се третира, само се следи. 

# 598
Аз бях с Е.коли от 8 ма до 17 та седмица. Пих 2-3 антибиотика, 2 пъти бях и на венозен АБ( заради серклаж и като лежах за задържане). Жив и здрав е бебока, дивее и расте като гъбка.
Обясниха ми, че няма общо с хигиената, а е заради падане на локалния имунитет. След 17 та седмица като се махна най- после всичко бях постоянно на пробиотици- орални за вагиналната флора и вагинални, отделно курсове с Гинофит и до края не се беше появявало нищо.

# 599
Торина, аз обичайно гъби си отглеждам, ама засега 3 МБ чисти, дано е така до края. Не се притеснявай всичко ще е наред с бебче.

Аз пък бях на 3та фетална при доктор Михова, наистина много подробно обяснява (препоръчвам), казва за всичко какво гледа и защо.
Бебко всичко му е наред и бъбреци и всичко, ама пак същата песен на нов глас, пак голям бил, 1500гр го измери (28+5), това било над 90тия процент и значи още по-строга диета. Същевременно днес ми излезе гликираният хемоглобин - ми 4.3% е, та да си гледат работата, отиваме утре с ММ за по един сладолед от хубавия на Графа Simple Smile
Днес съм при доктора да видим той какво ще измери Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 12:51 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт