В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 709
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Ех, много чужбински мами има в тоя бач. 😀
Айде, добре дошла на Наталия на мама Локо! Много да си се радвате една на друга, да си се гушкате и да си се миришете. Локо, бързо и леко възстановяване желая, а Наталия да расте здрава и щастлива.
Относно количките - аз исках да взема лека количка и в крайна сметк взех Cybex Priam. Взех я, защото е 12 кг и има механизъм за изкачване на стълби, което ми беше важно. Втора ръка я взех и съм адски доволна, беше като нова, макар и много използвана. Ползвам си я с кеф вече 9м, мисля, че до 2г. ще си е супер. Мисля, че спокойно може и още едно дете да изгледа.

# 571
Ние си взехме Хане кросуолк +матрикс 2
Реални отзиви ще мога да дам след около 3 месеца.
За мен беше важно да е маневрена и да върви по всякакви терени. Тежестта не е била от значение. Държах да е с чупеща дръжка и кошът 6+ месеца да е с напълно легнало положение. От официалния им сайт пращат навсякъде в Европа.
Днес ми мина поредният преглед и малчо вече е 1133гр. Мъжкото му достойнство стърчеше Joy, а диването си боксираше пъпната връв. Док се майтапеше, че го прави, защото не знае, че от там му идват кислородът и манджата.

# 572
Ние ще я караме хардкор с количката, че при нашия начин на живот и преходи, няма да издържи дълго някой шикозен модел. Избрана отдавна - марка tfk модел monо Kombikinderwagen. Кошът става на бъги, сгъва се лесно, за да влезе в багажника, има два различни модела гуми, според зависи къде ще ходим, амортизирана до няма и къде, и имам няколко познати семейства, които са 👍🏻 от нея.

# 573
Аз съм се спряла на пег перего, спрягат ги за леки и маневевни, едни от малкото колички от лен и памук, а не от полиестер. Като модел съм харесала peg perego ypsi, но нямам никакви отзиви специално за него, че и във форума не намирам.. а смятам да вземем нова, с идеята да извози повече от едно наше дете(дано,нали).
Ирен, хубаво се посмях, може да не му е харесало последното меню!

# 574
Не съм много за вашата група, но все пак  трябва да кажа добре дошла на Наталия ❤️... Да е здрава, щастлива, палава и умна! С чувство за хумор като на мама, и от татко - по нейно желание да взима данни 😜
Иначе, не знам да има друга шашава, която да си купи количка преди да е поне бременна (споменах, че прибрах вчера употребявана gb maris) и от куриерите до склада много си ми хареса. Като горда леля на трима вече тийнейджъри помня  100% че едната тяхна беше пег перего.
Ако не се бях престрашила на старата Марис, 100% щях да действам при нужда пак с нещо доказано за начало за новородено, а за втората-третата година с от сорта нa Burigotto Oop. Струва ми се префектна за тип допълнителна количка, лятна, лека, не твърде скъпа, компактна и уж стабилна. Само 6 кг, самолетни размери май, държи до 22 кг. За моите "височини" от 158 см би била ОК. Единствено не се обръща, макар и с пълно легнало, затова не ми е 100% за първа/основна количка. Отплеснах се, сорииииии 😀

# 575
  • София
Още едно рамо за TFK, нашата е двойна, но е страшно удобна, върви леко, маневрена, лесно се сгъва, лесно се пере. Може поне още една-две двойки близнаци да изгледа след нас. 😂😂

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 00:19 от delisardeli

# 576
Ние купихме GB Maris нова, с намаление от немският сайт дето Тикълсчето препоръча.
Аз Манди съм 163 см и почвам да мисля как GB Maris е количка за ниски жени Simple Smile.

Име и ние имаме и ММ го нарича само така, независимо дали има други хора, така че вече 5-6 души научиха името .. Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 09:21 от Одри ♡

# 577
Тези неща, които бяха важни за мен при избирането на количката, бяха:
- да е маневрена и да може да се бута и с една ръка без усилие
- да има достатъчно амортисьори и да минава през нашите неасфалтирани и пълни с дупки улици, без детето да подскача в нея като в батут 😁
- гумите да не са помпащи се и да не е триколка (трудно управлявах такава преди години с племенниците, завиваше гумата някак настрани при слизане от тротоар или качване на такъв и с гума, обърната на перпендикуляр няма как да мръднеш)
- да има голям покрит багажник, който да се сваля и пере
- да се сгъва лесно и да не заема целия багажник на колата, когато пътуваме
- да има голям сенник и комарник
- да се въртят кошовете на двете страни и да бъдат достатъчно широки и дълги, а не бебето да седи като в менгеме
- големият кош да има пълно легнало положение
- всичко да се сваля и да се пере (сега я прах цялата след морето)
- да не тежи повече от 13 кг с тежкия кош (нашата е 12)
- да включва разните му чанти, поставки за кафе, дъждобрани, ръкавици и т.н., а не да ги купувам отделно
- да е сива 😀
Нашата е Bebe Mobile Gusto
Никой нямаше такава, нямах отзиви за нея, но след обикаляне по магазините се влюбих в нея. И исках да е тя нашата количка. Няма одраскано, изтъркано, скъсано, като нова е, а се ползва всеки ден.
Ние си взехме количка 2в1. Но ако чакате пролетно бебе става и само лятна да си вземете. Искахме да е без кошчето за кола, защото имахме две, а то се ползва само до шестия месец на бебето, после трябва по-голямо.
Забравих да добавя - и да не струва майка си и баща си, защото не знаех дали бебето ще обича да се вози в нея. А някои бебета след като проходят не искат вече да се возят и цялото ползване на количката е около година (по половин за всеки кош)

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 12:33 от Жасминче

# 578
Включвам се с мнение за количките- единственото нещо, което бих посъветвала  всяка майка е да пробва коша за след 6м на всяка количка, която й харесва.  Това е кошът, който се използва доста дълго време, често се пренебрегва по магазините, а всъщност именно там идват многото килограми. Бебетата около 1 година тежат около 10кг и е много трудно.
Ние имаме Bebe stars Torro и съм много доволна. Горе-долу до 10м я ползвахме и после минах на Чиполино микси. Ами съвсем друго е, като започнем от това заема по-малко място. И центърът на тежестта е различен  от големите колички.
Мисълта ми е - гледайте внимателно и двата коша. Друг е въпросът че масово майките минаваме на лятна количка в някаква момент  Simple Smile
Ама всяка жена си има мерак, та няма как - ще си вземете най-хубавите Heart

# 579
+ 1 Peoney ❤
И аз да кажа за моята … исках на е малка и маневрена и красива 😁
Бях много доволна до сега , но всъщност … когато обърна легния кош напред , тежестта се измества и става трудна за бутане 🤷♀ Останах учудена , но явно това е минуса . Определено мисля да купя лятна скоро .

# 580
Благодаря ви много, момичет! Очаква се началото на февруари бебчето, та ще си ползвам и зимния кош известно време Hug

# 581
Хей, момичета Heart EyesHeart От кога си мечтая да съм при вас в тази толкова прекрасна тема Heart И ето доживях и моята мечта да ми е в коремчето и под моето сърце тупка мъничко сърчице Two Hearts Толкова е хубаво, но реалността е толкова изпълнена с битовизми, всякакви тревоги, всякакви организационни глупости ( наистина всичко започва с двете черти)...и тук при вас някакси в тази толкова мечтана темичка ми е като оазис за хубавите бебешки емоции People Baby
И така радвам се, че съм при вас, пожелавам си да остана в следващите 8 месеца и след това да съобщя като Локото най-най хубавата новина за раждането на детенце People Baby
Локо, честита Наталия Heart Да ви е жива и здрава, много да ви радва и да е много щастлива Hug Heart Eyes

# 582
Лелеееее winter честито мноооого се радвам,желая ти пухкав финал🙈😘😘😘

# 583
Добре дошла, Уинтърче!!! До термин! 🥰

# 584
Влизам и аз съвсем плахо в темата - с последен цикъл на 02.08, видях двете чертички в понеделник, предполагаема овулация е била на 15 или 16 август. Purple Heart
Много ми е притеснено и странно, а в същото време и страшно щастливо, и развълнувано. Една огромна буря от емоции, но за вас едва ли е нещо ново. Цяла седмица се събуждам по никое време и не мога да заспя, имам си болки като при цикъл - на моменти по-силни, на моменти се успокояват и постоянно ходя да проверявам дали няма лоша изненада. Алергиите ми бушуват, запушен ми е носът, гърлото ми дращи от това, но... нека това да е дискомфортът. Малко през деня съм като ударена с мокър парцал, няма много сили, спи ми се и ми пада кръвното. Честно казано не мислех, че толкова рано има симптоми, но явно при всеки е различно. Sweat Smile
Чудя се дали да запиша час за 10-ти /петък/ или ще е твърде рано или да изчакам по-следващата седмица.

Уинтърче, честито и спокойно до финал, пожелавам ни да сме до края в темата, както и на всички други момичета тук. Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт