Изнасяне на квартира на младо семейство с бебе

• 2 881
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Преди една двойка да заживее заедно, няма как да знае дали си пасва или не. При някои, които имат близки навици и представи за живота, се получава без особени сътресения. При други съвсем не е така и трябват сериозни усилия от двете страни.
Вместо да се карате, седнете и обсъдете кой какво очаква в ежедневието си.

...Караме се по-скоро на битово ниво, той се нуждае и иска да му показвам някакъв уют като това да му сготвя нещо ей такива неща, а като не живеем сами признавам не съм го правила много...
Обясни му, че нещата са взаимни. Който се нуждае от уют, да сготви и да поглези човека до себе си. Тогава и без да дава нареждания ще получи същото по съвсем естествен начин.

# 16
Караме се по-скоро на битово ниво, той се нуждае и иска да му показвам някакъв уют като това да му сготвя нещо ей такива неща, а като не живеем сами признавам не съм го правила много, защото може да се досетите 4 жени с 1 кухня как е.
Опа.

Баща ти осигурява само теб, а не вас.

Ако не можеш да разбереш тези две неща... Е, поне млада си чекнала бокса.

# 17
Ще ви е трудно от начало и трябва да свикнете, че във всичко трябва да участвате двамата заедно, и в гледането на бебето, и в домакинството, и във ваденето на парите. Това е начина да се справите. Много вързани за "мама носи, тате меси" звучите засега, а вече тримата с бебчо сте самостоятелна бойна единица и трябва да действате като такава.

# 18
  • у дома...
Двуфамилна къща с две врати, ама една до друга, в един двор. Ти мислиш вашите за млади и готини. Мечтаете за къща. Супер! Но питала ли си партньора ти дали иска да живее заедно с вашите и дали мечтае за точно тази къща? Щото, колкото и да сте отделно, все пак сте заедно с едните родители. Всъщност вие никога не сте били само двамата, нали? Едно е гаджелък, друго е семейство. Бъдете самостоятелни и прережете пъпната връв най-после.

# 19
  • Варна
Абе гледам го тоя филм с две къщи в един двор, при приятелка. Не е на добре работата.

# 20
Благодаря за всички мнения. За къщата решението е наше и взето така че, нвма смисъл да се коментира.

# 21
Имам много близки роднини, които живеят в огромна фамилна къща. Построена е като кооперация, 4 етажа с два входа. Етажите са всъщност двустайни апартаменти с тераси. В момента живеят 4 семейства на възраст от 4г до 77г.
Мога да напиша книга за отношенията им. Не бих препоръчала подобно съжителство. На никой.

# 22
  • France
Любопитно ми е на чие име ще е етажът и кой ще плаща кредита.
За останалото, много е важно една млада двойка да мине през фазата "съквартиранство". Е, обичайно това става преди бебето, но и вашето е вариант. Как ще се спогодите, не можем да отгатнем. Това зависи от вашето узряване, темперамент и взаимна любов. Хубаво е, че ще минете през квартира, преди да се нагърбвате с общ кредит.

# 23
Любопитно ми е на чие име ще е етажът и кой ще плаща кредита.
За останалото, много е важно една млада двойка да мине през фазата "съквартиранство". Е, обичайно това става преди бебето, но и вашето е вариант. Как ще се спогодите, не можем да отгатнем. Това зависи от вашето узряване, темперамент и взаимна любов. Хубаво е, че ще минете през квартира, преди да се нагърбвате с общ кредит.

Ще го плащаме аз и мъжът ми. Ами дано се спогодим и не се избием. Любовта я има, но темперамента и на двамата е страшен, ама така е като се съберат риби и близнаци. 😆

# 24
Благодаря за всички мнения. За къщата решението е наше и взето така че, нвма смисъл да се коментира.
Да, ваше е, ама на теб и родителите ти. Това ваше не включва мъжа ти. За съжаление ще разбереш по трудния начин, че не е ок да го правиш заврян зет, па макар и в съседния двор.
И не те питаха кой ще плаща етажа, а на чие име ще е, ама явно летиш из облаците и дори не осъзнаваш защо те питат хората, а си говориш за зодиакални знаци.

# 25
  • Варна
....  За къщата решението е наше и взето така че, нвма смисъл да се коментира.

Коментираме, защото точно това, вероятно, ще е препъникамък в отношенията и ще доведе до трудности в съвместния живот. Изненадана съм, че вашите не си дават сметка.
Изказването ти ми напомни авторката на една друга тема, така че аз съм до тук.

# 26
  • Варна
Като я попита в прав текст мъжа й, ще вдене. Хич не вярвам, че ей така, без нищо, ще налива пари в чужд имот.

# 27
  • у дома...
Какво имаш предвид под "наше"? Кои нас визираш? И партньорът ти е съгласен да изплаща кредит за нещо, за което няма да има документ,? Ако е така, дръж този момък здраво, ако трябва на челна стойка го посрещай, че трудно втори такъв ще намериш. Иначе, ако остане свободен, ще го взема аз!

# 28
  • France
Само един съвет - опитайте се да оформите документите идеално, така че и при раздяла да няма пострадали. Например ти и родителите ти да се сдобиете с един вече неискан и недолюбван съсед, а приятелят ти с усещането, че се е минал. Малко неща убиват така любовта, както скандали свързани с пари.

# 29
  • София
Завряните зетове развиват комплекси, които впоследствие избиват по неприятни Stuck Out Tongue Winking Eye за жените си начини.

Това, че къщата ще е на ваше име много ме съмнява. Ако родителите ти са разумни хора, докато са живи, ще си я тяхна.

Общи условия

Активация на акаунт