Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 540
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Така пише в новата заповед, тъкмо идвах да съобщавам тази новина:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/05/rd-01 … 3_ot_05072021.pdf

Както е тръгнало, съвсем скоро към задължителния PCR тест ще има и задължителна 14-дневна карантина.

# 241
  • Mediterraneo
Нещо такова ми попадна във ФБ, не съм чела заповедта.

# 242
  • София
Здравейте,
Някой може ли да ми каже колко бързо реагират РЗИ, ако си поставен под карантина и им изпратиш отрицателен тест е неделя. До понеделник в разумно време ще ти вдигнат ли карантината?

# 243
  • София
Не ми се вярва. Докато изпит кафето, обсъдят изборите ще дойде обедната почивка..... Държавни чиновници са, не ги юркайте много.

# 244
От заповедта на Министъра на здравеопазването:
4.1.2. директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени
издаденото предписание за поставяне под карантина при предоставяне по електронна
поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането
на територията на страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за
доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест от посочените в Приложение № 2.
Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ
отрицателен резултат от проведеното изследванe.

От началото на пандемията РЗИ работят и в почивните дни, звънят по телефоните, изпращат е-майли.

# 245
Headera_79, чудесни Заповеди има , но не се спазват от РЗИ. В моя случай: изпращам отрицателни тестове точно в 9.40 сутринта в петък, миналата седмица. Получавам обратен мейл точно в 18.40 вчера- понеделник- т.е. след мноооого повече от 24 часа. Незнам дали има дежурни в събота и неделя, но петък си беше работен ден. А и мисля че, получават допълнителните 1000 лв. за такива дежурства и първа линия- очаквах повече.

# 246
Отговарят на следващият ден,но както каза ellis е имало и изключения.

# 247
  • Italia
Тъй като има доста запитвания за Испания и тъй като в неделя имах неприятна случка с колега, който трябваше да пътува в понеделник от Италия за Испания, ви давам този линк, където да проверявате за следващите дни какви са изискванията. За съжаление, нито реоупън, нито нашето Мин на Външните работи не смогват да обновяват навсякъде и за всички държави изискванията, които се променят ежедневно, споделям този линк, на който можете да проверите изискванията директно от извора Simple Smile

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alert … ual/nCov/spth.htm

https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/al … ual/nCov/spth.htm

Списъкът с Рискови зони се обновява на всеки 7 дни (според мен и по-често), тъй като за миналия уикенд имаше списък пон-пет и съб-нед. България не фигурира тази седмица в списъка

# 248
  • София
Здравейте отново, наистина ли от 8ми юли ще се влиза в България от Испания задължително и само с ПСР тест независимо дали си ваксиниран или не? Без бързи тестове и без значение че си ваксиниран?

На мен написаното в заповедта ми звучи объркващо:
"представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат..."
Какъв е този цифров сертификат за изследване, показващ отрицателен резултат? Доколкото знам има цифров сертификат за ваксинация/преболедуване и отрицателен резултат от ПСР и това са две различни неща...
Нещо не разбирам? Изглежда ми неясно и като изречение с пропуснати думи...

Допълвам: Ето това е въпросният дигитален сертификат за изследване:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/06/30/zapov … On8Rd34d1YdMofjs8
Това си е отрицателен пср, но през his.bg.

Та честито, ваксинацията и преболедуването не важат...
Имах билети за Мадрид за края на другата седмица, но май няма да ги ползвам... Взех ги заради добрата цена, а сега с тестове и то не от по-евтините антигенни, цената за път ще стане повече от двойна...

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 21:15 от elita

# 249
Общо взето винаги информацията е двузначна. След това прочетох една статия в 24 часа,която се обесняваше това влизане само с пср и т.н.  Но не ми е достоверна и тяхната информация

Благодаря за линка! Доста по-подромна информаци:)

# 250
Здравейте,
Някой може ли да ми каже колко бързо реагират РЗИ, ако си поставен под карантина и им изпратиш отрицателен тест е неделя. До понеделник в разумно време ще ти вдигнат ли карантината?
Преди три седмици,направен тест в събота сутринта,отговориха на мейл след 4ч.Всичко е според/зависи.
Аз да попитам друго,може и да сте писали,но в момента няма как да чета.Отрицателен тест,направен 24ч.преди това в чужбина,тук на хартиен носител ли трябва да бъде?Понеже там го изпращат по ел.път и ти си разпечатвай ако искаш.В случай,че няма кога и къде да се направи на хартия,тук ще признаят ли да си покажеш на ел.устройство?

# 251
  • Пловдив
Здравейте отново, наистина ли от 8ми юли ще се влиза в България от Испания задължително и само с ПСР тест независимо дали си ваксиниран или не? Без бързи тестове и без значение че си ваксиниран?

На мен в написаното в заповедта ми звучи объркващо:
"представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат..."
Какъв е този цифров сертификат за изследване, показващ отрицателен резултат? Доколкото знам има цифров сертификат за ваксинация/преболедуване и отрицателен резултат от ПСР и това са две различни неща...
Нещо не разбирам? Изглежда ми неясно и като изречение с пропуснати думи...

Допълвам: Ето това е въпросният дигитален сертификат за изследване:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/06/30/zapov … On8Rd34d1YdMofjs8
Това си е отрицателен пср, но през his.bg.

Та честито, ваксинацията и преболедуването не важат...
Имах билети за Мадрид за края на другата седмица, но май няма да ги ползвам... Взех ги заради добрата цена, а сега с тестове и то не от по-евтините антигенни, цената за път ще стане повече от двойна...
Пълна каша. Ние долетяхме вчера в Испания и вечерта долетя заповедта. Прибираме се на 9ти /заповедта влиза от 8ми /, идея нямам какво ще е положението. Двама преболедували и ваксинирани с дете. Щяхме да освобождаваме само детето от карантина. После ходи, че се ваксинирай.

# 252
  • София
jul, пишете, моля, след като се приберете как сте минали. Дано да остане само със сертификата за ваксинина/преболедуване...

# 253
elita къде в заповедта пише,че ваксинацията и преболедуването не важат?!
С въпросната заповед Министърът утвърждава образец на европейски цифров сертификат,който ще доказва отрицателен резултат от направени PCR или бърз антигенен тестове. Всички сертификати издадени в ЕС ще изглеждат по този начин,това е.
Ще се побъркате с тези заповеди...Wink

# 254
Аз се сдобих с “черно на бяло” писмо от летище Виена, че не искат нищо за транзитно / трансферно преминаване.  За Чехия сме зелена държава - не изискват нищо, дори ПСР. Също и обратно - от Чехия в БГ! Хепи съм!

Общи условия

Активация на акаунт