Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 481
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • СОФИЯ
Не съм пътувала още, къде може да се направи тази проверка, някъде на сайта ли? Сори за въпросите, но не аз а мъжът ми вчера се занима с ръчкането през телефоните ни.

# 76
  • София
Не съм пътувала още, къде може да се направи тази проверка, някъде на сайта ли? Сори за въпросите, но не аз а мъжът ми вчера се занима с ръчкането през телефоните ни.
his.bg и от падащото меню избирате проверка на сертификат. Сканирате qr кода и ви изписва дали е валиден. Може и с въвежда е на уникалния номер.

# 77
  • СОФИЯ
This certificate number is
valid
Този номер на сертификат е
валиден

Това излиза в лявата част на страницата, в дясно инициали на трите имена и дата на раждане.

# 78
Елка, нищо не са ми искали. Показах на телефона бордната карта и личната карта,това беше.

# 79
Добро утро. Потвърждавам, че формата на Уиз е стара и никакви декларации и формуляри не се изискват. Само в София (или където кацате) си пригответе тестовете и няма да бъдете под карантина. Аз бях с PCR и ме пуснаха веднага.

# 80
При кацане в София PCR тестът на хартия ли трябва да се покаже или е достатъчно проверяващите да видят резултата от теста на имейл?

# 81
  • I want it all and I want it now.
Не мога да разбера сега за пьтуване до Германия, сьс самолет трябва ли в ваксинационният сертификат да са минали 14 дни от втората ваксина? Благодаря.

# 82
  • София
Не мога да разбера сега за пьтуване до Германия, сьс самолет трябва ли в ваксинационният сертификат да са минали 14 дни от втората ваксина? Благодаря.
Трябва, да.

# 83
Здравейте! Искам през юли да посетя детето си в Чикаго . Имам валидна туристическа виза и ваксинационен сертификат . Ще направя и PCR. Ще мога ли да осъществя пътуването и какви пречки мога да имам.

# 84
Здравейте, мъжът ми ще лети за Италия на 22.06   Чета,че може да пътува с антигенен тест, но ако има някой ,който е минал с такъв скоро ще съм благодарна да сподели.

# 85
Здравейте! Някаква прясна информация от пътували тези дни до Нидерландия? Чета в сайта на МВнР , че не искат нито пср,нито антигенен, нито ваксина. Не виждам да се попълва и формуляр  за настаняване също, изобщо има ли някакви особености пътуването дотам в момента, че ще летим в петък? Благодаря

# 86
Здравейте! Искам през юли да посетя детето си в Чикаго . Имам валидна туристическа виза и ваксинационен сертификат . Ще направя и PCR. Ще мога ли да осъществя пътуването и какви пречки мога да имам.

Ще можете, засега с ПСР. Обаче ако нещата не се променят дотогава, не можете да минете през Западна Европа. Ще трябва да летите с турците, сърбите, катарците, но не с компания от Западна Европа.

# 87
  • Пловдив
Здравейте. Ще пътуваме скоро с кола до Хърватия, но понеже сме с дете на 2г, ще се наложи да пренощуваме в Сърбия. Знаете ли дали има някаква особеност ако минаваме през друга страна не транзитно? PCR, направен 72ч преди влизането в Хърватия или Антигенен тест, взет 48ч по-рано достатъчни ли са?

# 88
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Италия.
За тези които са попълвали PLF формата.. ударете едно рамо.
Пътуваме с автомобил, група, ще бъдем заедно. Ще влезнем от Словения.Доколкото виждам можем да минем с един попълнен PLF, нали така?
Малко късно се включвам, но да, можете да попълните смо един PLF. Още на първата страница има опция да чекирате, че пътувате като част от група. Пътувах на 01.06. Още на чек-ина в София на Раъйн еър не пускаха без декларацията. Като пристигнете трябва да подадете и информация към ASL, че сте пристигнали, иначе подлежите на карантина 10 дни и тест след това.
Благодаря, и аз сега виждам написаното. Никой не ни е искал нищо. Имахме и тестове и сертификати, и попълнен PLF.

# 89
Здравейте! Някаква прясна информация от пътували тези дни до Нидерландия? Чета в сайта на МВнР , че не искат нито пср,нито антигенен, нито ваксина. Не виждам да се попълва и формуляр  за настаняване също, изобщо има ли някакви особености пътуването дотам в момента, че ще летим в петък? Благодаря
И аз се интересувам.Летим другата сряда и се чудя какви документи да приготвям...Засега принтирах от his bg сертификат на мъжа ми,че е ваксиниран,за мен-сертификат за прекаран Ковид.Не знам какво друго трябва да имам,и сега се чудя на влизане обратно в БГ тези сертификати ли ще представям или ще ми искат тест?

Общи условия

Активация на акаунт