Египет /Тема 11/

• 52 125
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
В Шарм бяхме в хотем Mьовенпик Той има четири пясъчни собствени плажа с много достъпни рифове. Снимах с телефона шарени рибки във вода до коленете.Нямаше рязък наклон на дъното.Вечер по една много приятна и безопасна алея ходехме на разходка до по- оживената част на курортаТам има много заведения, детски атракции и хотели от рода на Новотел. Казва се Наама бей и пак е приятно , но няма рифове А рифът пред нашия хотел беше уникален - има клипчета за него в ю тюб Аз не плувам много добре ,но с маска от Декатлон успях да видя неземни красоти.

Кой месец бяхте? От къде закупихте пътуването? Как беше храната?

# 196
  • София
Здравейте! Какво ви е мнението за екскурзия до Райския остров, в Египет? Струва ли си ? Предлагат ми я като допълнителна екскурзия и се колебая дали да я избера.
Екскурзиите до Райският остров са до различни заливи. Ние сме ходили до Ориндж бей. Като природни дадености е красиво, но има адски много народ и всички си правят фотосесии, водят си даже професионални фотографи.

# 197
  • София
Попаднах на тази оферта!
https://aladdin-travels.com/sharm-el-sheik-excursions/

# 198
Има ли някой , който ще пътува на 22.08 към Хургада ?

# 199
Зависи какво очакваш от Райския остров - това е просто една разходка с яхта, пясъкът е хубав, водата е с прекрасен цвят, стават страхотни снимки.  На мен ми хареса Simple Smile

# 200
Райският остров не е нищо особено.Отидохме,попекохме се, поснимахме се.Но ние имахме на отиване   към острова две паузи за шнорхелинг.Спряха ни на места, където има рифове и рибки.На мен от тази разходка това ми хареса най-много, а имам страх от дълбокото и щом се престраших за шнорхелинг.. Иначе точно тази екскурзия беше бонус, ако трябваше да дам 60-80лв,или колкото беше цената, бих пропуснала.Ако имате само разходка до острова, без шнорхелинг, според мен не си заслужава парите

# 201
Здравейте.
При шнорхелинг как стои въпросът с маските? Трябва ли да имаме лични?
 За гмуркане има ли възрастово ограничение?
В какви случаи бихме се нуждаели от аква-обувки?

# 202
На нас ни раздадоха маски с шнорхел, жилетка, който иска, и плавници.Разделиха ни на две групи, първата с добри плувци, втората за тези, които не умеят да плуват добре.Всяка група си има водач.Мисля че има възрастово ограничение, но не помня от каква възраст е разрешено. Ние имахме деца в групата, но видимо бяха над 12 годишни, а някои от тях и  плуваха като рибки. Аква обувки ще ви трябват само ако е каменист плажа пред хотела ви.

# 203
Освен двете спирки за шнорхелинг на отиване, има време за риболов на връщане.  Никой нищо не хвана... 😁
Това е лека разходка, за забавление, подходяща и за деца (моята дъщеря беше почти на Sunglasses.

# 204
  • Beyond the Frontiers
Има вариант на разходка с кораб с прозрачно дъно и шнорхелинг.
Моите деца най-много го харесаха. Няма пирамиди, няма Сфинкс....Blush

# 205
За кои месеци е подходящ шнорхелинга? Предпологам декември-януари вече няма да става?

# 206
Здравейте.
При шнорхелинг как стои въпросът с маските? Трябва ли да имаме лични?
 За гмуркане има ли възрастово ограничение?
В какви случаи бихме се нуждаели от аква-обувки?
Не съм била в Египет, но си нося маска и плавници, винаги лични, не бих надянала чужди. И жилетка имам, от страх я купих като почнах да влизам на дълбоко, но така и не я сложих никога. Виж за хора, които не могат да плуват въобще си е супер с жилетка Simple Smile
Ако има възрастови ограничения ще ми е интересно какви са. Дъщерята е на 10 почти, плува като рибка.

# 207
За дайвинг  искат 12г , но принципно е възможно и по малки да се гмуркат.

# 208
За дайвинг  искат 12г , но принципно е възможно и по малки да се гмуркат.
Това е за Египет, нали?
В Гърция искат 10 г.

# 209
Нали сме в темата за Египет. Щяхме да пътуваме с племеничката ми , която е на 11 . За дайвинг  през патньора на българската агенция искаха 12, през руската -няма проблем , да не говорим , че цените са с пъти по-ниски.

Общи условия

Активация на акаунт