Египет /Тема 11/

• 52 117
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Вземете си лекарства. ПСР се иска за влизане в Египет, за забележителности - не. Вие как ще стигнете до тези пирамиди, като сте в Хургада?
Имаме една нощувка в Кайро и посещение на пирамидите и музея. След това останалите нощувки сме в Хургада

# 661
  • На планетата Земя
Разбирам.
За пирамидата на Хуфу си пригответе допълнително 400 EGP, ако планирате влизане разбира се.

# 662
По време на круиза се посещава храмът в Луксор, но това включва ли посещение на музея в Луксор и ако не, има ли достатъчно време ако искаме да го посетим самостоятелно?
Колко време се отделя за разглеждане на Карнак? Може ли там да се наблюдава Звук и светлина?
В стандартната масова екскурзия не се посещава музея. Няма опция и за звук и светлина в Луксор, защото реално нямате нощувки там.
Мисля, че по новата програма със 7 нощувки на круиза това ще е възможно. Струва ми се, че съм виждала това посещение и по програмите за круиз на Аполо. Дамата, която води групите е страхотна.

Здравейте! Отдавна ни е мечта да Египет!  Темата ми е супер полезна, за което много ви благодаря! Спряли сме се на оферта на Екватор за март месец, има ли някой пътувал с тях?  Насочили сме се към Desert rose за нощувки. Искам да попитам проблем ли ще бъде на летището ако си нося лекарства от първа необходимост(аспирин и подобни)? И също проблем ли е,че не сме ваксинирани? Искат ли пср за посещение на забележителностите?
Програмата е на Абакс и пуснаха някакви намаления за първите 2-ве дати от пролетния чартър.
В Египет няма режим със сертификати. Само за влизане искат ваксина ИЛИ PCR. По обектите се влиза с маски.
Благодаря.
Аз имах в предвид звук и светлина в Карнак, не в Луксор.
Чета в момента пътеводителя на Нешънъл Джиографик и ми възникват различни въпроси.
Още не сме избрали програма, но искаме да е круиз с кацане в Кайро.
Може ли съвет относно папирусите, искам да купя истински за стената в къщи. От къде, какви цени и как ги пренасяте? Представям си го навит на руло 😀

# 663
  • На планетата Земя
Насочете се към програмите на Аполо - Кайро, влак към Асуан, круиз по Нил до Луксор, последен ден в Хургада.
По време на круиза се посещава всичко възможно - Абу Симбел, Ком Омбо, храмът на Хор, Филае..... Луксор, Карнак, колосите на Мемнон, Долината на царете, храмът на Хатшепсут ....
Посещава се и истинска фабрика за папируси от парирус, не от бананови листа. Папирусите се поставят в тубус, имат и сертификат.

# 664
  • Beyond the Frontiers
По време на круиза се посещава храмът в Луксор, но това включва ли посещение на музея в Луксор и ако не, има ли достатъчно време ако искаме да го посетим самостоятелно?
Колко време се отделя за разглеждане на Карнак? Може ли там да се наблюдава Звук и светлина?
В стандартната масова екскурзия не се посещава музея. Няма опция и за звук и светлина в Луксор, защото реално нямате нощувки там.
Мисля, че по новата програма със 7 нощувки на круиза това ще е възможно. Струва ми се, че съм виждала това посещение и по програмите за круиз на Аполо. Дамата, която води групите е страхотна.

Здравейте! Отдавна ни е мечта да Египет!  Темата ми е супер полезна, за което много ви благодаря! Спряли сме се на оферта на Екватор за март месец, има ли някой пътувал с тях?  Насочили сме се към Desert rose за нощувки. Искам да попитам проблем ли ще бъде на летището ако си нося лекарства от първа необходимост(аспирин и подобни)? И също проблем ли е,че не сме ваксинирани? Искат ли пср за посещение на забележителностите?
Програмата е на Абакс и пуснаха някакви намаления за първите 2-ве дати от пролетния чартър.
В Египет няма режим със сертификати. Само за влизане искат ваксина ИЛИ PCR. По обектите се влиза с маски.
Благодаря.
Аз имах в предвид звук и светлина в Карнак, не в Луксор.
Чета в момента пътеводителя на Нешънъл Джиографик и ми възникват различни въпроси.
Още не сме избрали програма, но искаме да е круиз с кацане в Кайро.
Може ли съвет относно папирусите, искам да купя истински за стената в къщи. От къде, какви цени и как ги пренасяте? Представям си го навит на руло 😀

Карнак е в Луксор. Мисля, че съвсем правилно съм ви разбрала. За да посетите светлинното шоу, трябва да имате нощувка там.
Има такова и в Кайро на пирамидите, предлага се като допълнителна екскурзия по програмите с Кайро.

По време на програмите се посещава фабрика за папируси, там са си истински и естествено по-скъпи. Навиват ги и ги дават в цилиндрични картонени кутии.
Аз съм си купувала от магазините Клеопатра, не са истински, най-вероятно са от палмови листа. Имам и оригинални. И едните и другите са на 10 години и нищо им няма.

# 665
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

музеят в Луксор не е нещо уау, минава се от край до край за около 45 мин със връщането да огледаш пръстчетата на краката на мумията. Sad 140 за чужденци.

освен големия музей, много близо до него, има и музей на мумиите/балсамирането на крайбрежната алея.  по-малък е.
за ученици и студенти всички обекти, освен стената на асуанския язовир, са 50% отстъпка, но трябва да се представи ученическа/студентска карта. предполагам на английски Simple Smile

за хапване горещо препоръчвам Оазис Палас Simple Smile най-чистото място в Египет, което съм виждала. обзаведено със стил и с чудесна кухня. Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 09:07 от st. Dobri

# 666

музеят в Луксор не е нещо уау, минава се от край до край за около 45 мин със връщането да огледаш пръстчетата на краката на мумията. Sad 140 за чужденци.

освен големия музей, много близо до него, има и музей на мумиите/балсамирането на крайбрежната алея.  по-малък е.
за ученици и студенти всички обекти, освен стената на асуанския язовир, са 50% отстъпка, но трябва да се представи ученическа/студентска карта. предполагам на английски Simple Smile

за хапване горещо препоръчвам Оазис Палас Simple Smile най-чистото място в Египет, което съм виждала. обзаведено със стил и с чудесна кухня. Simple Smile
Благодаря, но дали ще остане свободно време за самостоятелна разходка или програмата е доста гъста?
Благодаря, че ми напомнихте за Аполо, май тяхната програма най ми допада. Там ме влече Старо Кайро и влакът. Мисля, че ще е интересна емоция, гледах е няколко клипа в YouTube, прилично изглежда.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 11:44 от anbibian

# 667
не сме пътували с организрана група и не знам кое влиза, кое не.
не знам и кое наричате "старо Кайро". Ислямик Кайро са джамиите и цитаделата, Коптик Кайро са църквите и музея на коптите, Хан Халили е не само базар, а и 7 много интересни исторически забележителности.
Simple Smile и трите места могат да се класират за старо Кайро.

влак... не искам да си припомням.
заради екзотиката решихме да пътуваме Кайро - Асуан с влак. нормално е 12 часа, нощен преход - качваш се в Кайро, спиш във влака и се събуждаш в Асуан.
прочетох, че нормално имат закъснения с 1-2 часа, но при 12 часа преход още 2 няма да се усетят.
гарата на Кайро наистина е красива сграда, с интересни декорации вън и вътре, проектирана и изпълнена добре.
но поддръжката е...
а организацията на пътуванията е два пъти ...
/дама съм и няма да напиша думите, но вие ще се сетите./

пътувахме цяла нощ, събудихме се с мисълта, че сме някъде край Асуан и изненада - GPSа показа, че сме на 120км от Кайро. след още 12 часа стигнахме до Луксор. по думите на агента, заради дъжда и снега и мъглата, ситемата давала грешки, влаковете са спрени на изчакване и се пускат ръчно, когато диспечерът се увери, че на линията няма друг влак.
само дето за цяла седмица в Луксор бяха стигнали общо два влака, като седмицата включва 5 дена преди снега и дъжда.
с една дума - пропуснете влака ако можете.

# 668
  • На планетата Земя
Сборът от тези неща при огранизираните екскурзии се нарича Старо Кайро.

Имали сте голям късмет с този влак, съжалявам за приключението. Мисля, че това са редки случаи, затова и хората туристи продължават да го ползват и да разчитат на него.

# 669
Simple Smile значи ви трябва един цял ден за старо Кайро.
може и да не стигне. Simple Smile

# 670
Сега чета и се чудя. Коя програма за круиз е по-хубава, на Абакс или на Аполо? Как са хотелите по двете програми и добри ли са екскурзоводите?

# 671
  • На планетата Земя
Давам глас за Аполо и техния екскурзовод - уникална дама! Прави пътешествието още по-магично, истинско съкровище за тур оператора и туристите е.

# 672
Давам глас за Аполо и техния екскурзовод - уникална дама! Прави пътешествието още по-магично, истинско съкровище за тур оператора и туристите е.
А може ли директно да се заяви екскурзия от Аполо, тъй като от Абакс не може. Писаха ми, че не работят с крайни клиенти, а трябва да се свържа с фирма.

# 673
  • На планетата Земя
Аполо имат форма за запитване за екскурзиите си. Пишете им и те ще кажат.

# 674
  • Beyond the Frontiers
А може ли директно да се заяви екскурзия от Аполо, тъй като от Абакс не може. Писаха ми, че не работят с крайни клиенти, а трябва да се свържа с фирма.
Абакс са wholesaler, не разбирам какво ви притеснява. Ако си имате ваш агент, с който си пътувате, просто го попитайте за цена.

Аполо работят и директно и чрез други агенции.

Сега чета и се чудя. Коя програма за круиз е по-хубава, на Абакс или на Аполо? Как са хотелите по двете програми и добри ли са екскурзоводите?

За екскурзионните програми не се ползват някакви уау хотели. В смисъл, че са ок предвид, че най-често само се спи в тях. При Абакс имате опция за доплащане за хотела в Хургада - Jaz Aquamarin.
Като гидове - на Аполо ги води само 1 човек, за мен те са по-бутиков вариант, защото групата е една 30-40 души, колегата може да обърне внимание на всички. При Абакс е малко по-масов вариант и ако сте по време на празници, може и да не е от топ екскурзоводите им. Но и при двете фирми с вас е екскурзовод, а не просто преводач - което ги отличава от други с подобни програми на пазара.

Общи условия

Активация на акаунт