На море в Гърция 2021 - II

• 51 020
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте група.
Бихте ли споделили идеи за апартамент или къща под наем на Закинтос в близост до Лаганас.
Приемам препоръки за хубави места за посещение, хубави таверни.
Предварително благодаря.

# 211
Здравейте, знам че има отделна тема за Закинтос, но тя не е особено активна и затова ще питам тук. Ние летим на 01.07 за Закинтос със Уиз Еър, резервирали сме този хотел: https://www.booking.com/hotel/gr/alykanas-village-resort.bg.html … 30&aid=304142
Някой има, ли информация и отзиви за хотела и района, в който ще сме.
Благодаря предварително!

# 212
DiscoBisquit моля за линк за колата. Замисли ме по въпроса с Крит.

# 213
Здравейте. Искам да попитам реално спазват ли се мерките относно носенето на маски в кола, по улицата на открито? Имаме приятел, който се чуди дали да дойде с нас, понеже не му се нрави предимно носенето на маска наляво и надясно. Интересува ме как реално са нещата, а не какви са мерките по принцип, зщаото ги знам. Става въпрос за Волос. На Пилио смятам, че никой няма да следи дали сме с маски в колата 😃. За плаж знам, че не се носят, а само до вц, същото е и при заведенията. Все още ли няма музика в заведенията ми е интересно?

# 214
Чета ви, чета ви, но почти съм се отказала от Гърция за юлската отпуска. Много ми е мъчно, защото от миналата година не сме били и страшно ни липсва, обаче.... Сами си затрудняват туристите. Децата искат Турция, мъжът ми говори за Черна гора, аз все още не съм взела страна в спора, а остават три седмици до отпуската...

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 11:54 от Кайлис

# 215
  • София
Здравейте,отдавна ви чета и не съм се обаждала до момента.Благодарности на Параход за отделеното време да води tтази изключително полезна тема с цялата изчерпателната информация Flowers Rose

Ние ще пътуваме за Тасос на 7 срещу 8 юни.Иначе ще сме двама.Аз с ЕЦС(ваксинирана),а за ММ го изкара,но за съжаление няма още 2 месеца и ще е с ПСР.Ще следя темата и като пристигнем ще пиша подробности,живот и здраве.
Това за вечерния час,момичета от къде дойде като инфо?Проверено  и сигурно ли ,че ще ни облекчи доста на фона на останалите условности...

# 216
  • софия
След като резервирах на Бетономорието, все пак смятаме да отидем на континента. Всички имаме вътрешна съпротива и антигенните тестове на връщане определиха решението.

# 217
Здравейте,отдавна ви чета и не съм се обаждала до момента.Благодарности на Параход за отделеното време да води tтази изключително полезна тема с цялата изчерпателната информация Flowers Rose

Ние ще пътуваме за Тасос на 7 срещу 8 юни.Иначе ще сме двама.Аз с ЕЦС(ваксинирана),а за ММ го изкара,но за съжаление няма още 2 месеца и ще е с ПСР.Ще следя темата и като пристигнем ще пиша подробности,живот и здраве.
Това за вечерния час,момичета от къде дойде като инфо?Проверено  и сигурно ли ,че ще ни облекчи доста на фона на останалите условности...
Не е измислица, има вечерен час. Например миналия месец в началото той бе до 22 и 30. След това мисля, че стана до 23 и 30,а сега мисля, че е до 02 и 30,което е ок.

# 218
Не знаех, че разпознаването на място по снимка е критерий за психичното здраве Laughing

И аз се замислих за това "въпреки всичко", да не би останалите ми постове да звучат налудничаво Grinning

За да не е спам - не знам доколко се спазва това с маските на открито, но наскоро гледах сайт с уебкамери от различни места в Гърция и не видях никой с маска. Предполагам, че в по-големите градове и градските бийч барове повече се следи за правилата, но това си е само мое предположение.

# 219
  • София

От администраторите във ФБ Кулата.

# 220
  • София
Вечерният час е от 0:30 до 5:00.

Аз ще се радвам на препоръки за безлюдни плажове и места за шнорхелинг на Южна Евия.

# 221
Вкючвам се пак да кажа за колата. Ето това е фирмата от която поръчахме. https://athenscars.gr/. Доставиха ни колата до хотела и платихме с кредитна карта, те си носеха устройство. Разбрахме се, че ще им оставим колата в офиса, а те ще ни закарат до летището на връщане.
Вечерен час има и е точно както е написала Змия. В ресторантите не се пуска музика (това не знам на кой болен мозък му е хрумнало и как точно пази от Ковида). Полицаите, които следят за спазването на вечерния час стоят предимно в центъра. Ако се разхождате по плажа или по крайбрежната е малко вероятно да ви спрат и направят забележка. Маските са задължителни навън, но не всеки носи. Ние забравяме да слагаме и никой не ни прави забележка, даже в магазини влизахме и нищо ..... напазаруваме си, излезнем и се сетим, че трябваше маска.
И още нещо – почистването на стаята поне при нас се заявява предварително, защото по презумпция не влизат по стаите заради пандемията. Хавлиите за слагат в пликове, които ни ги дават всеки ден. Ние сме заявили почистване всеки ден в определен час и си е почти както обикновено. Единствено хавлиите слагаме в плик, вместо да ги хвърлим на пода. Това е за сега от мен.

# 222
DiscoBiscuit, искам да те помоля да обърнеш внимание как са пътищата (особено тези до плажовете) и подходящи ли са за лека кола. Аз също съм наела едно кабрио за Септември, но ме наплашиха,че част от пътищата са черни и е по-добре да наема висока кола.

# 223
Чета ви, чета ви, но почти съм се отказала от Гърция за юлската отпуска. Много ми е мъчно, защото от миналата година не сме били и страшно ни липсва, обаче.... Сами си затрудняват туристите. Децата искат Турция, мъжът ми говори за Черна гора, аз все още не съм взела страна в спора, а остават три седмици до отпуската...
Ние сменихме дестинацията. И на мен ми е много мъчно, но ми писна от допълнителни ограничения.
Юли сме в Турция. В края на септември трябваше да сме на Итака и Кефалония, но май ще се предам и почнах да се оглеждам за други дестинации, предимно Хърватски, тъй като скоро може би ще се наложи да пътуваме натам по работа и евентуално може да съчетаем с едно море. Босна и Херцеговина е другия вариант.
Сега като чета за Крит и за там почнах да се навивам. Няма да има фериботи, летим до там с тестове, рент а Кар и летим на обратно. Варианта е приемлив.
Миконос е другата бленувана дестинация, но исках от там да хванем фери към Сирос и Тинос - няма да е тази година...

# 224
  • Пловдив
И ние по тази логика решихме Крит + надявам се да го видим без милионите туристи. За пръв път ще ни е Гърция със самолет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт