На море в Гърция 2021 - II

• 50 378
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз още не съм чула някой с ваксина да е тестван на границата. Ние и колата пред нас (също българи) минахме директно, без тест.

# 526
хммм, значи от нашата кола аз ще съм "случайно" тестваната. Единствената голяма съм без 2 дози ваксини. Мислех, че и ваксинираните може да се жертват Grinning

# 527
На Маказа тестват и ваксинирани.

# 528
  • Пловдив
Здравейте на всички. Четох, четох, но да попитам дали правилно съм разбрала. Смятаме да пътуваме на първи-втори юли в Гърция, правилно ли съм разбрала:
- аз и съпругът ми сме ваксинирани, повече от 14 дни са минали от втората доза и пътуваме с европейските сертификати - на хартия може ли да са или трябва електронни?
- детето е на 12 години и за него е необходим PCR тест;
- на влизане в България ние минаваме със сертификатите, а на детето трябва да направим тест в Гърция, може и антигенен, не е задължително да е PCR?
Благодаря на всички, пишещи в тази тема!

# 529
На детето можете и в България да му направите антигенен тест, имате срок 24 часа от влизането в страната.
Всичко сте разбрала. Сертификатите си ги разпечатайте на хартия.

# 530
  • Пловдив
На детето можете и в България да му направите антигенен тест, имате срок 24 часа от влизането в страната.
Всичко сте разбрала. Сертификатите си ги разпечатайте на хартия.

Благодаря. Планираме да се върнем в събота и може би няма да има работеща лаборатория. Не съм проверявала в Пловдив има ли в неделя.

# 531
  • София
По-добре си направете там, РЗИ Благоевград са доста бавни в обработването.

# 532
  • София
Ние вече минахме два пъти с ваксини.
Нашите приятели са един с ваксина и един с ПСР. Не тестваха човека с ПСР-а.

# 533
  • на земята
Здравейте пътуваме за Гърция тези дни,трябва ли да попълваме някъде през коя граница ще минем и деня?
Антигенен тест на децата ще направим от тук предния ден,ние сме с ваксина,изваден сертификат на хартия и електронно на телефона.
Нещо друго да ни убягва?
Благодаря ви

# 534
  • софия
Антигенният все още не се приема. Не ги въвеждат в системата.

# 535
Като подпълваш декларацията за QR код ще посочиш през кой ГКПП ще приминеш и датата също.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 21:13 от Пролетно цвете

# 536
Здравейте пътуваме за Гърция тези дни,трябва ли да попълваме някъде през коя граница ще минем и деня?
Антигенен тест на децата ще направим от тук предния ден,ние сме с ваксина,изваден сертификат на хартия и електронно на телефона.
Нещо друго да ни убягва?
Благодаря ви
Трябва да попълните през кой пункт на границата ще преминете, както и датата.
За децата си направете PCR тест. С антигенен няма да ви пуснат, ще забавите опашката от коли на границата, така или иначе ще ви върнат.

# 537
Маказа е отворен от 7ч до 23ч. Ако пристигнете извън този интервал стоите и чакате работното време. Ние се наредихме 5:20 и бяхме 7ма кола. До началото на работния ден се образува колона основно от румънци. PLF показахме на телефоните - въобще не ги погледнаха. Не са ни тествали допълнително. В Гърция се носят маски на открито, но по-голяма част и от гърците са без или с маска под носа.
Навсякъде е спокойно

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 18:45 от Medika

# 538
  • на земята
Къде се попълва тази декларация,електронно ли ,там на границата ли?
Друго какво се попълва,мога ли да видя някъде декларацията?

# 539
  • София
Къде се попълва тази декларация,електронно ли ,там на границата ли?
Друго какво се попълва,мога ли да видя някъде декларацията?

Да хвърлите поне един поглед на първия пост на първа страница ако може. Там пише доста подробно.

Общи условия

Активация на акаунт