На море в Гърция 2021 - II

• 50 373
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
Тестовете ощетяват финансово семействата, всеки иска да знае предварително ще се тества ли или не, колко члена на семейството ще се тества, освен че натоварва бюджета за почвиква, усложнява нещата. Така че напълно ги разбирма аз хората, че първо с тестовете се занимават. А декларациите се лесна работа...
Толкова лесна работа е декларацията, че всеки втори пита как и защо се попълва. А на който тестовете му ощетяват бюджета просто не пътува или се ваксинира. Тестове има от една година и ще има поне още една.
Аз моля, освен за преминаването на границата и качването на фериботите, да споделяте и къде сте отседнали като база. Иначе темата става напълно безсмислена.

# 556
  • Пловдив
Здравейте, търся студио или малък апартамент в Урануполи, моля за вашите предложения 🙂

Там няма хубави плажове.
А така, аз какво съм чела... Искаше ми се на западния бряг на Атон или Касандра, вече сме били къде ли не 🙂 Ще имам няколко свободни дни през септември и ми се иска по-близко 🏖️

# 557
Защо не за няколко дни през септември?
Преди Уранополи има огромен  пуст плаж, на до 20-тина минути са Неа Рода, Кумица, ден за  Амулияни, от пристанището на Уранополи се ходи до едно пусто островче отсреща, забравих му името и то дните няма да стигнат 😉

# 558
Помощ! Тази сутрин си получих PLF сертификата, обаче изключително много се притесних. Днес летим за Ханя от София. Беше написано в техния сайт, че един сертификат е за семейство и аз съм попълнила един от мое име и съм добавила човек от семейството, с когото пътувам - мъжа ми, като си мисля, че този един сертификат важи и за двама ни.
Моля ви, кажете ми дали ще ни качат на самолета с този един PLF? Вече няма и какво да направя, няма как и на него да му направя, защото ще го получим след полета. Ако заради такава простотия не се качим, направо ще се пръсна от яд.

# 559
  • София
Помощ! Тази сутрин си получих PLF сертификата, обаче изключително много се притесних. Днес летим за Ханя от София. Беше написано в техния сайт, че един сертификат е за семейство и аз съм попълнила един от мое име и съм добавила човек от семейството, с когото пътувам - мъжа ми, като си мисля, че този един сертификат важи и за двама ни.
Моля ви, кажете ми дали ще ни качат на самолета с този един PLF? Вече няма и какво да направя, няма как и на него да му направя, защото ще го получим след полета. Ако заради такава простотия не се качим, направо ще се пръсна от яд.
На глупаците от Уиз им покажи указанията на гръцкия сайт да се попълва една форма. И не отстъпвай, ще ви качат. Приятна почивка!

# 560
Сега погледнах и имейла от Wizz air...
Пише, че всеки човек от резервацията трябва да има код, иначе няма да бъде качен на самолета.
Ще се гръмна! Дано някакво чудо стане на летището.

# 561
  • Бургас
Здравейте, търся студио или малък апартамент в Урануполи, моля за вашите предложения 🙂

Там няма хубави плажове.
Аз много харесвам Атон. Душичката ми остана на един плаж със ситни камъчета малко в страни от Йерисос. Да, не е фин пясък. Нямаше пукнато заведение. Плажа беше наш. Красив, чист, тих…
Ние и тук сме си свикнали със скални плажове, та си харесваме всичко от скала до фин пясък. Просто онова местенце ще си ми остане любимо Simple Smile
А Урануполи е красиво градче.

Тази година ние ще сме на Тасос, защото пътуваме с доста деца и ще теглим моторна лодка, та не можем да си позволим по - дълги пътувания.

Преди ковид бяхме в едно къще в Неа Каликратия. Удобно беше и на пешеходно разстояние от плажа. Плажовете големи и с фин пясък. Имаше хубави барове и вечер гостуваха техни изпълнители. Седиш си на плажа и слушаш на живо (красота)…обаче го нямаше онова дивото и красивото, което усетих на Атон.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 09:02 от MeMyselfI

# 562
  • София
Пише, че всеки човек от резервацията трябва да има код, иначе няма да бъде качен на самолета.
Прочети тук https://magelanci.com/forums/topic/16668-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B … B8%D1%8F/page/11/

# 563
  • София
ainmo, сподели после. Дано нямате проблеми!

# 564
  • Пловдив
Носи плф-а на хартия в 2 екземпляра - за теб и за мъжа ти. Той има код, нали е в твоя?
Всъщност е добре всички документи зс проверка да са разпечатани - спестява доста разправии на летището, а и не се налага всякакви хора да пипат телефона ти.

# 565
Прочети тук https://magelanci.com/forums/topic/16668-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B … B8%D1%8F/page/11/

Прочетох, че има хора, летяли с Уиз, с един PLF. Да видим днес какво ще стане, довечера летим в 19.00. Ако мъжа ми не го пуснат, единствения вариант, ако искаме все пак да отидем до Крит, е да лети от Букурещ утре, отделно от мен. Е това вече ще бъде незабравима почивка 😃
Само си представям да се изтърся на Ханя сама и да вземам кола, да търся апартамента....Не че не мога, ама....

# 566
  • София

И аз съм на мнението на yovanka
Всъщност попълвайки една форма, всеки от семейството, тъй като е включен във формата има код, макар че той е един и същ, но си е код за всеки включен във формата. Уиз би трябвало да се съобразят с изискването на гръцките власти. В протокола за попълване на формата много ясно пише:
One PLF should be submitted per family.

Успех и безпроблемно пътуване Ви пожелавам, надявам се, че всичко ще мине гладко.
Моля, пишете как се е развил казуса все пак.

# 567
Здравейте, снощи попълнихме 1 PLF, титуляр мъжа ми, семейство в колата,-аз и дъщеря ни.
До колкото разбрах документа е за автомобил.
Това значи, че 1 е достатъчен, нали?
Трябва ли да попълваме и за мен? Детето е на 1 годинка и малко.

# 568
  • софия
Ееее, точно в предходните няколко поста това е обсъдено (за пореден път)!

# 569
  • София
Снощи най накрая седнахме с ММ да резервираме хотел в Скиатос. И тъй като ще нощуваме във Волос за да можем на сутринта да хванем ферибота ударихме на камък. Нищо свободно няма във цял Волос за нощуване тази събота през букинг. Някой може ли да помогне с прилично местенце наблизо за нощувка за двама възрастни и едно подрастващо дете на 12г.
В краен случай на място ще търсим, но ще ми е неспокойно.
.
Може да погледнете и  селцата в планината над Волос - Макриница и Портария. Много живописни със страхотна гледка към залива от високо. Дано имате време да ги разгледате. Ние сме били в това хотелче: http://www.hoteladam.gr/ . Много симпатични домакини , има и къде да се паркира пред него.
Мога и  ресторанти да Ви препоръчам ако искате

Общи условия

Активация на акаунт