На море в Гърция 2021 - II

• 50 285
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Scaniа, Параход - благодаря ви Flowers Sunflower
Мислех в Корони да спим, но може и Финикунда. По-малко туристически повече ми допадат.
А за разглеждане на Войдокилия, Пилос и Метони - 5 часа дали са добре?

Над плажа Мавровуни (до Финикунда) в горичките има прекрасни студия и вили. Този плаж, Λάμπες и Λούτσα са местата за по-дълго плажуване.

Препоръчвам една таверна Фотис в Евангелисмос. Задължителна е резервацията поне ден предварително. Ходят много местни и е предимно за месо, не за морски продукти. Понякога има жива музика и тогава резервация се прави още по-отрано. Но преживяването си заслужава, поне според нас.
Мераки в Камария също не е лоша. Единствено не успяхме да пробваме Аполония от препоръчаните ни в региона.
В Метони мога да препоръчам Klēmatariá. Беше много вкусно. Никос не ни хареса чак толкова, но не беше и зле.

Войдокиля в сезон е доста пренаселена. Последният път изобщо се отказахме да разпъваме кърпи и чадъри. Хубавото е, че сме го видяли и абсолютно празен та знаем, че е прекрасен плаж.

Не бих си слагала изобщо стриктен график по часове. Десет дни за обиколка на Пелопонес изобщо не са много. Затова бих се съсредоточила в западна или източна част.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 14:22 от Fancy

# 661
  • София
Ако дните са 10 и идеята е да се почива, бих ги отделила само на един ръкав.
Ако искате само да разглеждате без никаква почивка, може и два ръкава.
Повече не бих се опитала да вместя.
Два пъти сме били в Монемвасия, поне по половин ден изкарваме там.
Ако харесвате места като древна Олимпия, бих препоръчала и древна Месина, за двете места по половин ден.

На мен крепостта на Метони ми хареса много, два пъти сме ходили, два часа са ми малко.

Войдокиля трябва да се види и отгоре.

Тенаро също е задължително място според мен.

Пак ми се ходи на всички тези места.

# 662
  • Варна
Каламата като град също си струва разглеждането, много приятен град. Вечерта можете да седнете на заведенията на пристанището, струва си да се отдели поне следобеда и вечерта.

# 663
На Амулиани е супер спокойно, почти няма туристи. Заповядайте Anchor

# 664
  • Някъде Там
много много благодаря момичета Nature Sunny
благодаря за таверните, Fancy
знам че няма да разгледаме всичко, но сега като казвате кое на кой е харесало и откривам нови неща.
Просто ще ги набележа и ще ги помислим.
Иначе мислим да сме средата на юли - май в бързането не съм го уточнила Flushed - и се надявам да не е много жега. И оглеждам да спим по къмпинги - директно до морето. Без деца сме - само 4 възрастни Simple Smile
Също така обичаме риболова и гмуркането.
Нещо по средата мисля да е - хем и лежерно хем и разходка и ИСТИНСКА ГЪРЦИЯ Simple Smile .
Като стане много жега може да седим на хлад по плажа или да пътуваме в колата - нямам си идея още колко жега може да е там Simple Smile Но на прогнозата не дават 40 градуса надявам се да не е.
И все пак ако видим че нещо много се уморим или ни е в повече разходката може да прескочим и да оставим за повтаряне, потретване....
Но идеите които давате доста неща си набелязох - ще ги сортирам и ще ревизирам Simple Smile
Много, много  ви благодаря People Dancer

# 665
Да, древна Месина наистина си заслужава, а е от малко споменаваните и посещавани. Май ни хареса повече последния път от Олимпия, но вероятно защото Олимпия я гледаме за втори път.
Все не успяваме да стигнем и до Temple of Epikourios Apollon.

И Метони, и Корони са много хубави градчета за разходка. Но в района моят фаворит си остава Пилос. Някакъв друг дух има градчето с площада обърнат към невероятния Наварино и с дебели сенки на платаните.

# 666
...И оглеждам да спим по къмпинги - директно до морето. Без деца сме - само 4 възрастни Simple Smile...

Oooo, ама ти си пропуснала ключова дума - къмпинг Smile Тогава за спане много по-удачен вариант е плажът преди Финикунда (вместо Метони). Там има 4-5 къмпинга. Препоръчвам този, който е най-близо до селото, защото има пътечка до Финикунда и е супер удобно - хем на къмпинга е спокойно, хем селото е на една ръка разстояние. Ресторантът срещу къмпинга също е доста добър.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 16:25 от Mur

# 667
И аз мисля, че са много подходящи къмпингите на този плаж, Анемомилос се казва въпросният най-близък до селото.

# 668
Здравейте,
Ще пътуваме до Ханя със самолет от София. Попълних PLF, направихме PCR-и, но се филмирах относно Зеления сертификат. Трябва ли да попълвам такъв формуляр, при положение, че кацаме със самолет директно на острова?
Обърква ме следния текст, който се отнася за пътуващите и по море, и по въздух:
Всички пълнолетни пътуващи до и от островите, задължително попълват и формуляр за здравен статус 24 часа преди пътуването, като вписват в него и придружаващите ги непълнолетни. Формулярът на английски може да бъде попълнен на адрес : https://HTTPS://SEA.TRAVEL.GOV.GR/#/

# 669
Здравейте,
Ще пътуваме до Ханя със самолет от София. Попълних PLF, направихме PCR-и, но се филмирах относно Зеления сертификат. Трябва ли да попълвам такъв формуляр, при положение, че кацаме със самолет директно на острова?
Обърква ме следния текст, който се отнася за пътуващите и по море, и по въздух:
Всички пълнолетни пътуващи до и от островите, задължително попълват и формуляр за здравен статус 24 часа преди пътуването, като вписват в него и придружаващите ги непълнолетни. Формулярът на английски може да бъде попълнен на адрес : https://HTTPS://SEA.TRAVEL.GOV.GR/#/
Не знам къде ги четете тези неща.
PLF е задължителна за всички влизащи в страната, независимо как пътуват. Зеленият сертификат е сертификатът по европейски образец, с който се удостоверява пълен ваксинационен цикъл или преболедуване (his.bg).
Формата, която евентуално имате предвид (линкът не се отваря), важи за пътуващите по вода.
Не се очаква да я имате, ако няма да се качвате на кораб.
https://sea.travel.gov.gr/#/
"All travellers must complete their health statement form before their embarkation to their ship."

# 670
Някой има ли представа дали в един PLF мога да регистрирам и двете коли, с които пътуваме?

# 671
дали в един PLF мога да регистрирам и двете коли, с които пътуваме?
Не.

# 672
Във ФБ групата за Кулата току що писаха, че от 19 юни ще може да се влиза в Гърция с антигенен тест на хартиен носител. Искрено се надявам да е истина.

# 673
Моля, препоръчайте някоя хубава таверна/ресторант с прилични и вкусни ястия в Калитея, Афитос на Касандра. Миже и в някой съседен курорт, но да не е на повече от 30минути с кола.

# 674
молец, благодаря! Информацията прочетох и копирах от сайта на МВнР.

Общи условия

Активация на акаунт