На море в Гърция 2021 - II

• 50 327
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Все още няма официален документ/ линк от гръцка страна.

# 646
Здравейте, правите ли си допълнителни здравни  застраховки за дните , в който сте в Гърция? Имаме ли някакви здравни права там, ако се случи нещо спешно?

# 647
  • София
Здравейте, правите ли си допълнителни здравни  застраховки за дните , в който сте в Гърция? Имаме ли някакви здравни права там, ако се случи нещо спешно?

Винаги правим и се е налагало да ги ползваме, много доволни сме от обслужването на Алианц. Детето падна и ни трябваше рентген, на 50км имаше само, готови бяха даже и такси да ни заплатят до там, ние се закарахме сами, но там в болницата и стотинка не сме платили. Можете онлайн да си купите пакет

# 648
Здравейте, правите ли си допълнителни здравни  застраховки за дните , в който сте в Гърция? Имаме ли някакви здравни прав
а там, ако се случи нещо спешно?

Правим си за семейството - за 12 дни са 60 лева в Алианц. Принципно и с Европ. здравна става, но съм имал ситуации нетърпящи търсене на подходяща болница.
Със застраховката ме обслужиха на момента. Само един телефон звъннаха да проверят валидността.

-------------

Инак на Кулата пак е зле Sad
Само от полунощ до 6 не видях чакащи коли.
Вчера ги спираха извън обсега на камерата при бензиностанцията. Тъпа работа. Мислят си - като не се вижда на камерите - значи няма проблем Sad

# 649
  • София
И аз си правя застраховка Помощ при пътуване, но предпочитам Армеец. И европейска здравноосигурителна карта имам, но се моля и двете да не ми трябват при почивката.

# 650
А за ковид престой препоръчвам да се прави отделна застраховка, тъй като традиционните не покриват ковида.   https://www.allianz-assistance.bg/uslugi/chesto-zadavani-vaprosi.html

# 651
  • Sofia
60лв за цялото семейство или на човек е цената на застраховката?

# 652
Вчера към 20,00 часа се прибрахме в България през Кулата и имаше километрична опашка от коли към Гърция. Направо необяснимо за мен. Камионите бяха отделно. Дано се подобри организацията.
Ако ви се гледат снимки от Амуляни почти без туристи през юни, заповядайте. Изкарахме доста добре тези четири дни, макар и времето да беше нестабилно. Благодарение на спокойствието, успяхме да се откъснем от ежедневието. Плажувахме, плувахме и се разхождахме. Хапнахме и доста вкусни ястия в таверна Климатариа. Видяхме островчето без туристическия натиск.

Снимките са супер! Ние ще пътуваме след 2 седмици към Амуляни, приемаме всякакви съвети и препоръки?

# 653
60лв за цялото семейство или на човек е цената на застраховката?

Застраховката е за семейството - 2възрастни с 2 деца
Вътре се изписват имената и ЕГН

# 654
  • Някъде Там
Scaniа, Параход - благодаря ви Flowers Sunflower
Мислех в Корони да спим, но може и Финикунда. По-малко туристически повече ми допадат.
А за разглеждане на Войдокилия, Пилос и Метони - 5 часа дали са добре?

# 655
  • Пловдив
Ами зависи какво ще им гледате. Ако спрете, снимате и тръгнете - ще стигнат.
Ние до Войдокиля ходихме 2 пъти, защото ни хареса плажът. То само докато стигнеш до другия край и да погледнеш отгоре - ето ги поне 2 часа с връщането, без плажуване.
Пилос и Метони посред горещ летен ден не знам какво може да се прави, освен да се яде на климатик/сянка. По-приятно е вечер за разходка, като се поскрие слънцето.
Има си и време за придвижване между тях, паркиране, така че аз не бих се вместила в 5 часа в 1 ден.
Между другото целият район от Каламата до Метони изобщо не беше туристически, обратно на очакванията ми.
Ние бяхме отседнали в маслините над Метони - супер спокойно и с чудесна гледка към морето и замъка. Финикунда също е добра отправна точка.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 14:01 от jul

# 656
Пилос е много приятно на площада да се седне или на заведенията покрай водата. Има и крепост за желаещите, хич не е за претупване.
Метони по-скоро няма какво да се прави, ако не ходиш до крепостта и я погледнеш от плажа, а и плажът хич не си струва, от един сбит, твърд и влажен пясък е, морското дъно е хубаво, но не става за лежане.
Всъщност, има и шезлонги, но аз не съм им пациентела Smile

# 657
  • Пловдив
А за ковид престой препоръчвам да се прави отделна застраховка, тъй като традиционните не покриват ковида.   https://www.allianz-assistance.bg/uslugi/chesto-zadavani-vaprosi.html

Какво имате предвид под отделна застраховка за ковид престой?
В общите условия на Алианц, виждам, че тяхната здравна застраховка за чужбина (Защита при пътуване) включва акутно заболяване в чужбина включително и Covid-19.

# 658
  • Пловдив
Абсолютно не става плажът на Метони. Крепостта, ако ще се гледа вътре - рано сутрин.

Ако харесвате дивотия /като нас/, маслиновите горички на Метони предлагат настаняване с гледка към Финикунда и крепостта на Метони -

# 659
Аз съм съгласна с jul и evhen.
Ако повече време останете на плаж Войдокилия, качите се горе до крепостта, после в Пилос може да се разтъпчете, много приятно градче и да спите в Метони. Там няма кой знае какво да се гледа, но ми се струва като добро място за преспиване. Според времето и желанието, може да разгледате крепостта вечерта в деня на пристигане или сутринта преди тръгване (даже ще е по-добре, защото ще е по-хладно).
На мен Войдокилия много ми хареса, беше чисто, кристално и много спокойно. Отидохме раничко, преди навалицата. Чела съм че следобед течението може да донесе боклуци във водата. Така че ако можете да се организирате да сте там преди обед, би било по-добре.
Същото е и за Монемвасия. Там бяхме още по-рано и успяхме да спрем близо до портите, проблем с паркиране и придвижване не сме имали. Това се случава в края на юни, август може да е по-натоварено, но пък сега е ковид време, та не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт