На море в Гърция 2021 - II

• 50 332
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Есме, тези от Уиз май се заяждат доста и си имат техни изисквания, за това си направете два отделни плф-а.

# 616
От групата във ФБ - вдигат възрастта за децата - до 12г. без тест

# 617
  • София
На влизане в Гърция или на влизане в България?

# 618
  • София

За влизане в Гърция

# 619
  • София
Благодаря, дано да се потвърди.

# 620

За влизане в Гърция

За жалост не го обявяват официално - https://travel.gov.gr/#/

# 621
  • Някъде Там
благодаря ви Sparkling Heart- почнах да нагласям горе долу нещата
MariaNova, jul  - 10 дни.
нещо такова почнах да мисля
Скрит текст:
Ден 1
18:00-19:00 пристигане в Palouki, Гърция, настаняване, плаж, ядене

Ден 2
08:00 -09:00-отпътуване към Древна Олимпия. Пристигане + 2-3 часа разглеждане
12:00 – тръгваме
13:30 пристигане към Voidokilia Beach, Гърция( ако искаме да го видим и да се топнем във водата ) 
15:00 - Пилос - разглеждане 1 час. Тръгване към 16:30
17:00 - Метони  разглеждане 1 час
18:00-19:00 - настаняване в КОРОНИ

Ден 3 (това го обмислям кое да видим, кое не и може би 2 дни тук )
Мани
-Спарти,Мистра
- Грaдчетo Гитиο
- Грaд Арeοпοли и Пeщеритe Дирοс дο Арeoпοли
- Мaлкитe приcтанищa Лимени и Гeролименаc
- Ватия, мaлκо ceлο на върхa нa хълм c изглeд към мοретο и няκoлκο изоставeни κъщи, в kοитο мοжeте дa влeзeте
- Нoc Тeнaрο, най-южнaтa точκа нa кοнтинeнтaлна Еврοпa и древния хрaм на Пοceйдoн в близοст
- Плaжът Мезапοc с гοлeмитe мoрcκи пещeри, в kοито мοжe дa пοплувате (κοгaтo нямa cилeн вятър), и с изглeд към Кacтрο Тигани
- Пοртο Кaгиo, мaлъκ зaлив c приcтанищe в нaй-южнaта чaст нa Мани,

за Древна Олимпия - четох че може и ден, но и 2-3 часа също стигат - не знам дали е наистина така Simple Smile
Voidokilia Beach, Пилос, Метони и Корони - освен крепостите, плажа има ли друго интересно тук.  Много ли са туристически? Ако може и таверни да препоръчате Relaxed

Мани - има доста - ще го видя тези дни кое къде и как да се види и ще пиша пак. Просто изкарах списък с неща, които пише че си заслужават.
Чудя се по крайбрежието ( Кардамили, Ступа) или през Мистра, Спарта.
Ясно ми е че не може всичко да се покрие за малко време - но ми се иска да го разгледаме и надявам се след време ако ни хареса да се върнем за повече подробности.

# 622
  • София
Ще го обновят като излезе официално в техния ДВ. Чета, че ще има положителни промени и за бързите тестове. Прекрасно!
Обаче, като чета какъв кошмар е било днес на Кулата, направо....

# 623
На Кулата навалицата не е ли за товарните камиони?

# 624
  • София
Не, днес четох за 4 часа и половина-пет чакане за леките коли. Имало полиция, разправии...

# 625
Ден 1
18:00-19:00 пристигане в Palouki, Гърция, настаняване, плаж, ядене

Ден 2
08:00 -09:00-отпътуване към Древна Олимпия. Пристигане + 2-3 часа разглеждане
12:00 – тръгваме
13:30 пристигане към Voidokilia Beach, Гърция( ако искаме да го видим и да се топнем във водата ) 
15:00 - Пилос - разглеждане 1 час. Тръгване към 16:30
17:00 - Метони  разглеждане 1 час
18:00-19:00 - настаняване в КОРОНИ

Ден 3 (това го обмислям кое да видим, кое не и може би 2 дни тук )
Мани
-Спарти,Мистра
- Грaдчетo Гитиο
- Грaд Арeοпοли и Пeщеритe Дирοс дο Арeoпοли
- Мaлкитe приcтанищa Лимени и Гeролименаc
- Ватия, мaлκо ceлο на върхa нa хълм c изглeд към мοретο и няκoлκο изоставeни κъщи, в kοитο мοжeте дa влeзeте
- Нoc Тeнaрο, най-южнaтa точκа нa кοнтинeнтaлна Еврοпa и древния хрaм на Пοceйдoн в близοст
- Плaжът Мезапοc с гοлeмитe мoрcκи пещeри, в kοито мοжe дa пοплувате (κοгaтo нямa cилeн вятър), и с изглeд към Кacтрο Тигани
- Пοртο Кaгиo, мaлъκ зaлив c приcтанищe в нaй-южнaта чaст нa Мани,
Ден 2 ще е по-добре да го разделиш на два дни. Ден 3 и той така Wink
Както и да го редиш, програмата е ориентировъчна, в движение ще решавате колко може да се види за ден.
Имай предвид, че ще се изморите от път още на отиване. Ако ви хване и някоя голяма жега, както нас първия път (беше 40+ градуса няколко дни), няма да може много да обикаляте по крепости и чукари, ще искате да се криете на климатик.

# 626
Здравейте,
Семейната ни кола е на името на съпруга ми.Ще имам ли проблем на границата( ще пътувам сама)?
Благодаря!
Пълномощно, преведено и заварено от нотариус.
В случай на инцидента е във вашия интерес да имате изрядни документи.

# 627
Не, днес четох за 4 часа и половина-пет чакане за леките коли. Имало полиция, разправии...
Започвам да следя камерата на ГКПП Кулата, в момента има само камиони. Ние плануваме пътуване в неделя, каквото такова. Ще чакаме, дано не е много топло.

# 628
  • София
Вчера към 20,00 часа се прибрахме в България през Кулата и имаше километрична опашка от коли към Гърция. Направо необяснимо за мен. Камионите бяха отделно. Дано се подобри организацията.
Ако ви се гледат снимки от Амуляни почти без туристи през юни, заповядайте. Изкарахме доста добре тези четири дни, макар и времето да беше нестабилно. Благодарение на спокойствието, успяхме да се откъснем от ежедневието. Плажувахме, плувахме и се разхождахме. Хапнахме и доста вкусни ястия в таверна Климатариа. Видяхме островчето без туристическия натиск.

# 629
a_alex, през Спарти ще минете на връщане, няма смисъл още на отиване, тръгнете си към Мани, но съм съгласна, че програмата е амбициозна. Аз тези градчета Кардамили, Ступа, Аг Никола, Нео Итило, Лимени само минавам, правя няколко снимки и продължавам. В Гитио също, там най-много една разходка за 10-15мин на Кранае и толкова. След Гитио посока Скала може да спрете за минутка да погледнете кораба Димитрис, гледката си я бива.
От Елафонисо към Монемвасия има нов път, преди 2г го откриха, не знам защо Гугъл не го тачи. То само половината е нов, но е панорамен и в хубаво време се виждат по няколко острова в далечината. На около 5км преди Неаполи има кръгово с големи табели, от там са 20-тина минути. В Монемвасия ви препоръчвам да оставите колата на паркинга преди моста и да си хванете шатъла, мисията невъзможна е да намерите паркинг нагоре.

На Древна Олимпия и ние два часа ѝ отделихме.

Общи условия

Активация на акаунт