На море в Гърция 2021 - II

• 50 347
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • SF
Ние пътуваме със самолет. С кола може да висиш, да показваш, да задържаш опашката, да се обясняваш. Със самолет не може до безкрайност.

# 601
И аз досега не съм разпечатвала , проблеми не сме имали.
Есмме доколкото помня ще пътува със самолет, там не зная какви са изискванията.

# 602
Миналата година и за двете ни почивки в Гърция (едната беше със самолет) не сме разпечатвали ПЛФ формуляра. Полетът ни беше в 6 сутринта, а кода го получихме след 00:00 - е, няма как и къде да го разпечатвам... Плюс това си пише в имейла с кода: Important: please carry the PLF document with you when entering Greece, either electronically or in print, in order to be permitted entry.
Това е за миналата година, ако сега има промяна в съобщението, което изпращат  - да кажат по-запознати Simple Smile

# 603
  • Sofia
На нас не ни искаха PLF на Кулата, въпреки че го носех разпечатан. Според мен те виждат кой какво е попълнил при сканирането на личните карти/ паспортите, защото имаше хора без и ги препратиха до един плакат с информация как и къде се попълва. Искаха на хартия само сертификатите за ваксини и PCR.

# 604
  • Някъде Там
здравейте,
знам че доста е обсъждано, но приемам идеи нещо да не пропусна Simple Smile
Обмисляме обиколка на Пелопонес. След изчетеното тук и по сайтове съм набелязала тези точки. Но ще се радвам ако някой сподели някоя пропусната Simple Smile или ако някоя от тези не си заслужава. Тук просто първоначално съм набелязала нещата - ще споделя когато събера повече инфо и крайния резултат.
Благодаря ви Flowers Sunflower

# 605
Привет!
Отказах се от Крит за юли-август, както ме посъветвахте, заради жегата. Оставихме го за Септвмври. Това добре.. но трябва да реша нещо и за лятото. Поогледах картата и се замислих дали да не направим един Пелопонес. Отдавна му се каня и все не стигаме..
10 дни са ни на разположение, като ние сме категорично по плажовете. Ще пообикаляме, разбира се, но все пак по-скоро следобяд.
Гледах Саронически залив - Хидра, Спецес, Нафплио.. даже и о. Егина. Другия вариант е да слезнем надолу към Монемвасия и Елафонисос, разбира се отново  и Напфлио.
Някой правил ли е нещо подобно, чудя се как са плажовете и къде е най-добре да се позиционираме с малко местене, не ми се иска 10 дни и 8 нощувки на разлини места. 😁

# 606
  • София
10 дни не са много, но не са и малко.
Бих се съсредоточила към Елафонисос, Финикунда, Ступа (доста туристик), Кардамили също много ми е на сърцето, но там няма плаж. Пилос също много ни хареса като градче и атмосфера.

# 607
Ако имате време, слезте до Тенаро,

накрая има преход пеша около половин час в посока, но е много красиво. Пътищата на Мани са тесни и криволичещи,но много пък красиви. Полуостровът е известен с каменните си къщи. В Ареополи се намира пещерата Диру, уникална е, обикаля се с лодка. В Спарти отскочете до Мистра. И до Археа Олимпиа ще минете съвсем наблизо.

За плажове преди и на Елафонисос и между Неаполи и Гитио има доста, големи, със ситен пясък и сравнително малко хора. На Мани не са кой знае какви. Към Монемвасия са малки и каменисти, един по-голям има малко по-нагоре, но често с вълни и много комари.

# 608
  • Пловдив
здравейте,
Обмисляме обиколка на Пелопонес. След изчетеното тук и по сайтове съм набелязала тези точки. Но ще се радвам ако някой сподели някоя пропусната Simple Smile или ако някоя от тези не си заслужава. Тук просто първоначално съм набелязала нещата - ще споделя когато събера повече инфо и крайния резултат.

Това за колко време? Ние бяхме за 10 и без особено юркане разгледахме само "лявата" част на маршрута ви - влизане от Патра и на юг обиколихме до Каламата.

# 609
  • София
Привет от Тасос.
Времето е доста променливо, дават го да вали с гръмотевици,но някак ми се струва,че сме избрали мястото, където облаците се разнасят бързо и на запад или юг.На Голдън Бийч се оказа най-добре за плажуване с оглед на времето за сега.Подетихме няколко плажа на изток и юг.Подробности ще дам в темата за Тасос.
 Днес тръгнахме по мрачно време към Порто Вати и Салиара и облаците се разнесоха за час-два , докато пристигнахме.И малко снимки за сега.

# 610
  • Варна
Скрит текст:
здравейте,

Това за колко време? Ние бяхме за 10 и без особено юркане разгледахме само "лявата" част на маршрута ви - влизане от Патра и на юг обиколихме до Каламата.
+1, според мен подобен маршрут ще е едно постоянно препускане. Имайте впредвид, че на по-закътаните места, като например отбиването към Елафонисос пътя си е доста планински и се кара бавно. За 10 дни, най-добре е да се изберат 2 или 3 места за нощуване, така ще имате време за разглеждане и за плаж. То само да отидете на плаж на Елафонисос си трябва целия ден. Отделно има и много места по маршрута които си струват разглеждането, т.е. трябва си време.

# 611
  • Розовата долина
Някой беше споделил инфо за лаборатория в Ксанти, но не мога да я намеря....А имате ли идея какви са цените на бързите тестове в Гърция?Мисля около 20 евро, но ако инякой има актуална информация , ще съм благодарна!

# 612
  • София
Нели, би ли препоръчала ресторанти, както предложи...имам резервация за август до Волос.

Разбира се Simple Smile
В Макриница  обядвахме в този : https://www.google.com/maps/place/cardamo+OINOMAGEIREIO/@39.4017 … d22.9853668?hl=bg
Страхотна гледа и много вкусна храна.  Там правят най-вкусните кюфтета от тиквички които съм опитвала Relaxed

В Портария  ни стана любимо това заведение : https://www.google.com/maps/place/Tavern+Pelion+Geuseis+Portaria … d22.9958429?hl=bg
Поръчахме пай от Скопелос , много , много вкусен. Черпиха ни с ципуро, някаква стахотна разядка с патладжани и десерт.

Бяхме и в този: https://www.google.com/maps/place/KRITSA+Restaurant/@39.3904413, … d22.9988627?hl=bg
Също много приятно и вкусно.

# 613
А имате ли идея какви са цените на бързите тестове в Гърция?Мисля около 20 евро, но ако инякой има актуална информация , ще съм благодарна!
Антигенните тестове в Гърция имат максимална цена, определена със закон.
Не могат да са по-скъпи от 20 Евро.

# 614
Здравейте,
Семейната ни кола е на името на съпруга ми.Ще имам ли проблем на границата( ще пътувам сама)?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт