На море в Гърция 2021 - II

• 50 370
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
ainmo радвам се, че всичко е минало добре за вас. Приятно изкарване ще следя с интерес снимков материал Hug

Запазихме в Ханя Пелион в Макриница и Портаря нищо на добра цена не излезе в Букинг, а в хотела препоръчан от nellyli ни писаха, че всичко било резервирано. Ферито тръгва в 10ч.така, че ще имаме време да слезем от планината, то с това студено време да метнеем и бордовете в колата Joy

# 586
Влизам с въпрос към тези, които са правили пср в Рамус, може ли да се направи сутринта и до края на деня да си вземете резултата със стикери и печати? И ако да във всички лаборатории Рамус ли или само в някой? И още един въпрос може ли мъжа ми да вземе и моя резултат или се взимат лично?

# 587
Влизам с въпрос към тези, които са правили пср в Рамус, може ли да се направи сутринта и до края на деня да си вземете резултата със стикери и печати? И ако да във всички лаборатории Рамус ли или само в някой? И още един въпрос може ли мъжа ми да вземе и моя резултат или се взимат лично?

Рамус- Дружба , само там имам опит.
Правите си теста сутринта, следобяд е готов.
Предварително, при регистрацията и плащането казвате, че искате резултатът да е на английски и с печат.
Да, съпругът Ви може да вземе резултата.
Сверете си данните при получаването: ЕГН, правилно изписани имена, номер на ЛК и т.н.

# 588
Привет от мен отново. Аз все още съм в Крит и се радвам, че все повече чувам българска реч. Видях и няколко известни българи в Ханя онази вечер.
Моето питане сега е какво ми трябва за прибиране в България със самолет. Сертификат за ваксинация и декларация. Нещо друго?

Ето и една снимка от Лутро от вчера. Такъв дъжд ни пра на връщане, че не е истина. Ще го запомниме това преживяване.

# 589
  • София
Привет от мен отново. Аз все още съм в Крит и се радвам, че все повече чувам българска реч. Видях и няколко известни българи в Ханя онази вечер.
Моето питане сега е какво ми трябва за прибиране в България със самолет. Сертификат за ваксинация и декларация. Нещо друго?
каква декларация имате предвид? PLF за QR код? Тя не е ли за влизане в Гръция?

# 590
Има една декларацшя за влизане в България в документите, които показва като необходими сайтът на  Ryanair.

# 591
  • София
Нели, би ли препоръчала ресторанти, както предложи...имам резервация за август до Волос.

# 592
  • Sofia
Днес сутринта посетихме традиционния фермерски пазар в Неа Мудания. Провежда се всяка сряда сутрин с изключение на празниците. Имаше много предлагане на свежи плодове и зеленчуци и какво ли още не. Повечето неща бяха 1-2 евро за кг - череши, кайсии, праскови, нектарини, пъпеши, дини, краставици, домати, тиквички, зеле, зелен боб...зехтин и мед, подправки...заредихме се за 1 седмица Simple Smile
Направили са паркинг и е много удобно спирането. Пазарът се намира малко след Масутис, на светофара вдясно.

# 593
Здравейте! Искам да попитам, когато с една кола пътуват 5 души, между които 2 деца, всеки отделно ли попълва предварително формуляр и получава QR код? ( изключвам децата).

# 594
  • софия
Всъщност попълвайки една форма, всеки от семейството, тъй като е включен във формата има код, макар че той е един и същ, но си е код за всеки включен във формата. Уиз би трябвало да се съобразят с изискването на гръцките власти. В протокола за попълване на формата много ясно пише:
One PLF should be submitted per family.

# 595
  • SF
Esmee, изискванията за попълване на PLF са от миналата година и, да не е лошо да се пита, но все пак нека първо попрочетем малко нещичко предварително. На всяка страница през два поста едно и също, става досадно

тодоричка, извинявам се, ако ползвам форума неправомерно. Това  е предварителното ми прочитане на нещичко. Същественото ще бъде, когато ще попълвам документа. Тогава може и към адвокат да се обърна. Форум, пълен с хора, готови да отговорят на конкретен въпрос в контретна, посветена на проблемите тема, ми се струва подходящ за предварително прочитане на нещичкото. Повече време отделяме да ме научиш как да се информирам и как да ползвам темата, отколкото по същество. Примерно: попълва се от всеки пътуващ, ако хората не са майка-дъщеря, син-баща, пълнолетни, приятели и  т.н. Изборът да не се отговаря на често повтарящи се и досадни въпроси, го имаме. Нека и  аз да те науча на нещо: можеш да не отговаряш, ако не ти се занимава или не знаеш отговорите.

Въпрос към тези, които имат опит с PLF и могат да отговорят - попълва се PLF самостоятелно и се принтира на хартия или може и на телефон?

# 596
Аз нямам опит, но скоро някой писа, че е по-добре да е разпечатан, защото по-бързо се минава, отколкото да се взират и ровят в телефона - бавела се опашката така.

# 597
  • София
Въпрос към тези, които имат опит с PLF и могат да отговорят - попълва се PLF самостоятелно и се принтира на хартия или може и на телефон?

Доколкото прочетох тук в темата, гърците предпочитат да е на хартия. През април пътувах по друга дестинация с едно прекачване, и на двете места летищните власти искаха да е на телефон. Още повече, че и на връщане трябваше да попълваме такъв документ и нямаше къде да се разпечата кодът.

# 598
Есме, препоръчвам да ти е разпечатано всичко. Ситуацията е малко такава, че е по-добре листи да им даваш да гледат. Защото се почва лични карти, листи, телефони, багажи.....

Ivelina 80, днес заминаваме за Елафониси, нямаме конкретен план за целия престой, тръгваме където ни видят очите, с рентакар сме. Доволни сме от количката, Пежо 101, за без пари от Athenscars, някой беше дал линка в темата.

# 599
  • София
Два пъти на телефон показваме ПЛФ. Пътуваме все през нощта, кода идва след полунощ в деня на пътуването и няма как да го разпечатам. Само го поглеждат, питат дали е един за колата и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт