Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 24 304
  • 466
  •   1
Отговори
  • Вестерос

Забележителности в града и в близост

Скрит текст:
Площад „Плебишито“ (Piazza del Plebiscito)
Кралският дворец(Palazzo Reale)
Замъкът Сант Елмо
Замъкът Ово (Castel dell’Ovo)
Новият замък (Castel Nuovo)
Дуомо носи името на покровителя на града– Сан Дженаро, там се съхранява неговата магическа кръв.
Театър Сан Карло (Teatro San Carlo)
Манастирът Сан Мартино
Националният археологически музей
Галерия Умберто I
Испанският квартал (Quartieri Spagnoli)
Катакомбите
Дворецът Каподимонте

Венера с парцалите
Бюстът на Пулчинела

Antica Pizzeria Port’Alba- вярва се, че е първата пицария в света
L’ Antica Pizzeria Da Michele, където са заснети сцени от филма „Яж, моли се и обичай“

Дворецът Казерта
Помпей
Везувий
Херкулан
Остров Прочида
Остров Исхия
град Соренто
Остров Капри

Амалфийско крайбрежие

Скрит текст:
Позитано
Праяно
Фиордо ди Фуроре
Амалфи
Атрани
Равело
Минори
Майори
Салерно

Придвижване от Неапол до Амалфийското крайбрежие /АК/ :
1. С ферибот от порта Beverello
2. С влак до Соренто и от там с автобуси
3. Кола/трансфер

Камери Неапол и АК

Купете си паста различни видове с лимон
Пийте лимончено шприц
Яжте лимоново сорбе в лимон
Вземете за подарък cornicello, имащи вид на червени чушки, а всъщност е рог

Архив:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 23:31 от Tiffany А

# 1
Хубава тема, грацие милле.
Миналата година ходих с влак от Неапол до Помпей и до Соренто. Много ми хареса.  Има си директни влакове Неапол-Соренто-Неапол, на е само опцията до Салерно и после автобус.
А през ноември и декември има директни полети на Уизеър: София-Салерно Wink

# 2
  • София
Записвам се в новата тема с предстоящо първо посещение на Неапол и кратка почивка на остров Иския следвашата седмица. Дано не вали много, че прогнозата не е хубава, и да успеем да се насладим на красотата. Надявам се да видим и малко от Неапол, ако времето позволи, макар да не ни е основната цел за това пътуване.

# 3
Хубава тема, грацие милле.
Миналата година ходих с влак от Неапол до Помпей и до Соренто....  Има си директни влакове Неапол-Соренто-Неапол, не е само опцията до Салерно и после автобус....
Преди 5 години ние си бяхме взели карта, която включваше 3 посещения на забележителности (използвахме я и за Помпей) и неограничени дневни пътувания с Circumvesuviana train line.

# 4
Благодаря за темата, включвам се с удоволствие и пожелание към себе си отново да отида в най-скоро време.
Има ги тези карти,  през април ги ползвахме, но вече безплатните посещения са 2, а останалите обекти, включени в програмата, са с различни намаления. Трябва да се има предвид,  че картата, която може да се ползва за Circumvesuviana е Аrtecard Campania, тя важи за областта и влаковете. Другата Аrtecard Napoli e само за града и градския транспорт. Не помня в предишната тема дали го споменах, но картата важи за брой дни, а не за часове. Изтича в 23:59 на последния ден, в който е валидна. Т.е. ако е за три дни и я активирате днес, без значение по кое време, валидността й ще изтече в петък в 23:59 ч. Казвам го, защото доста от този тип карти в други градове в Европа са валидни за период равнозначен на определени часове, примерно 72 ч. и така има смисъл от конкретен час на активиране, докато при тези няма. Активираш днес по което и да е време, защото на третия/ седмия ден в полунощ изтича.
https://www.campaniartecard.it/?lang=en

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 14:39 от Stella Gemella

# 5
  • Sofia
Здравейте и на мен ми предстои пътуване до Италия за седмица при роднини. Ще се разходим до Амалфи и евентуално, ако ни стигне времето и до  Позитано. Ще ползваме обществен транспорт и се интересувам може ли и от къде можем да си купим билети онлайн за пътуванията с влак?

# 6
За мен няма смисъл от закупуване на онлайн билети. На всички гари в Италия има безброй автомати, на които лесно и бързо се взимат билети, както и гишета със служители на съответната компанията. Иначе за повечето видове влакове могат да се купят билети онлайн от сайта на дадената компания, защото си има национални и регионални влакове, но мисля, че часът е фиксиран и не може да сменяте. Затова казвам, че няма много смисъл от закупуване онлайн, защото доста ограничава, а и ми се случвало цената на място да е по-ниска, отколкото когато съм гледала  онлайн разписанието и ориентировъчни цени седмица по-рано, например,  дори за фречите ( влаковете-стрела).

# 7
Ех,мечтая си за посещение през февруари,март.

# 8
Определено смятам, че закупуването на онлайн билети е голямо предимство.
В някои градове в сезона опашките пред автоматите за билети са огромни, както и пред билетните каси.
Онлайн закупени билети спестява време и излишен стрес.

# 9
Благодаря за новата тема:hibiscus:
Не е лошо да се посочи от къде се купуват билети за забележителностите, офиц.сайтове.Също така транспорт от летището да центъра. Фериботи до Капри, поне.
При забележителностите липсва Capela Sansevero , която е уникална.https://www.google.com/maps/place/Sansevero+Chapel+Museum/@40.84 … MDSoASAFQAw%3D%3D

Също манастирът Санта Киара https://naplespompeii.com/santa-chiara.html

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 18:43 от Lady Vengeance

# 10
  • София
Днес съм много доволна от booking. Оказа се, че ми продават билети за Алибус в Неапол на половин цена - по 2,5 евро вместо по 5. Така че поглеждайте предложенията им за транспорт, може да излезе нещо изгодно. Сега остава всичко да е наред и да можем да пътуваме следващата седмица. По принцип мислех да не ги купувам предварително, но на такова предложение не удържах Simple Smile.

# 11
Да, букинг ком чат пат имат изгодни предложения. Преди месец ми предложиха boat trip в Рига за 12.50 евро, на място същото беше 15 евро.    Да, не е много 2.50 евро разлика, но все пак си е жест към редовните клиенти на Буукинг.

# 12
  • София
Благодаря за темата. Живот и здраве ще пътуваме за Неапол през февруари за рождения ми ден, като най-вече целта е Помпей.  После нетрадиционно няма да се насочим към Амалфийското крайбрежие, а към Рим. Grinning То ще остане за друг път.

# 13
От Napoli Centrale, централната гара... има влак до Помпей и пътува около половин час. По принцип Помпей се разглежда за половин ден, 2-3 часа на нас ни бяха предостатъчни.  Внимание: има три жп гари в Помпей.. Те са на 3 различни места, оперират се от различни жп оператори и май имат разлика в междурелсието, влаковете са различни. Пеша може да се стигне и до жп гарата, от която тръгват влаковете за Соренто, като ретро теснолинейки са,  с общи вагони, раздрънкани, голяма атракция, туристите снимаха.  А Соренто-Неапол има директен, който не минава през Помпей (този го взехме вечерта, на връщане в Неапол).

# 14
  • Sofia
Аз пак с въпрос по повод горния пост за гарите. Знаете ли в Салерно колко гари има - една или повече? И ако са повече на коя трябва да се слезе, за да хванем автобус до Амалфи?

Общи условия

Активация на акаунт