Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 21 782
  • 430
  •   2
Отговори
# 30
То въпросът е "коя от трите гари" Grinning Grinning Grinning Аз по неволя отидох и до трите. На едната пристигнах от Неапол и още на касата исках да си купя билет за Соренто, но ми казаха "а, не оттук... трябва да вървите към 2 км пеша до другата гара". Само че аз съм вървял в посока на север, вместо на запад.. и стигнах до съвсем самотна малка гара, от която явно върви 1 влак дневно, и тамън като питах "кога има влак за Соренто", казаха "ама не е от тази гара, а в края на града има една... и аз викам "ама аз оттам идвам, те ме пратиха тук" и казаха... "sono le 3 stazioni" (те са 3 гари), рекох "ma com mai" (ама как така?). И ми обясниха, че са различни оператори. Не работили с TrenItalia, държавните.

# 31
# 32
За Неапол

Какви са най подходящите билети за 4 дни престой за двама възрастни и две деца до 12-16 г и има ли приложрние с което да става по лесно

Препоръчайте хубави места за хапване

ЗА кои забележиъелности е задължително с оглед спестяване на време да се купят билети предварително

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 01:25 от desiniko

# 33
  • София
.... Затова казвам, че няма много смисъл от закупуване онлайн, защото доста ограничава, а и ми се случвало цената на място да е по-ниска, отколкото когато съм гледала  онлайн разписанието и ориентировъчни цени седмица по-рано, например,  дори за фречите ( влаковете-стрела).
То много неща могат да се случат, конкретно за фречите обаче вероятността за това е минимална и има огромен смисъл да се резервира предварително. Да се разчита на бинго тук не си е работа.
Случаен маршрут last minute и същите влакове за след 2 седмици също петък :

# 34
  • Вестерос
За Неапол

Какви са най подходящите билети за 4 дни престой за двама възрастни и две деца до 12-16 г и има ли приложрние с което да става по лесно

Препоръчайте хубави места за хапване

ЗА кои забележиъелности е задължително с оглед спестяване на време да се купят билети предварително
Kъде ви е квартирата? За да препоръчам за ядене. Ние само отвън сме разглеждали в Неапол и няма как да помогна за другия въпрос.

# 35
  • София
avia , сърдечно благодаря!
Ако има къде да си оставим багажа, много би улеснило програмата, на прибиране от Салерно да разгледаме и Помпей!

# 36
  • София
Ние живот и здраве на 01.03 ще пътуваме с влак от Неапол до Рим. Кога според вас е най-удачният вариант да се купят билети? Месец, два по-рано?

# 37
  • София
Ние живот и здраве на 01.03 ще пътуваме с влак от Неапол до Рим. Кога според вас е най-удачният вариант да се купят билети? Месец, два по-рано?
Влаковите билети не се пускат в продажба толкова рано колкото самолетните.
Един месец е предостатъчно, като имаш предвид, че е възможно толкова рано да не са отворени за продажба всички налични.
От Неапол до Рим има изобилие от влакове както на Трениталия, така и на Итало, но също и регионални с фиксирана цена.

# 38
Здравейте, хубаво е че отделихте темите. Чета ви с удоволствие и "крада" идеи, много сте полезни и отзивчиви. Обикновено намирам отговор на всичко което ме интересува, но сега имам въпрос: как да стигна от Неапол до La Reggia Designer Outlet?
В официалния сайт на аутлета пише: с влак до Казерта и от там с автобус, но дали има ШАТЪЛ Oncoming Bus до там? На MOOVIT  излиза че има, но като потърся за билети- тц, удрям на камък Anguished Може би е имало и са спрени? Надявам се да се включи някой по-запознат.

# 39
Здравейте !

Тук мога да намеря правилния отговор на моите въпроси. Отиваме в Неапол в събота вечер и имаме неделя и понеделник пълни дни. Бих искала да видим в неделя Амалфи и Позитано, а в понеделник с ферибот до Капри. Може ли съвети кое е най-добрият вариант и как да се случат точно нещата с превоза. Смятате ли,че е окей идеята ми? Не искам да се разхождаме в Неапол за него сме отделили друг момент.

# 40
  • Варна
Здравейте и от мен - планирам и аз пътуване след 2 месеца, но с кола под наем.
- Някакви препоръки за конкретна фирма - имам резервация в момента с C-Rent - или нещо друго да сте ползвали.
- няма да спим в Неапол, но искам за един ден да "влезем" - къде да се насоча за паркинг, с най-малко каране из града?
- Къде да видя за маршрути за транспорт с лодка от / около Позитано, Амалфи, Атрани - това като обществен транспорт ли е?

# 41
  • Вестерос
Здравейте !

Тук мога да намеря правилния отговор на моите въпроси. Отиваме в Неапол в събота вечер и имаме неделя и понеделник пълни дни. Бих искала да видим в неделя Амалфи и Позитано, а в понеделник с ферибот до Капри. Може ли съвети кое е най-добрият вариант и как да се случат точно нещата с превоза. Смятате ли,че е окей идеята ми? Не искам да се разхождаме в Неапол за него сме отделили друг момент.
Moжете с ферибот, но първо отидете до Амалфи с най-ранни, мисля 8:30 или 8, тъй като пътят до Амалфи е 2 часа и 20 минути. След това от там на обяд отидете до Позитано. От Позитано до Неапол е час и 30 минути с ферибот. Вижте предварително фериботите от Позитано до Неапол кога са, за да се приберете. Друг вариант е да си наемете шофьор, който да ви заведе с кола до Амалфи и Позитано.
До Капри е само ферибот.

# 42
Здравейте , и аз да се включа в темата  Simple Smile Има изгодни билети за Соленто през ноември , как е времето тогава ? Някой пътувал ли е в края на ноември ? Благодаря !

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 14:27 от tanita 2

# 43
  • Пловдив
Миналата година края на ноември дъщеря ми през деня ходеше с плажна рокличка. Сутрин стояхме по нощнички на балкона. Беше 25 С° + през деня, а след няколко дена в Генуа бяхме със зимни якета. Едва ли някой може да каже, как ще бъде тази година.

# 44
Аз не мога да разбера ходенето на Помпей и Везувий различни места ли са. В смисъл близко ли са? През октомври как е водата за къпане и времето като цяло в Неапол? Къде е най-добре да е квартирата-до център или жп гара, автогара?

Общи условия

Активация на акаунт