"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 384
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • Deutschland/HE
ПапаПанда и аз мия, но тези отгоре имат фолио, и дупка за сламката и ме домързя, прицнавам си Simple Smile То ние толкова малко рестмюл имаме, аз всичко сортирам, мия и сигурно за това са ги видели и отделили.

# 121
Аз не харесвам орхидеи, освен понякога при специфично обзавеждане, но и тогава ги намирам за "не пречат". Първо че са много банални и второ, че като опадат цветовете остава само една грозота. Абе не намирам нищо в тези цветя, но знам че масово се търсят, докато в същото време има безброй красиви цветя. За мен орхидеите са клише без естетическа стойност и издават липса на въображение и креативност. Казах си го. 😆

# 122
  • Primum non nocere !
Бела...аз се замислям дали да не си  купя дрон!
Голяма забава ще да е..

# 123
При нас проблемът е наистина огромен. На мен не ми пречи въобще - аз имам къде да си изхвърлям боклука, понеже почти всичко ми е пластмаса.  Дразня се, когато дойде моят месец да се грижа за изкарването на боклука, и не го взимат.

А, друго да ви "споделя" - някой е разлял нещо си на партера, и днес като влизам и излизам, залепвам, ама яко. Трябва рязко да вдигна кракът, за да се отлепя. От входната врата, през пощенските кутии, че чак и до първото стълбище. И по стените има напръскано с каквато-и-да-е-напитката.

Добре че имаме чистачка, която за почти година чух само веднъж, а се подписва, че е тук всяка седмица. Joy И градинари имаме, а да ни видите градинката на какво прилича... Ще седна да напиша един мейл аз, ама да видим кога. Като няма да се чисти и поддържа градината, да ми върнат паричките, които съм платил, за тези услуги. Аз проблем нямам да си мия стълбището всяка седмица.

Софт, препоръчай някое цвете, де. Да впечатлява мацките и да не ми умори котаракът. Grinning

# 124
шехи ние си купихме дрон. после прочетохме верорднунга за дроновете . ами .. първо не купувай всякаквъв дрон преди да прочетеш верорднунга и второ не го лети където ти падне ... първо прочето верорднунга Ill
иначе е готин.

PapaPanda   ако делите боклука ще си спестите доста пари. 

# 125

PapaPanda
 ако делите боклука ще си спестите доста пари

Мен ако питаш - нека да вдигнат сумата и да плащат. Аз проблем с 50 евро повече да плащам, нямам. Тези които не си делят боклука са всичките с малки деца. Щом искат да лишават децата си, за да не делят боклука си - нека. ДА ПЛАЩАТ.

# 126
Чудя се дали да си призная, че имам позната, която има собствена тур. фирма тук. Не съм я виждала/ чувала откакто стана пандемията и не знам как се разви бизнесът й.
Не знам как си върши работата, защото не съм й ползвала услугите. Предлагала ми е круизи, например, но аз с круизите приключих и вече нямам интерес. А другите почивки си ги букваме самостоятелно.
Чета ви за разделното изхвърляне и ме хваща срам. Уж много се страя, ама картоните от пица ги хвърлям в кофата за хартия, нищо, че са понякога малко мазни...
А кофичките от кисело мляко, често не ги разделям от хартията, а и ги хвърлям направо в кофата за опаковки.Flushed

# 127
Аз разделям боклук стриктно и не защото се тревожа от санкциите.

# 128
Темата май има нужда от картинката. Joy

Скрит текст:

# 129
То и аз си мислех, че съм стриктна 😂 дори съвсем.
Ама като ви чета тук.  ......
Иначе, за санкции не съм мислела особено.

# 130
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Bela, биото сканират за метал. Съседът също се оплака, че някой си хвърлял сандвичи, опаковани в алуфолио, в боклука му и не го празнели, трябвало да ги търси 🤮
За спането на покрива - незнам. Гугълни.
Просто двата последни пъти като се виждахме, бяха с покривчето, а имаше къде да спят.

Шехи, няма начин тур.бюрото да не бератва онлайн! Големите може и да не го правят, но Selbständige със сигурност.

# 131
Иначе, за санкции не съм мислела особено.

Днес върху кофата за био боклук на съседите пишеше, че няма да им взумат съдържанието, защото вътре има неща, които не принадлежат към био боклук и че следващия път ще има глоба. Това го пишеше на залепен стикер.

# 132
  • Primum non nocere !
https://www.greenbop.de/Wandbegruenung/Vertikaler-Garten/

Това е за креативните и на който му се занимава.
Аз имам от големите филцови джобове!
Става като зелен водопад...Комбинацията на растенията е малко трудничка..Трябва да се съчетаят правилно по необходимост на слънцеогряване и влажност.

Софт и аз чакам за идеите за цветя + котка.

# 133
Аз четох някъде, че кутиите от пици принадлежат към опаковките, защото са мазни, а не към хартията и така правя. Нашият блок от 8 апартамента сигурно от почти 1 година няма кофа за биобоклук  и всичко отива в рестмюл. Супер доволна съм. Преди биото като се напълни, седи пълно дълго време, защото не го взимат. Сега е обърната наопаки, предполагам превантивно,  и не се пълни. Нямаме особено повишени цени за боклука, всички са доволни. Останалите контейнери за опаковки и хартия явно се ползват по предназначение.
Шехи,
По телефон или видеоконференция не става ли връзката с туристическото бюро? Съвсем ли не работят?

# 134
  • Primum non nocere !
Дени- Мени, получих наколко предложения  за фирми на ЛС.
Утре започвам да въртя телефоните. Smile

Общи условия

Активация на акаунт