"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 312
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Днес питах на две места с кои фирми работят нали искали в Бг от определени фирми тестове и не работят с такава от списъка..ако още го има това условие къде да обикалям да разпитвам.
Ох, Reina, отчайваш ме, щом дори в 2 аптеки няма от посочените. И аз сверих списъка с теста, който правят в аптека до нас и нашият го няма в списъка. Надявам се през юли това условие да падне. Иначе трябва да обикалям целия град със списъка и да търся, къде правят от тези.

# 196
Рейна, суровите данни показват чувствително намаляване на числата, не вярвай на конспирации и слухове.
Какви конспирации? По новините днес го казаха, че може, не е задължително да е заради Пфингстен..
Не спорете, факт е, че числата паднаха под 50 едва от 29.05, а те отвориха от понеделник без тестове. По сметка от четвъртък трябваше да преминат на това щуфе.

# 197
Не е вярно, че числата са паднали под 50 на 29 май.
Рейна, пак си прочети числата. Да не говорим колко релевантна е въобще тази схема с числата и стъпките. Ти явно си от хората, на които ще им липсва драмата от пандемията. Не се обиждай, но вече съвсем бие на очи. 😊

Ваксинира ли се?

# 198
С две близки приятелки се видяхме днес, по женски, като едно време- без маски, на кафе и сладки приказки. Хубаво беше, слънчево и " безгрижно". И трите сме ваксинирани. Но според тях, септември щяло да има 4 - та вълнА...Не успях да намеря кой знае какъв аргумент, за да ги оборя (техните аргументи бяха повече и по- логични) , но не се съгласих с тях.

# 199
Катерица,
Аз съм убедена, че дълго време ще си живеем с вируса на приливи есен-зима и отливи късна пролет-лято. Просто сега се надявам като има ваксини да престанат да ни терорят с тези маски, локдауни и тестове за щяло и нещяло. Ето - ваксини, който може и иска да се ваксинира.

# 200
Но според тях, септември щяло да има 4 - та вълнА...Не успях да намеря кой знае какъв аргумент, за да ги оборя (техните аргументи бяха повече и по- логични) , но не се съгласих с тях.

Какви аргументи имат? Българки ли са? Ако да, сещам се за аргументите.

# 201
И двете са 100% - тови швабки.
И двете са умни, образовани и със сериозни професии.( Това е във връзка с аргументите и мисленето им)
Аргументите са че:
- Идват нови мутации, за които не се знае до колко ваксината е ефикасна
- Не са ваксинирани децата и младежите, а те ще са бързи разпространители, защото отварят училищата
-  Много хора започнаха да пътуват и ще разпространяват мутациите.
- В много Европейски страни все още няма ниски референтни стойности ( споменаха и за  по- далечни страни, в които и ваксинирането е още много слабо )
Моите аргументи бяха:
-Ваксините са ефикасни и за мутациите ( поне опита до момента)
-Скоро ще сертифицират лекарство за Ковид и борбата няма да е вече само с ваксина
-Децата няма как да се заразят ако възрастните са защитени с ваксина и респективно- здрави

# 202
Някой от живеещите в Заксен би ли споделил как е там с корона мерките? Че сме замислили едно пътуване за идните оочивни дни. Попрочетох в нета това онова, но ми се иска и малко информация от местни.

Някой нещо?

# 203
Катерица aз ако се видя с приятелки и разговора ни е от този сорт значи сме изперкали тотално.  Но не сме. Други теми мътим.
някой ползвал ли е паста за зъби против зъбен камък? чувал ли е някой български поморин фа има  такъв ефект?

# 204
Пълно е с пасти за зъби против зъбен камък. Всички известни марки имат такива.
Поморин от дете не съм виждала. Знам че съдържа поморийска луга, но не знам за какво помага.

Против зъбен камък помагат много някои електрически четки за зъби, независимо с каква паста се ползват. Philips Sonicare например. И въобще ефектът е все едно току що са ти правили почистване при зъболекар.

# 205
Естествено че ще има още вълни и още дълго ще си играят с хората..,
На мен изобщо не ми е весела тази ситуация .
Напълно здрав човек го изкараха болен /положителен тест .И хайде всички контактни -цялото семейство в карантина 14 дни без право на излизане от карантина ,никакви тестове не те вадят от карантина ,обяснение:икубационен период и всичко може да стане.Това от гесундамт.
Когато отидеш и се тестваш казват ,че с отрицателен тест излизаш от карантина ,но на практика не е така ,
А колко ли работници така са ги карантирали.... кой и как ще платят тези дни ...здрави хора си седим вкъщи ,но така си имат стабилна бройка на заразени...
И после хайде боцкайте се с не знам какво си ,за да се оправи по бързо положението.

# 206
bella_ciao, темата за Ковид беше измежду много други теми. Не сме я мътили.

Споделих я тук, защото е актуална за всички. Честно казано, изненадах се, че има хора, които мислят за нови вълни...
А иначе, съгласна съм с Deni-meni, че дълго време ще живеем с вируса.

# 207
Не е вярно, че числата са паднали под 50 на 29 май.
Рейна, пак си прочети числата. Да не говорим колко релевантна е въобще тази схема с числата и стъпките. Ти явно си от хората, на които ще им липсва драмата от пандемията. Не се обиждай, но вече съвсем бие на очи. 😊

Ваксинира ли се?
Даже въобще не съм го мислила. Озовах се насред отворени магазини в които не искат тестове. Възползвах се. По принцип схемата я следях за да видя кога ще отворят училищата, магазините не са ми били приоритет, но е факт че на децата им трябваха спешно дрехи и ги снабдих.
Кога паднаха числата под 50? Нали това беше условието? Даже днес и кафетата работят. И това не съм го очаквала. И ако имаше с кой щях да се възползвам и от това.
Deni-meni аз питах в аптека и в тестцентър даже.
Да си поразсъждавам още малко кое те кара Soft да мислиш така, че щяло да ми липсва драмата с пандемията? Питам съвсем сериозно защото ми е интересно как се вадят изводи когато човек пише, а не комуникира лице в лице. Примерно ако е защото изкоментирах, че числата падат заради Пфингстен и че могат пак да искат теснове, то моята първа мисъл беше ако ще въвеждат пак тестове няма да искам да ходя да се тествам, а ми трябват още много дрехи да напазарувам. За мен си е неприятно, никога не съм правила тест и не искам да си правя. А онлайн направих жалки опити за пазаруване и после връщах пакети на поразия. Ами за мен това си е стрес. Дано отпадне и за Бг тестването щото сега ми е стрес и да  ходя да търся къде работят с фирма която признават.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 00:32 от Анонимен

# 208
Рейна, за всеки град поотделно - в Кьолн паднаха преди седмица, в Дюселдорф преди повече, та в Дюселдорф от преди изминалия уикенд си работи всичко. Общо числата паднаха отдавна.

# 209
За поморина попитах защото намерих някаква подобна паста за зъби в интернета и разтвор . Не знам с поморийска ли, но с морска луга.
Катерица ... как няма да има вълни . Ти за грипни сезони не си ли чувала?
~Artemis~ няма как да не пратиш децата на училище. Особено когато не са на смени . Кой ще им качва материалите в нета? И ето ти тестове. Какво да правиш?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 03:59 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт