Слънцезащита 2021 - VI

• 78 896
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Сърдечно благодаря за коментарите. Отказахте ме.
Имам спешна нужда да купя нещо. Кожата ми е към суха. Такова разнообразие има, че се обърквам на какво да заложа.

# 421
  • При децата ми
Някой може ли да сподели впечатления от тези?

https://marvi.bg/shop/bee-protected-travel

горният не е този https://marvi.bg/shop/apivita-be-sun-gel-krem-uspokoqvasht-krem-neseser - който е само за лице, нали?
този от линка (със синята лента, за лице из а тяло) люти ли на очите?

bubanka, аз мисля, че са еднакви.

# 422

alethea, Bioderma Photoderm SPOT-AGE SPF 50+ е с октокрилен и аз не бих го ползвала.

Благодаря, а кой ще ми препоръчаш?
ММ е постоянно на слънце през лятото и искам да се предпази по някакъв начин.

Сега е в планината и му дадох тестери на Laroche, но не знам дали ги е използвал.

Кожата му е много суха, зряла, та се чудя на кой да заложа.

# 423
След два дена ползване мога да дам първи впечатления за Авен. Веднага след нанасяне кожата стои леко суха, не е мазен. Няма зачервяване за 3 часа на слънце. Но започва да лъщи носът за това време.

На Ларош съм много доволна от гела им за предпазване от слънце. За мокра кожа също е идеален за нанасяне. Добре предпазва.

# 424
След два дена ползване мога да дам първи впечатления за Авен. Веднага след нанасяне кожата стои леко суха, не е мазен. Няма зачервяване за 3 часа на слънце. Но започва да лъщи носът за това време.

На Ларош съм много доволна от гела им за предпазване от слънце. За мокра кожа също е идеален за нанасяне. Добре предпазва.
Този не е оцветен нали? Аз успях да намеря мостра на същият, но оцветен, определено не е добре за по мазни кожи, а мисля че и за сухи. Просто си лъска и без пудра отгоре не бих излязла

# 425
Не обичам цветни кремове и не мога да съм полезна. Пудра/ФДТ/ББ и всякакви покриващи несъвършенства също не обичам, затова ми трябва защита, която само матира. Ще продължа да търся.

# 426
Включвам се и аз с отзив за този флуид на Авен:
https://366.bg/product/avene-promo-spf30

С мазна и чувствителна кожа съм. Доста съм доволна, от около месец го използвам. Не оставя бели петна и не ми мазнее. Върши ми чудесна работа като  основа за грим, дори го смесвам с фдт тъй като ми е по-гъст.

Не съм сигурна дали има вариант spf 50, тъй като ще ми трябва за лятото, но засега и този ме устройва тъй като и фдт и пудрата ми имат spf.

# 427

Този не е оцветен нали? Аз успях да намеря мостра на същият, но оцветен, определено не е добре за по мазни кожи, а мисля че и за сухи. Просто си лъска и без пудра отгоре не бих излязла
Оцветеният и на суха кожа си лъщи, няма никакво покритие, защо са му сложили този цвят само да цапа така и не разбрах! През лятото ходим със свелти цветове и бели друхи и е направо кошмар някакъв.

mama_na_nana, вече три пъти слагам линк и картинка на хубав, корейски крем. Потърси на предната страница!

# 428
  • Бургас/Пз

Оцветеният и на суха кожа си лъщи, няма никакво покритие, защо са му сложили този цвят само да цапа така и не разбрах! През лятото ходим със свелти цветове и бели друхи и е направо кошмар някакъв.
Точно същото се чудя в момента и за този флуид. На кой по дяволите му е необходим този цвят, като той нищо не прави, а само цапа. https://subra.bg/bg/kozmetika/slncezaschitni-produkti/heliocare- … m-spf50-50ml.html
Че и никъде не успях да видя, че е оцветен. Ако бях разбрала, нямаше да го поръчам Sad
Сега се надявам поне като защита да е добре. Направо вече ми писна с това проба грешка.
Някак си обаче нещо не мога да се пречупя и да се доверя на 100% на корейските слънцезащити за ходене по 6-7 часа на плаж, всяка събота и неделя от юни до октомври + още 20 дни целодневно плажуване. Все си мисля, че медицинската козметика е по-сигурна, но пък знае ли човек

# 429
Скрит текст:
Някой може ли да сподели впечатления от тези?

https://marvi.bg/shop/bee-protected-travel

горният не е този https://marvi.bg/shop/apivita-be-sun-gel-krem-uspokoqvasht-krem-neseser - който е само за лице, нали?
този от линка (със синята лента, за лице из а тяло) люти ли на очите?

bubanka, аз мисля, че са еднакви.

цените им ми се струват различни

след доста чудене, поръчах тези двата

# 430
  • на последния етаж
Искам да си взема слънцезащита на ISDIN, но не знам какво да избера. Кожата на лицето ми е суха и чувствителна. Какво бихте препоръчали? А за тяло?

# 431

alethea, Bioderma Photoderm SPOT-AGE SPF 50+ е с октокрилен и аз не бих го ползвала.

Благодаря, а кой ще ми препоръчаш?
ММ е постоянно на слънце през лятото и искам да се предпази по някакъв начин.

Сега е в планината и му дадох тестери на Laroche, но не знам дали ги е използвал.

Кожата му е много суха, зряла, та се чудя на кой да заложа.

Не знам дали мога да дам адекватна препоръка. Аз ползвам целогодишно слънцезащитен крем, тъй като съм мнооого бяла ( рижа с лунички 😊), но и много се пазя лятото. Работя в офис, на плаж ходя рядко и винаги съм скрита под чадър. Преди много харесвах Биодерма, не съм изгаряла, но и не съм се излагала на слънце. При положение, че продължават да влагат октокрилен се отказах от тях. Сега тези нови кремове дано да са с променен състав, но може би трябва да се види етикета на самия продукт за по-сигурно, защото Bioderma Photoderm SPOT-AGE SPF 50+ е в нова опаковка, но отново с октокрилен в състава(според описание в интернет) и остава съмнението дали само опаковката е сменена или не са коригирали самото описание. В момента използвам слънцезащитата на ДМ, Sun dance, обикновено с 50 +, но преди месец не го намерих и взех с 30 фактор без октокрилен https://www.dm.de/sundance-sonnencreme-sensitiv-lsf-30-p4058172935183.html   Харесвам марката, продуктите не са скъпи,а са доста по-чисти откъм вредни филтри от скъпите марки. Миналото лято синът ми използва за плажа Sun dance 50 фактор и не е изгарял. Реших да пробвам марката след доста коментари, че предпазва добре и наистина е така, но не съм сигурна дали би била достатъчна защита за съпруга ти, при положение, че е постоянно на слънце, а и  едва ли ще има време да подновява крема често.
Все пак,ако решите може да вземете за проба https://www.dm.de/sundance-sonnencreme-lsf-50-p4058172934605.html , много е добър като състав според мен.
Бих посъветвала също, ако прецените, че мострите на Ла Рош му оказват добра защита да погледнете състава да не включва канцерогенните филтри:
1.Oĸcибeнзoн (охуbеnzоnе), извecтeн oщe ĸaтo Веnzорhеnоnе-3, ВР3, Uvіnul М40, Еuѕоlех 4360, Еѕсаlоl 567, 2-hуdrоху-4-mеthохуbеnzорhеnоnе.
2. Πaдимaт O – Раdіmаtе О – пoзнaт и ĸaтo ОD-РАВА, Осtуldіmеthуl РАВА, Еthуlhехуl dіmеthуl РАВА, ЕНDР, Еѕсаlоl 507.
3. Oĸтoĸpилeн – Осtосrуlеnе – пoзнaт и ĸaтo Uvіnul N539Т, ОСR, Еuѕоlех ОСR, 2-Суаnо-3,3-dірhеnуl асrуlіс асіd, 2-еthуlhехуlеѕtеr.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:59 от Живанк@

# 432
  • София
Искам да си взема слънцезащита на ISDIN, но не знам какво да избера. Кожата на лицето ми е суха и чувствителна. Какво бихте препоръчали? А за тяло?

По препоръки от форума и след доста четене -  за лице си взех този:

Със смесена и чувствителна кожа съм. Може да се слага върху дневния крем. Много лека текстура.
А за тяло най - доброто за мен е:

# 433
На кой по дяволите му е необходим този цвят
На мен Simple Smile Допада ми да има цвят.  Аз си пазя лицето заради едно петно и  козметики , които изискват висок фактор. Но за тяло използвам много нисък фактор, и разликата е огромна.
За всеки влак си има пътници Smiley
( не коментирам този, който си споделила, а и много от оцветените наистина са ужасни, и цапат и се разтичат )
Някак си обаче нещо не мога да се пречупя и да се доверя на 100% на корейските слънцезащити за ходене по 6-7 часа на плаж......Все си мисля, че медицинската козметика е по-сигурна, но пък знае ли човек
Ани това "медицинска козметика" е само един маркетингов трик.
Помисли само - корейците ( азиатците като цяло ) са издигнали в култ порцелановата кожа - ако на тях не се доверим ...

# 434
  • Асеновград
И аз съм много доволна от Piz Buin за тяло, миналата година го тествах за първи път, но аз взех този с блестящите частици. Само миризмата е малко странна, но се преживява.

Общи условия

Активация на акаунт