Слънцезащита 2021 - VI

• 78 877
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм склонна да образувам петна и имам предложения за фотозащита, но или не се разбира с грим отгоре и съм като призрак - невидимия флуид на А-дерма и флуидите на Авен, или ако е тонирана, не мога да сложа достатъчно количество и при напластяване е грозно, или ми люти адски на очите като Исдин. Сега чакам да заредят Миша и ще търся вариант при корейската слънцезащита, защото въпреки почти маниакалното ми подновяване изсветлелите петна видимо потъмняха. Също търся препоръки за сланцезащитите, направени специално да предотвратяват пигментни петна. Ако някой има предложение, ще съм много благодарна Simple Smile

# 466
  • Бургас/Пз
ani_d, а била ли си навън някакво време с този крем на слънце, за да прецениш предпазва ли наистина?
Аз например изкарах някакво време на 18 градуса на открито с Daylong, 50 ти фактор. Не повече от половин час не на сянка. Подновявам винаги слънцезащитния крем. Резултатът беше, че едно невидимо петно, което само аз си знам, стана по-тъмно и значително по-широко.
Веднага смених с Филорга UV Bronze и в края на деня забелязах нови пигментации.
Лятото дори не е започнало.
Моля ви някоя от вас, склонна към образуване на петна, да ми каже, ако е открила крем, с който не и се получават нови.
Живея на морето и всеки обяд в почивката правя радходка около час. През центъра до морето и обратно. Само по слънце. Слагам крема сутрин в 8ч и но обяд преди да изляза пръскам Ларош спрея. Ползвам ретиноиди и много ме е страх да не се петносам. Засега всичко е наред. От седмица го ползвам ежедневно

# 467
Също търся препоръки за сланцезащитите, направени специално да предотвратяват пигментни петна. Ако някой има предложение, ще съм много благодарна Simple Smile
Аз от скоро ползвам слънцезащитeн крем DUCRAY MELASCREEN  SPF 50+ като го дават да ограничава и изсветлява кафявите петна. Взех леката формула но пак ми е мазничък.

# 468
  • София
Искрица, Аз в момента съм с bioderma nude touch, но не бих го определила като особено покривен, може би ако е за някои леки несъвършенства- да.
Попива моментално и е много лек, не се усеща почти върху кожата, както някои други. Състава също ми харесва, мисля, че нямаше нито алкохол, нито парфюм, нито октокрилен,  само минерални филтри, така, че е малко вероятно да ви дразни. Води се oil  control, но при мен забелязвам в някои дни, че 1-2 часа след нанасянето лъсвам доста, особено T зоната.. Но май не винаги става така де, все още се опитвам да го разбера 😁 в изпитателен срок е 😄 Засега като цяло е добре.

Иначе най-покривен за мен е bioderma cover touch, който вече си и като същински фон дьо тен и стои малко по-тежко на кожата, но пък ако търсим ефекта да скрием несъвършенства по кожата това е продукта. Никой друг тониран, който съм пробвала, на която и да е марка, не е така покривен.

# 469
Благодаря ви, на Адерма Fluid invisible ползвах миналото лято и мога да кажа, че нямах наистина поражения. Стои бяло на лицето, но а го размазвам добре. Май пак ще карам с него.

# 470
  • Сливен
На DUCRAY MELASCREEN  SPF 50+  леката формула ползвах тестер може би 2 или 3 дни и ми излязоха две много неприятни подкожни пъпки.
А за този крем какво ви е мнението ако някой го е ползвал
https://shopthebest.eu/product/11885/acorelle-bio-slantsezashtit … -sledi-50-ml.html

# 471
На DUCRAY MELASCREEN  SPF 50+  леката формула ползвах тестер може би 2 или 3 дни и ми излязоха две много неприятни подкожни пъпки.

При мен слава богу няма. По принцип кожата ми е склонна към акне особено преди мц винаги избиват по няколко. И когато избирам продукти за лице винаги следя да е некомедогенен за този Дюкре,четох в сайта им че е точно такъв.

# 472
Marigold, не е точно по темата ,но от размяна със съфорумка получих този корейски серум и от 3 седмици редовно го мажа само върху петната и забелязвам изсветляване. Само вечер го използвам.
 https://m.jolse.com/product/cos-de-baha-hydroquinone-2-serum-30m … NxUMaAo6qEALw_wcB

# 473
Благодаря, по темата си е. Ползвах Pigment Perfect  на Филорга върху петното, но нямаше ефект никакъв. Така че ми е много полезна информацията. А сега, когато има вече слънце, не трябва ли да се спре ползването на известяващи продукти и да се започне пак през зимата?

# 474
На официалния сайт пише да се ползва 60 дни и след това да се почива 30 дни.
Аз не мисля да го спирам, ползвам и третиноин Акнелиз 0.05%,който също няма да спра лятото. Ще бъда по-стриктна със слънцезащитата.
https://www.cosdebaha.com/products/2-hydroquinone-arbutin-niacin … pigmentation-30ml

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 23:38 от Ernestina

# 475
Искрица, Аз в момента съм с bioderma nude touch, но не бих го определила като особено покривен, може би ако е за някои леки несъвършенства- да.
Попива моментално и е много лек, не се усеща почти върху кожата, както някои други. Състава също ми харесва, мисля, че нямаше нито алкохол, нито парфюм, нито октокрилен,  само минерални филтри, така, че е малко вероятно да ви дразни. Води се oil  control, но при мен забелязвам в някои дни, че 1-2 часа след нанасянето лъсвам доста, особено T зоната.. Но май не винаги става така де, все още се опитвам да го разбера 😁 в изпитателен срок е 😄 Засега като цяло е добре.

Иначе най-покривен за мен е bioderma cover touch, който вече си и като същински фон дьо тен и стои малко по-тежко на кожата, но пък ако търсим ефекта да скрием несъвършенства по кожата това е продукта. Никой друг тониран, който съм пробвала, на която и да е марка, не е така покривен.
Леле да, този съм го объркала с Cover Touch, който съм пробвала отдавна и наистина е много покривен и ако се прекали става доста тежко на лицето и не седи красиво...

Благодаря, че сподели за състава на Nude Touch, наистина е добър  и без октокрилен, което е рядкост. Може да го пробвам ☺️

# 476
Здравейте. Не съм сигурна че въпросът ми е за тук и се извинявам ако бъркам. Свързан е с автобронзантите.
Тъй като съм доста светла ми се искаше в началото на лятото да започна да използвам преди да отида на море. Реших да купя сега и да го изтествам преди да започне носенето на поли и рокли да видя дали ще се разберем или ще петнясам и нищо няма да стане  Joy
Въпросът ми е някоя от вас ползва ли, от кои сте доволни и тъй като набелязах тези два дали сте ги ползвали и какво ви е мнението.
https://www.notino.bg/sttropez/self-tan-purity-avtobronzant-mus-za-tjalo/

https://www.notino.bg/bioderma/photoderm-autobronzant-avtobronzi … vstvitelna-kozha/

Още се колебая като цяло дали изобщо да пробвам, но дори и да взема ще го ползвам за около месец.
Благодаря ви предварително.

# 477
Ползвали ли ли сте слънцезащита на Uriage?
Дали са добри? Заглеждам ги в момента че при мен стана топло и трябва да взема нещо и за тяло.

# 478
Привет! Включвам се в темата да споделя, че взех минералния флуид на Bioderma. Оказа се доста неудачна покупка за мен специално. Въпреки че видях олиото от карите в състава, реших да рискувам и определено сбърках. На консистенция си е като олио и при нанасяне си изглежда като такова. Не направи хомогенен бял филм на кожата, а по-скоро беше като намазана с олио и тук-таме бяло от филтъра (изглеждаше ми все едно е тебешир на прах, който не може да се разтвори в олиото). Не знам аз ли не го нанесох както трябва. Добре разклатих бутилката, както пише, но уви не ми се получи. Според мен това нещо е за много суха кожа. Моята е нормална, лятото минава към комбинирана/мазна заради жегата. Слагам снимка на опаковката и състава, ако ще е полезно за някого, тъй като по българските сайтове не го открих.
Скрит текст:

Взех флуид с минерални филтри на Avène и Heliocare. Имам големи очаквания за тях Grinning

# 479
относно питането препоръчвам този, изненадващо добър продукт за цената си, постигането на тен е равномерно, както и когато пада.

Общи условия

Активация на акаунт