Слънцезащита 2021 - VI

• 78 765
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали лосион или  олио за тяло за бърз тен? 🏖

# 601
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали лосион или  олио за тяло за бърз тен? 🏖
Определено мога да кажа, това:
https://www.starcorp.bg/productbg/392
Взех го за проба и действително прави тен, но няма никаква защита, така пише и на етикета на вносителя.
Сега ще го тествам на морето, но мисля първоначално да го нанасям върху слънцезащитен лосион.

# 602
  • Ланкър, планините Овнерог
Хада Лабо взех миналата година и го върнах. Ужасно мазнеене, тежко го усещах на лицето си.

# 603
Хада Лабо взех миналата година и го върнах. Ужасно мазнеене, тежко го усещах на лицето си.
Да , днес го изпробвах и леко ми лъщи лицето.
Но аз съм със суха кожа.
По скоро да пускат на Миша аква гела ,защото ми омръзна да експериментирам.

# 604
Не бих ползвала Хада. Съдържа OCTINOXATE – степен на токсичност 6/10 (ethylhexyl methoxycinnamate)Предизвиква ендокринни смущения. Проучвания показват, че се отразява на репродуктивната система и води до намаляване на броя на сперматозоидите при всички нива на дозата.  Употребата му също се отразява пагубно на морските организми (Няколко конкретни UV филтри, които са често използвани в слънцезащитни продукти, са забранени поради вредите, които нанасят на кораловите рифове. Скорошни лабораторни изследвания свързват оксибензон (benzophenone-3) с увреждане на корали, което може да доведе до избелване на коралите или дори до тяхната смърт при по-висока концентрация. Коралите могат да преживеят избелването, но то ги стресира и засилва вероятността те да умрат. За съставката октиноксат (ethylhexyl methoxycinnamate) проучванията са по-малко категорични, но механизъмът може да бъде подобен.
В отговор на тези проучвания Хавай става първия американски щат, който издава закон за забрана продажбата на слънцезащитни продукти, съдържащи UV филтрите оксибензон и октиноксат. Законът влезе в сила на 1 януари 2021, като от тази дата нататък слънцезащитните продукти, съдържащи тези саставки са забранени за продажба в Хавай.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 08:24 от Живанк@

# 605
  • В най - голямото село
Моля да ми препоръчате СЗ за лице, която да е за мазна кожа. Т.е да не лъщи след нанасяне поне няколко часа. Благодаря .
Хубаво лято на всички!

# 606
Мойта сага с търсенето на слънцезащита продължава...... Търся мнение за този крем на Радиант. Никъде в интернет няма мнения за него. Някой ползвал ли го е?
https://bg.radiant-professional.com/bg/catalogue/sun-defence-flu … spf50-tinted_729/

# 607
Момичета , препоръчайте ми крем / флуид по скоро с SPF и да има цвят- да изравнява цвета на лицето да попива добре ида не мазнее.ДА матира
40+ по мазна в Тзоната -да речем през лятото комбинирана кожа.

Мислех за ISDIN color- но нямам впечатления от него..

# 608
  • Сливен
За В-протект на А-дерма четох добри отзиви,за комбинирана кожа и с изравняване.
https://youtube.com/shorts/wgkJIC4vjcc?feature=share

# 609
ББ-то на Миша е с висок фактор, но имай предвид че когато продуктът е оцветен няма как да сложиш достатъчно количество за ефективна защита. Аз мажа със слънцезащита и отгоре ползвам ББ крем или оцветена защита от същата серия.

# 610
Здравейте, някакви препоръки за drugstore слънцезащита за децата, която да не лепне и лъска. За лице имам и за мен и за тях, но за тяло мин. година голяма мъка, смених 3 различни...една нивеа, нещо си от дм...всички лепнат и е мъка и за мен и за хлапетата.

# 611
Ние сме доволни от тази на Авен. https://galen.bg/aven-slantsezashtita-sprey-detsa-spf50-sprey-spf30-kutiya?qty=1
Ползвали сме и двете в комплекта. Не намерих особена разлика като консистенция и нанасяне между детската и тази със SPF30+. Не оставят бял филм, лесно се разнасят. Заредила съм се доволно за това лято Simple Smile

# 612
Здравейте!
Моля да ми кажете, който познава продукта... Nivea Sellular Luminous 630 дневен, против пигментни петна, има ли цвят? Така и не можах да разбера, от описанието. И също, дали сте доволни, който го е използвал?
Благодаря! Flowers Rose

# 613
Леко оцветен, но без да оцветява лицето. В смисъл не е от рода на ББ кремовете.

# 614
Леко оцветен, но без да оцветява лицето. В смисъл не е от рода на ББ кремовете.
Много благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт